30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

FILM: John Rambo

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jura Jurax 11.3.2008 12:00

Re: jde o přístup

No, Osvobození nebyla až tak propaganda - tam spíš bylo "propagandou" to, co tam nebylo - totiž podíl západních spojenců na porážce Němců.

mackie 11.3.2008 10:28

Líbí se mi Cliffhanger

ostatní věci od Stalloneho moc nemusím. Zajímavé je, že horolezecké scény se natáčely v italských Dolomitech. Žhavé výstřely 2 jsou super, asi nejlepší ze série parodií.

davit 11.3.2008 12:48

Re: Líbí se mi Cliffhanger

Nedavno jsem koupil rocky 1 a je to skvely film Rocky ma perfektni hlasky a v anglictine peknej syrovej akcent a vubec to vsem doporucuju.

Ivo Fencl 11.3.2008 17:07

Re: Líbí se mi Cliffhanger

Clifhanger se mi taky líbil, ale uznejte, že snad ještě nereálnější než Rambo. 

Jura Jurax 11.3.2008 10:14

No,

jsou to pohádky pro dospělé - jako třeba bondovky - tvářící se sice realističtěji jako nějací super nebo pavoučí mani, ale pořád pohádky. A rozhodně to není Umění s velkým u, takže se na to docela dá koukat. Když se to s tím supermanstvím nepřežene víc, než daný subžánr snese. Takže Rambo první byl super, druhý ušel a třetí byla groteskní slátanina; čtvrtého jsem neviděl.

A jestli je Stallone herec, natož jaký je herec - to si netroufám posoudit. Hodnotím filmová díla na jednoduché stupnici od výborný film po olbřímí hovadina a musím říci, že Stallonovy filmy, které jsem viděl,  byly na této stupnici spíš blíže tomu výborný film ... (jsem ale nucen konstatovat, že moje stupnice je ryze individuelní a četné umělecké výboje, nad nimiž kritikové blahem slintají, nekompromisně řadím k olbřímím hovadinám - třeba Nudu v Brně:-D).

Jana 11.3.2008 10:28

Re: No,

Souhlas, taky nehodnotím filmy podle toho, jak hlavní hrdina hraje, ale podle toho, jak film na mmne celkově působí - baví, nebaví, líbí, nelíbí, něčím mne osloví, nic mi neříká. Nemá cenu řešit, jestli je Stlallone dobrý nebo špatný herec, stejně tak jestli je dobrý herec guvernér státu Kalifornie (přičemž například jeho podání Conana je dokonalé, a sám film Barbar Conan považuju za jeden z nej filmů svého žánru).

Ramba jedničku jsem viděla opět po mnoha letech nedávno, když jsme si ho koupili za pár korun v trafice (vůbec ten nápad prodávat filmy tak levně je dokonalý a už  nás stál spoustu peněz;-D). A musím říct, že se mi opravdu líbil, už jsem zapomněla, že to není pouze bezduchá střílečka, ale že film má svoje skryté poselství.

ptakopysk 11.3.2008 10:56

Re: No,

měl jsem kamarády mezi vojenskými piloty a ti mi vyprávěli, že když si chtěli užít pořádnej  mejdan, koupili pivo, přitáhli kazety s Rambem a mezi hodnocením světových konfliktů, týmů první ligy, či kvality paní a slečen si pouštěli vybrané pasáže z jednotlivých Rambů a řvali u toho smíchy, až jim praskaly slzní váčky v očích. Naprosto bezkonkurenční scénou bylo sestřelení ruského vrtulníku šípem.  Nikdo z nich nedal na Ramba dopustit a kdyby se volila veselohra století, mezi nima, byl by to určitě některý z těchto filmů...

EW 11.3.2008 16:33

Re: Re: No,

Maje na sipu vybusnou hlavici, sestrelovat vrtulniky mohl. Ovsem ve dvojce - strilet z RPG ve stisnenem prostoru kabinu vrtulniku, tak to byla hovadina...

ptakopysk 11.3.2008 20:11

Re: Re: Re: No,

to bylo specielní hollywoodské RPG, bez zpětného výšlehu. Podobně fungují některé útočné pušky, kulomety či revolvery ráže Magnum. Jsou to speciály používané na WC, v kuchyních a dalších malých prostorách. Princip bohužel Hollywood utajuje a ani US army ho neprozradil ;-(

R 12.3.2008 2:43

Re: Re: Re: Re: No,

Hollywood utajuje taky složení té výbušniny, co nacpaná do šípu sestřeluje vrtulníky a odhazuje transportéry pěchoty na 20 metrů daleko . Nejnovější laboratorně připravené výbušniny jsou asi 2 - 2,5x účinnější než klasický trinitrotoluen, zatímco Hollywood vybavil Ramba trhavinou,  kde tyčinka o objemu jedné cigarety v tom šípu má stejné účinky  jako několik kilogramů TNT v poctivém tankovém granátu.

Dušan Neumann 11.3.2008 9:03

Stallone je herec dokud neotevře hubu

to je jeden z hlavních důvodů proč je první Rambo o třídu lepší než ty následující srágory...Naproti tomu je řada velmi dobrých a vynikajících filmů o konfliktu, které stojí zato vzpomenout - Apocalypse Now, Deer Hunter, Hamburger Hill, Platoon, Full Metal Jacket, Coming Home, Born on July4th, jen námatkou a to nezmiňuji řadu velmi dobrých dokumentů

jurist 11.3.2008 9:14

Re: Stallone je herec dokud neotevře hubu

Souhlas, jakkoliv je takový Stone na můj příliš doleva (a s tím podkuřovaním Castrovi připomíná Aragona či Pabla Nerudu za doby Stalina..), jednou je to člověk, který ve Vietnamu sám bojoval a jeho Četa je, pokud se nepletu, do značné míry autobiografická. Proto má plné právo říci to, co řekl, a to, že kdyby toho našlápnutýho Ramba Stalloneho vysadili do pravého boje v džungli, akorát se pos*re strachy...

GLOWi 11.3.2008 8:40

rambo 5

Nevim, kde autor cetl citat o pokracovani Ramba, ale ve vsech rozhovorech ci zpravach na filmovych serverech, ktere jsem cetl, Stallone pokracovani striktne odmita.

Mirek F. 11.3.2008 7:52

Kultovní série

Jednička byla vynikajícím filmem na zamyšlení, dvojka dobrodružná pohádka, ve svém žánru též kvalitní, trojka už začala vařit z vody. Možná je škoda, že spousta lidí za totáče viděla na videokazetách nejdříve druhý díl a pak byli překvapeni, že ten první není žádná urputná střílečka za každou cenu. Ovšem správnou tečkou hlavně za třetím dílem byly Žhavé výstřely II:-)R^.

Heinz Guderian 11.3.2008 8:48

Re: Kultovní série

Žhavé výstřely II byly totální nářez!!! :-D

Ale já osobně nechápu, proč se trojka Ramba tak shazuje. Není to špatný film, hezky to odsejpá, nikdo tam neřeší rodinné vztahy, manželka/zoufalá sousedka si nechce o ničem promluvit, prostě pohoda ... ;-) Já mám rád všechny díly.

Ivo Fencl 11.3.2008 17:17

Re: Re: Kultovní série

Tam je rodinným vztahem výpomoc Rambo-Trautman : -)))

Tonevadí 11.3.2008 7:52

Škoda že se nám už dříve v době poroby nedostalo těchto a jiných skvostů

a pak se jeden nediví, že jsme kulturně zaostalí. Ještě, že se najdou tací, co nás doučej...

Kanuk 11.3.2008 4:09

Rambo(vé) v Afganistánu.

Nevím kdy a kde jsem viděl snad kus toho Rambova afgánského "dobrodružství", se svalovcem Stallonem. Jeho přítelem je usmrkaný fracek, který se ohání kalašnikovem, nebo něčím takovým. Protože bojuje proti Rusům, samozřejmě hrdina. Jenže teď ten samý fracek, nebo jemu podobní, se tou samou "flintou" ohání a dává  zahulit Rambům.

leho 11.3.2008 4:39

Re: Rambo(vé) v Afganistánu.

Fakt? Já spíš slyším od svých kolegů z US Army, že je to naopak. Honí mudžahedíny po horách, kterým už pěkně dochází dech. Už nejsou zdaleka tak ve formě, hlavně proto, že jim zatrhli skoro všechny tréningové tábory nejen v Afganistánu, ale taky v Iráku a Filipínách. Jejich tábory v libanonském udolí Bakaa jim každou chvíli zase bombardují Izraelci. Jo jo, dnešní mudžahedínové to nemají jednoduchý...

Mirek F. 11.3.2008 7:47

Re: Re: Rambo(vé) v Afganistánu.

Mudžáhedíni, že měli tréninkové tábory v Iráku? Tahle hláška už tady dlouho nebyla, díky za ni:-)

vita 11.3.2008 13:11

Re: Re: Rambo(vé) v Afganistánu.

Jo? Dochází mudžáheddínům dech?

A už dlouho, co? A nejspíš ještě dlouho docházet bude. Přinejmenším neustálé pobreky po dalších evropských kanónenfutrech pro to svědčí.

A to nemají dnešní mudžáheddíni na rozdíl od těch z Rambo-Reaganových časů přísun zbraní, munice a peněz z USA.

Kanuk 11.3.2008 18:04

Re: Re: Re: Rambo(vé) v Afganistánu.

 ..mudžaheddíni nemají přísun peněz z USA....ale od šejků dostávají asi peněz víc, než kdy od USA dostali. A za peníze si mohou koupit všechno ostatní. Akorát je paradox, že ty peníze jsou vlastně z USA petrodolary.

Ladislav N. 11.3.2008 2:48

Film pojednává... hehe, tohle se nás snažili odnaučit už v češtině na ZŠ :-)

Ať si o filmu Rambo 1 (a dalších) říká kdo chce co chce, vidět se to dá (první díl i s odstupem času opakovaně), a jeho úroveň je mnohem vyšší, než humus jako "Trhala fialky dynamitem" a podobné škváry z české produkce.

;-P

Jura Jurax 11.3.2008 10:15

Re: Film pojednává... hehe, tohle se nás snažili odnaučit už v češtině na ZŠ :-)

R^R^R^

Outsider 11.3.2008 1:43

O čem to vlastně je?

Jistej smysl by to dávalo, kdyby se autor podepsal Josef Goebbels, ale ani to se nestalo.

Ivo Fencl 11.3.2008 3:13

Re: O čem to vlastně je?

Nepopírám, že mne ty filmy uhranuly. Ivo Fencl. (Ony podle mne ani nezastírají, že jsou určitou propagandou. Dobra.) 

Jura Jurax 11.3.2008 10:17

Re: O čem to vlastně je?

Probůh, proč zrovna Goebbels ... nemáte Vy potíže s pochopením psaného textu?