1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

FEJETON: O urážce a medailích

Boha, císaře, krále nebo státníka nelze urazit: podle toho se totiž pozná. Jeho existence musí stát mimo tyto kategorie: je institucí, rozhoduje se nadosobně, neboť si je vědom odpovědnosti vůči minulosti, kterou ctí, i budoucnosti, kterou spoluformuje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rameš 8.11.2013 10:17

A snad nebude tak zle

mám ze svého okolí pocit, že to, co předvádí pan Zeman (abych zabonmotil: jeho převlek drobného vlastníka půdy do šatu vševládného císaře, zpod něhož jsou ale pořád cítit hnůj a chcanky, a to tím více, čím větší množství metálů na sebe i na své slouhy navěší) již otrávilo i dosti těch, kteří ho z nějakého důvodu volili. Počítám, že příště budou opatrnější, a třeba i nějaká forma sesazení z trůnu přijde na přetřes...

V. Vaclavik 6.11.2013 12:38

Vyborne

Myli se ti, kteri rikaji, ze je treba abstrahovat od konkretni osoby udelujici oceneni, ze je dostavaji od instituce, od statu, tak rikajic. Je to tak, jak pise pan Hvizdala.

T. Vodvářka 6.11.2013 7:46

excelentní!

nelze nic dodat.

J. Schwarz 6.11.2013 4:56

A je to tady

černé na bílém! pan Hvížďala přiznává, že "Jak známo, výsadní postavení mezi charismaty zaujímá dar rozlišování. Ostatní charismata jsou na něm závislá". Vida, tak "dar rozlišování" je jedním z nejdůležitějších - rozlišování, cizím slovem DISKRIMINACE. A není právě tohle, to rozlišování, něčím, proti čemu pokrokáři všech světových stran i naše milovaná UNIE  bojuje ze všech sil?