7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Váňa 14.8.2011 8:30

Nějak nevím, oč autorce jde

Mí synové se díky Potterovi přiměli číst v angličtině, což je následně již neopustilo. Nemohu být pí. Rowlingové dost vděčný.

Pokud jde o knihy, přečetl jsem je všechny. Některé z dílů jsou lepší, některé horší. Každopádně jsem v životě přečetl celou řadu mnohem horších knih než jsou i ty nejslabší z potterovské série.

Na film do kina nejdu, ačkoli to nepovažuji za nesprávně utracené peníze, nýbrž ( jen pokud se mé osoby týše) za promarněný čas. Ale ty, co vyšly na DVD, jsem zatím zkoukl všechny.

Synové viděli všechny potterovské premiéry, ale nějak nevím, co je na tom špatného. Přece kina nejsou nevěstince, a až do přečtení tohoto článku jsem měl pocit, že tu jsou od toho, aby se lidé pobavili tím, že sledují nějaký film. Vůbec nevím, proč je Potter horší než jiné filmy, na které lidé také chodí a utrácejí tak za vstupné do kina.

Kdyby paní autorka napsala, že nemá ráda Pottera, tak by ušetřila svůj čas když článek psala a čas všech čtenářů, kteří čekali v jejím článku něco objevného. Mě se tam bohužel nic důležitého nalézt nepoštěstilo.

P. Skřivan 13.8.2011 14:21

Nevím,

osobně se na další díly (než cca první dva), nemohu dívat. Je to stále o tom samém ... .

Podle mne jen na tom vidět hlavně síla marketingu a nouze o lepší nápady.

J. Anděl 13.8.2011 12:19

Jenom komerce?

Pochopitelně. Ostatně knihy apriori taky nejsou nic ušlechtilejšího, než komerce. Vyvyšovat knihy třeba nad film je stejně praštěné, jako vyvyšovat doutníky nad cigarety. Liší se jenom povrchně. Blbá knížka je ale stejně blbá, jako blbý film.

Číst Harryho je podle mě totéž, jako dívat se na něj v kině. A to říkám jako čtenář a knihovník. Ale to je jenom povrch. Skutečná hloubka života tkví v něčem jiném, než ve svázaných listech papíru. V nich může být i porno, nebo hůř ideologická propaganda, takže ten formát sám o sobě nic neznamená. Nic.

D. Švik 13.8.2011 12:10

Ta odporná komerce

A úplně se vsadím, že ta mrcha Rowlingová to všechno měla dopředu dobře spočtené. Hanba. A ten Potter, to bude taky pěkný výlupek. Místo, aby přitáhl děti ke knížkám, tahá je po drahých kinech... Autorce článku bych doporučil procházku po lese, nebo klid na lůžku :-D

I. Hil 13.8.2011 9:26

Z autora čiší závist a vztek, že on

nedokáže nic napsat....

J. Pašek 13.8.2011 7:57

Proti gustu žádný dišputát . . .

a nikdy se nestarám a nezajímá, co si lidé koupí za svoje peníze . . .  Co pro jednoho brak, pro druhého poezie . . .Ta ženská spisovatelka co jí manžel zabil psala co?

P. Sulc 13.8.2011 2:27

Kdysi oblbovala ''''moudry lid''''

cirkev, ted to dela daleko dokonaleji film, jina media a sport. Takze na politiku casu nezbyvaa politici si lebedi. A lide za oblbovani jeste plati, coz take neni k zahozeni.A rika se tomu ze lid ''''investuje do kultury''''. Ovsem, za knihy musi platit zvysenou dan.