20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

FEJETON: Rekviem za Česko

Není to plakání za Českem jako takovým, tedy za naší zemí, kterou jsme jako Česko označovali ze srandy a pak jí to jméno zůstalo, protože jsme nic chytřejšího nedokázali ani ne tak vymyslet jako prosadit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Peroutka 7.3.2013 18:50

poslouchal jsem dříve Leonardo, čro 6, či česko

a to co velkou slávou vzniklo je pro mne naprosto prázdná stanice. Leonardo je skoro úplně pryč a když se dívám ne internetové stránky s programem je tam pusto a prázdno. Domníval jsem se,že při sloučení 3 stanic bude program natolik kvalitní, že skoro nepůjde přepnout..jenže ono není důvod naladit. Smutné ,ale jelikož jsem sledoval jak se likvidovala stanice Praha, tak mne nepřekvapuje, že tahle partička s Duhanem v čele pokračuje v nastaveném trendu.

M. Lebeda 7.3.2013 11:13

í zájem o Zprávy?

J. Kolouch 6.3.2013 22:50

Měla by být dostupná stanice mluveného slova

Podle mého názoru by měla být dostupná stanice mluveného slova, jako byly stanice Radio Česko, Leonardo, CRo6. Poslouchal jsem je, pokud jsem mohl. Nemůže se to poslouchat celý den, někdy taky musím pracovat, na něco se soustředit, a pak je snad možné pustit si hudební kulisu. Ale pokud dělám méně náročnou práci, možnost poslechu pořadů jako na výše uvedených stanicích vítám. ČRo Plus nevypadá zatím špatně, ale problém je s těmi středními vlnami, které moderní přijímače často nezachytí, a taky ne vždy můžu poslouchat zrovna v době, kdy vysílá. V Respektu jsem četl, že podle ředitele Petera Duhana usilují pro ČRo Plus o rozšíření jak v čase, tak i ve vlnových rozsazích, držím tomu palce, snad se toho dočkáme.

Z. Starý 6.3.2013 22:48

Leonardo:-(

Mně je zejména líto stanice ČRo Leonardo. Fňuk.

L. Brabencová 7.3.2013 7:09

Re: Leonardo:-(

Mně také. :-(

J. Salek 6.3.2013 9:32

kdyz je p. Neff tak chytry

tak by mi mohl vysvetlit proc vlastne potrebujeme verejnopravni rozhlas. A pokud uz existuji vazne duvody, tak by mozna stacila jedna stanice, ktery by ale nevysilala komercni brak. Zacit by se mohlo treba u hudby, ktera by se nevysilala vubec. Je to jen balast a kazdy si urcite muze naladit komercni radio nebo pustit CD pokud ma chut. Tak by zbylo 24hodinove vysilani na jedne frekvenci, ktera by slouzila pro cokoliv co je nutne vysilat na verejnopravnim rozhlase. To same s televizi a poplatky by se tim padem mohli snizit na uplne minimum, nebo nejlepe uplne zrusit.

H. Faltejsek 6.3.2013 15:47

Re: kdyz je p. Neff tak chytry

Patrně jste Rádio Česko nikdy neposlouchal, protože hudbu nevysílalo nikdy. Natož aby posluchače obtěžovalo Mistrem, Národním pokladem a pod. Pro mne to byla jediná stanice, kvůli které jsem platil rozhlasovou daň aniž bych vlastnil radiopřijímač. Poslouchat se dala velmi dobře přes internet.

J. Salek 6.3.2013 16:48

Re: kdyz je p. Neff tak chytry

Neposlouchal. Pointa je ale v tom ze stale nechapu proc ma verejnopravni radio spousty stanic ktere vysilaji komercni obsah.

A. Richter 6.3.2013 18:38

Re: kdyz je p. Neff tak chytry

A Vy se ničím neživíte? Bóže, dyť je to tak prosté. Sprosté?

.... *8-(

J. Salek 7.3.2013 11:52

Re: kdyz je p. Neff tak chytry

Sproste je kdyz nekdo dostane narizeno zakonem vas financovat. Kazdy kdo si koupi radio musi chte nechte platit neco co ve vetsine pripadu ani nechce.

J. Farda 6.3.2013 18:57

Re: kdyz je p. Neff tak chytry

Bláblá, pane Salku! Už slyším, jak na komerčním radiu vysílají Toulky Českou minulostí, jak činilo Radio Leonardo. Jste rezolutní, ale vedle! Tečka.

J. Salek 7.3.2013 12:00

Re: kdyz je p. Neff tak chytry

Vedle jste vy. Navrhoval jsem aby CRo nevysilal komercni material (zadnou hudbu, sport, reklamy) a misto toho se zameril na verejnopravni obsah. Vzdelavaci a vychovne porady, oficialni informace, zpravodajstvi 24hod vysilani atd. Myslim ze jeden kanal by mohl stacit, pokryti vysilaci tak aby byl prijem zachytitelny i v pripade nejake rozsahlejsi katastrofy a vypadku proudu. Vybirani poplatku je ale zbytecne. Takovato cinnost by mela byt financovana ze statniho rozpoctu, nebot by vysilani bylo dulezite v pripade krizovych situaci. Verejnopravni televize mi prijde jeste vic zbytecna. Kdyz uz moc tak snad opet jen jeden kanal. Serialy ve verejnopravni televizi je opravdu hnus.     

J. Randa 6.3.2013 8:21

Naprostý souhlas s p.Neffem

 Český rozhlas předkládá další důkaz, že inovace halasně prezentované jako zlepšení mohou přinést opačný efekt ( např. také MHD Praha, S-karty atp. ). Až do 1.března se mi měsíční poplatek 45.-Kč nezdál velký .... 

B. Rudolf 6.3.2013 6:25

test slova

Mohu to snadno otestovat:  cenzura

B. Rudolf 6.3.2013 6:08

A co je nejhorší: Začínám být alergický na jazz

Rádio Česko jsem také rád poslouchal a mělo nemalý vliv na formování mých (a myslím, že nejen mých) názorů.

Předchozí příspěvek mi neprošel. Domnívám se, že proto, že obsahoval slovo cenxura.

Takže jen k tomu jazzu. Nikdy mi nevadil, ale vzhledem k mojí hudební tuposti jsem ho ani nezbožňoval. Ale v posledních pár dnech, když jsem si chtěl poslechnout zajímavé informace nebo komentář a místo něj slyšel jazz, udělalo se mi z něj hodně zle. Všem milovníkům jazzu se tímto upřímně omlouvám. 

B. Rudolf 6.3.2013 6:28

Re: A co je nejhorší: Začínám být alergický na jazz

Slovo cenzura prošlo, takže automat se chytil něčeho jiného.

Chtěl jsem jen říci, že doba nahrává extrémistickým a populistickým postojům, a rozvážný důvěryhodný hlas nám v ní bude chybět. A možná bude chybět i těm, kdo se o zrušení této stanice zasloužili.