20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

FILM: Konstruktér

Původně byl Enzo testovací řidič a od roku 1920 závodil pro tovární tým Alfy Romeo. Roku 1929 ale prvně sestavil vlastní závodní tým. Roku 1933 sám závodit přestal a do roku 39 pracoval ve vývojovém oddělení Alfy Romeo, aby následně založil vlastní firmu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Pivoda 12.2.2024 20:40

Práce konstruktéra je práce inženýrská, nikoliv vědecká. Ale to, o čem se píše v článku a je vidět ve videu (závodění, soupeření i havárie), je dramaturgie.

Takže název článku, bohužel, neodpovídá obsahu.

A přitom dnes jsou již dostupné vynikající filmy o podstatě inženýrství (viz Impossible Engineering)

R. Langer 12.2.2024 17:42

Tak třeba se chystá druhý díl o eletromobilech. Ale to už bude sci-fi. ;-D

R. Langer 12.2.2024 17:41

Jo, to jsem dostal v 15 letech taky, ty naše malá hloupoučká UI. Je to velmi cenný titul, jako všechno podobné za komančů...

Ty vždycky dokážeš pobavit. ;-D

M. Pivoda 12.2.2024 15:44

Ferrari není dnes tou nejlepší oblastí pro konstruování, design.

I jako někdejší konstruktér velkého strojírenského podniku jsem kdysi získal titul nejlepší mladý zlepšovatel toho podniku. Karel Šebesta, který má ambice stát se docentem českých ekonomických věd, se profesi konstruktéra/designera zde v diskuzi (na blogu významného českého sci-fi spisovatele) přímo vysmíval.

J. Jurax 12.2.2024 14:39

Jak je vůbec možné dnes natočit film o Ferrarim, když celý jeho život se točil kolem aut s dreimal fuj spalovacími motory!

Tady něco selhalo! Kdo na tohle dal prachy!

Herci v tomhle hrající by měli dostat ban pro EU, dokud si neuvědomí svou chybu, neposypou si veřejně hlavu popelem a k tomu dokud nebudou oni i jejich široké příbuzenstvo jezdit výhradně v elektromobilech!

Ale třeba tuto odpornou propagandu čmoudících spalováků EK ku promítání v ekologicky osvícené EU zakáže. Nebo aspoň přikáže vystříhat všechny záběry s auty s odpudivými spalovacími motory.

A pro sichr - v příspěvku jsem se dopustil ironie a sarkasmu.