3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
meloun 11.8.2008 23:02

Nezlobte se,

že do toho kecám. Ropucha, ať obecná, nebo hezčí zelená, potřebuje vodní hladinu pouze v době rozmnožování (a potom pulci). Jinak jsou tito krásní tvorové poměrně běžně vídáni kupříkladu v křivoklátských lesích a to i dost daleko od jakéhokoli potoka či jiné vody.

Jura Jurax 11.8.2008 10:42

Hm,

Ještě že se o té žábě nedověděli obránci přírody. Řvali by Vám před objektem a soudně by Vám zablokovali mít firmu v hale, kde se vystkytuje Ropucha zelená, latinsky Bufo viridis - varianta žijící v umývadlech, což je světově unikátní.

Nakonec Vy tady bezelstně přiznáváte, že jte likvidovali pavučiny. A co ubozí pavoučci? A měli jste to povoleno z MŽP takhle ničit biotopy? ;-);-D;-D;-D

I-Worm 11.8.2008 12:17

Re: Hm,

jak, ubozí pavoučci? Za likvidaci použitých pavučin by měli platit.

honzak 11.8.2008 12:38

Re: Re: Hm,

Ale jen tomu, kdo má na ekologickou likvidaci použítých pavučin příslušný euroglejt a certifikát ISO9XXX.

Jojin 11.8.2008 10:13

...vlezou všude

Tedy nikoliv trpaslíci ale žabky.V zaměstnání mám dvě žabky-kamarádky,žijí vedle sebe v betonové jámě tři metry hluboké kde je troška vody ale také dost teplo(kotelna,asi trénují na to oteplování).Jedna je Ropucha skvrnitá stejná jako v článku a druhá je Rosnička zelená.Zřejmě díky tomu že moc potravy nemají jsou jen asi tři centimetry veliké.

Ivanhoe 11.8.2008 9:10

Není divu, že tato ropucha pronikla na místo činu nepozorovaně -

- podívejte se dobře na fotku: vždyť je v maskáčích!

V+H 11.8.2008 10:53

Re: Není divu, že tato ropucha pronikla na místo činu nepozorovaně -

A jak jsem jsi všiml, je oholená! Pozor na sebevražedné útoky fanatiků;-D

Tino 11.8.2008 7:42

Připravme si peněženky.

Že bude sucho si myslí i žába. Tedy vlastně jde o možnost napsat článek, který se bude skutečně číst a přinese tak autorovi obživu. Je to stejné i s oteplováním. Tak dlouho se o něm píše, až nastalo. Vodovody a kanalizace se staly zahraničními firmami a dosud nejlevnější voda v EU se stává dražší a dražší.

Šokoval mě při koupi pračky prodejce, servismen i majitel firmy v jedné osobě, když mi popsal cenu vody v USA i v západní části EU. Že směřujeme cenami do stejných míst je jisté, ačkoliv vody u nás je relativně dostatek, jen histerie kolem možného celosvětového nedostatku zvyšuje poptávku po pramenech vod. Prameny vod se stávají postupně prameny peněz a bývalí soudruzi vedoucí a soudruzi ředitelé zprivatizované subjekty na zásobování vodou postupně rozprodali zahraničním společnostem za slušné balíky peněz a ty jsou nám v současnosti zohledňovány v cenách vodného-stočného. A to je teprve počátek vzrůstu cen za vodu. Prameny musí začít vydělávat!

Globální oteplování bylo oznámeno, nedostatek vody ve světě byl avizován, čističky vod jsou již požadovány na vysoké úrovni - kvůli ekologii, tedy náklady na dopravu vody do domácností se nám dostatečně vysvětlily. Může nastat toužené období postupného neustálého a neměnného vzrůstu cen za vodu a my se tomu pochopitelně bránit nebudeme, protože jsme předem informovaní o ekologiké blížící se katastrofě a tak nás těch pár korun navíc nezabije. Vůbec nevadí, že v naší zemi je vody dost, že jsme rozvodím řek Evropy a když zaprší, tak nám to vyplavuje sklepy a čvachtá zahrada. Globální oteplení přináší globální navýšení cen a globálně penězovody zvýšily průtok a tempo průtoku je třeba rovnoměrně zvyšovat. Protože kdo stagnuje v prosperitě, ten vlastně krachuje. Kdo krachuje, zavčasu prodává firmu co nejdráže a nový majitel se musí zhojit na ceně produktu a vyrovnat průtok peněz s konkurenty ve světě financí.

Tak si připravme peněženky, i za studny už se platí a platit se bude časem i za pot na čele! Pot  netušený zdroj příjmu!!

Ghost Dog 11.8.2008 9:12

Re: Připravme si peněženky.

..dovolil bych si mírně oponovat..píšete, že vody je dost, dokonce tolik, že nám zaplavují sklepy..v tom se ovšem zcela zásadně mýlíte..voda, která nám zaplavuje ty sklepy je k ničemu, není schopná se vsáknout do země, jen steče a odteče bez jakéhokoliv užitku, vlastně za sebou zanechává jen škody..

..s vodou vhodnou k úpravě a následně k pití je to ale přešně naopak..té je skutečně málo..nemám to vycucané z prstu, mám pár známých mezi vodáky (tedy přesně zaměstnanci Severočeských vodáren a kanalizací)..studny trpí nedostatken vody z důvodu několikaletého sucha..ty příčiny jsou nejspíš v devastaci krajiny, kdy původní lesy schopné vodu zadržet nahradily lesy určené k průmyslovému využití..ty tuto zadržovací schopnost nemají a v období slabé sržkové činnosti nejsou k ničemu..to přívalové srážky nezachrání..

..vody začíná být málo..tři roky zpět  naše území  zasáhlo velmi intenzivní sněžení..jenže ta voda ze sněhu je stekla po povrchu, protože se nedokázala vsáknout přes vrstvu zmrzlé země..další dva roky se nám o sněhu mohlo jen zdát..to je realita, ale s enviromentálním běsněním to nemá nic společného, je to jen téměř normální střídání let hojných s lety chudými...

honzak 11.8.2008 7:27

ropucha zelená

patrně není blbá a ke svému životu nepotřebuje žádné ochránce a granty z EU. Ochránci blbí jsou a ke svému životu granty z EU NUTNĚ potřebují, protože jinak by se museli živit prací.

Šaráda pro milovníky přírody - kdo má přednost na cyklostezce? Já nebo ten kos, co mi levým křídlem ometl přilbu?

Belana 11.8.2008 7:45

Re: ropucha zelená

Neznám jediné zvíře, které by (osobně) potřebovalo granty z EU (či jakékoliv). U lidí naopak, neznám jediného, který by darované peníze odmítal. Možná vy budete první.

Rada pro vás, proč jezdíte na kole po přírodě kde lítají kosi? Zajeďte si do nějakého starého průmyslpvého areálu, a je-li vám to tam moc přírodní jezděte v podzemním parkovišti.

honzak 11.8.2008 8:10

Re: Re: ropucha zelená

Grant EU NENÍ DAROVANÝ PENÍZ!!! Je to peníz ukradený ostatním.

Nejel jsem přírodou, jel jsem Krčí. Jezdím tak do práce už 11 sezónu.  Kos mi nevadí, byla to jen odlehčující otázka. Ale to skalní melounistka nepochopí, že?

Belana 11.8.2008 9:14

Re: Re: Re: ropucha zelená

Tak jinak, srovnávat potřebu žáby a "ochránců přírody" chcete-li vyjádřit potřebu peněz je pěkná pitomost, demagogický pokus o ironii a vykřikovat něco krádežích je už vyložená hloupost svědčící pouze o vaši zaujatosti. Účelnost a morálnost jednotlivých dotací je faktický problém. Pokud si myslíte, že v Krči není příroda ("nejel jsem přírodou"), tak tak se fakt těším co z vás vypadne příště. ;-D;-D

Jenda 11.8.2008 10:01

Re: Re: Re: Re: ropucha zelená

Kolik dotaci na ftakoviny pobirate vy?

Jojin 11.8.2008 10:30

Re: Re: Re: Re: ropucha zelená

No podle toho jak jste"chytla"na první šlápnutí tak dotační tok hraje do vašich karet.Bohužel nikdo z nás není schopen ovlivňovat tok peněz z našich daní a z toho vzniká takový průšvih jako dotace...Stalo se tradicí že 95% dotačních peněz končí uplně jinde než by mělo,nedávno to mezi řečí"prosáklo"když udělala ČT reportáž o nějakém zařízení pro postižené.Vyplynulo že se zařídila kancelář....a když došlo na vyčíslení tak tem kterým byly peníze určeny dostali zlomek.

Fanatiků-ekologistů kteří budou obhajovat své pravdy je dvanáct v tuctu hlavně aby zůstaly dotace...

Předem upozorňuji že dotaci je jedno zda je určena na projekt ochrany přírody či nákup prostředků pro sociální zařízení,jsou to stále peníze z našich daní které si takto předávají lidé kteří jsou na nich zainteresovaní.

honzak 11.8.2008 10:38

Re: Re: Re: Re: ropucha zelená

Inu, napíšu to natvrdo - se zelenou slepicí diskutovat nejde! Ani když je tato univerzitně vzdělána a ovládá několik cizích jazyků. Ten zelený slepičí gen je nezničitelný.

Belana 11.8.2008 14:05

Re: Re: Re: Re: Re: ropucha zelená

Pane musím s vámi souhlasit. Se samicí Gallus gallus f. domestica var.viridis si nepokecám ani já. Ale nevím co na na vaše tvrzení řekl Gregor Johann Mendel. Asi by měl výhrady k trvanlivosti zeleného genu. Ale Dr.Freud by z vás měl radost, akorát nevíco by vyplavalo na povrch rozborem vašich neustále nepřesných tvrzení. Nemíváte problém s koncentrací? (a to nejen kvůli tomu kosovi, neplést prosím s kosovem). Nemáte rád "ochránce"  máte výhrady k ženám (předpokládám, že některým). Pořád jste mi ale nevysvětlil, jak jste to s tou žábou myslel?!;-)Já mám pořád za to, že ŽÁBA o datace od EU nestojí a já jako "ochránkyně", mám akademické povolání.;-).

Jura Jurax 11.8.2008 11:09

Re: Re: Re: Re: ropucha zelená

A smí se Honzak vůbec pohybovat přírodou? A ještě na bicyklu? Najmě jsou-li v ní kosi? Příroda je přece pro zvířátka!

RomanL 11.8.2008 11:15

Re: Re: Re: Re: Re: ropucha zelená

Já ale furt tvrdím, že člověk je zvíře!

Belana 11.8.2008 13:44

Re: Re: Re: Re: Re: ropucha zelená

Náhodou je prima, že pan Honzak jezdi na bicyklu. Určitě dá přednost stezce před silicí, kde by se přetláčel např. s tatrou. Akorát nevím jak se srovná s tím, že se cyklistické stezky staví z dotací, ba co víc z dotací EU! To není ale podstatné, protože je smůla a souhlasím, že defraudanti jsou fakt všude. Článek ale nebyl o dotacích, cyklostezkách ani kosech. Autorovy nemá jasno co je ekologická a co ekoteroristická činnost a pan Honzák bohužel také. ;-)

honzak 11.8.2008 14:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ropucha zelená

Jasně! Zato paní RNDr jasno má a to tak že úplně.... Madonna mia, proč to ta příroda zařídila tak, že vzdělaná ženská se nechá utáhnout na vařené nudli ideologie a pak tuto brání hlava nehlava?

A vytváří umné a smělé konstrukce a na jejich základě protivníka zašlape do země. Bohužel úplně špatně, nevědouc, která bije. Jen pro informaci - ta cyklostezka se stala cyklostezkou až de iure, byvši původně technologickou cestou při výstavbě baseballového areálu ALTHRON.

Gogomor 11.8.2008 7:21

Ropucha zelená

Ropucha zelená - buffo viridis bývala ještě na přelomu šedesátých a sedmdesátých let běžnou obyvatelkou vesnic  v nižších polohách Čech i Moravy. Přes den se ukrývaly často celé skupiny těchto žabek mezi kameny tzv. selských zdí, které tehdy ještě byly běžné po vesnicích mezi chalupami a domy. Tyto zdi z větší části vymizely, padly na základy nových rodinných domků a padají dál. Žabky začaly mizet a už jsem dlouho žádnou neviděl. nejsou ani tam, kde ty selské zdi ještě zůstaly. Příčina asi není jen v nedostatku těchto zdí. Možná se podepsaly i pesticidy a hnojiva, jejichž zbytky z minulosti ještě přetrvávají v potravním řetězci, Možná je příčina někde jinde. Možná stavy ropuch zelených decimují i straky, které se usadily v blízkosti lidských sídel! Opravdu nevím!

Beldor 11.8.2008 12:45

Re: Ropucha zelená

A ja si rikam kde zili ty ropuchy predtim nez byly v cechach postaveny ty selske zdi;-D;-D

liddy 12.8.2008 13:58

Re: Re: Ropucha zelená

Ach jo, vždyť to píšete - ty ropuchy žilyyyyy....

Jiri J. 11.8.2008 6:28

Staci google a clovek se dovi,

ze tahle ropucha je jednim z nejmene na vodu narocnych obojzivelniku a zije i v polopousti a pousti, takze by nejakou vzdalenost (par desitek metru?) po zaprasenem betonu a kachlickach urcite bez problemu prekonala. V clanku je asi nejaka skryta ironie, jejiz smysl mi unikl.

Viktor 11.8.2008 4:31

Tvrzení,

že globální oteplování neexistuje , zní jako špatný vtip v konfrontaci se skutečností, kdy tajou ledovce nejen v arktidě, ale už i v antarktidě, kdy podoný jev se vyskytuje už i v rakouských alpách atd.

ijáček 11.8.2008 7:36

Re: Tvrzení,

To je pravda, je to hrůza, v Alpách budou už za chvíli odledněné pastviny, na které se přivalil ledovec v 16 a 17 století.

honzak 11.8.2008 12:11

Re: Tvrzení,

Ledovce tají, lesy hoří a užiteční idioti se bojí a sežerou libovolnou propagandu i s navijákem.

Hadí oči 11.8.2008 0:45

Nejsem si jist, ale

Hrad - jez, hradu - jezu, hrady - jezy, hradíček - jezíček.

Chris Kelvin 11.8.2008 0:57

Re: Nejsem si jist, ale

Dokonce i jazzík a jazzíček ;-)