6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

FEJETON: Pan Štajnfest chodí do mateřské školky

"Ale to né...," zasmál se mojí otázce pan Štajnfest, "tak senilní ještě nejsem. Chodím tam v úterý a v pátek odpoledne pro malou Evičku."

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Šafránek 27.2.2013 11:30

Někdy by člověk brečel.

Předloni náš tehdy pětiletý syn jednou ve školce při hře s dalším dítětem vytáhl pindík. Reakce vychovatelky - ihned si nás zavolala a začala vyslýchat, zda doma nepouštíme před dětmi pornografii. Zavolala i rodiče druhého děcka, aby je upozornila, že mohlo vinou našeho syna utrpět psychosexuální trauma, a aby si raději hrálo s někým jiným. Moje žena se z toho málem zhroutila. Synek nemohl pochopit, proč se s ním už kamarád nebaví. Já jsem si na ni šel stěžovat. A to má dnes prosím personál ve školkách povinné pedagogicko-psychologické minimum. Bohužel huse, která nemá ráda děti, je vzdělání k ničemu. Naštěstí tahle dáma byla výjimkou a po přeřazení do jiného oddělení jsme si na přístup vychovatelek naprosto nemohli  stěžovat, naopak.

P. Kersch 27.2.2013 12:17

Re: Někdy by člověk brečel.

Mohlo to ve Vašem příběhu dopadnout mnohem hůř. Doporučuji shlédnout dánský film nedávno uvedený do českých kin pod titulem Hon. Podobné téma, podobné děti, polovzdělané vychovatelky, šikana (ve filmu je šikanován mladý vychovatel ve školce) , jako když ji vyšije.

Š. Šafránek 27.2.2013 12:40

Re: Někdy by člověk brečel.

Díky za typ, dánské filmy - a zvláště ty s Madsem Mikkelsenem - mám rád, i když jdou někdy až na dřeň. Já viděl předevčírem opravdu skvělý film Argo a nedávno Spielbergova Lincolna - oba mohu doporučit.

R. Langer 27.2.2013 10:33

Bezvadné,

konečně také jednou chytré řešení hloupých pravidel. Jen tak dál!

S. Rehulka 27.2.2013 8:59

Každopádně myslím.....

....že lidé, kteří se rozhodnou a specializují na práci s malými dětmi, MUSÍ to dělat s láskou, nejenom pro mzdu !

P. Kersch 27.2.2013 0:34

Od autora

Autor si dovoluje poznamenat, že příspěvky laskavých čtenářek a čtenářů si rád přečte tady nebo když je najde na své adrese petrkersch@karneval.cz

P. Boublíková 27.2.2013 5:08

Re: Od autora

Dobrý den, pane Kerschi, neporozuměla jsem, proč děti musely dojídat? Jak to souvisí s hygienickou kontrolou atd.?

Jinak je to samozřejmě hrozné. Pointu článku jsem uhodla, protože jako dítě též jsem musela ve školce dojídat, ale to byla první polovina 60. let a snad tedy jakési ideologické důvody (moje matka, která za války jako dítě hladověla, doma také absolutně nesnesla nedojídání), ovšem moje děti (90. léta) dojídat nemusely a také bych si případné nucení do jídle ve školce do plic vyříkala...

P. Kersch 27.2.2013 5:31

Re: Od autora

Milá paní Boublíková, abych Vám na Vaši otázku pravdivě odpověděl - tak nevím. Asi nějaká recidiva u personálu nebo tak nějak to asi bude. Každopádně díky za Váš zájem o moji nanopovídku. 

R. Langer 27.2.2013 10:36

Re: Od autora

Protože "tak je to správně" a přes to jede vlak. Logiku v tom hledat netřeba. Vždyť co by za to daly děti v Somálsku! A možná tam taky v té MŠ dělá ředitelku stejná soudružka, jako když jste tam ještě chodila vy. ;-)

Inu, cesta do pekel...