29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Diskuse k článku

FEJETON: O kráse a rovnosti

Zatím to k nám nedorazilo, ale upozorním na to raději předem: V Berlíně paní Marianne Burken-Eulitzová ze strany zelených vyhlásila boj proti diskriminaci těch, kteří nemají šanci se zúčastnit soutěží o nejkrásnější ženu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 30.8.2013 11:44

Určitě má šanci!

"Zelená" ministryně je nezvratným důkazem toho, že hlupáci a podvodníci (hochštapleři) už v Německu diskriminováni nejsou. Když to s těmito vlastnostmi mohla dotáhnout až na ministryni, tak proč ne na "královnu krásy"?

P. Košíček 28.8.2013 22:14

.

Diskriminující je především to, že se nesmím zúčastnit soutěží o nejkrásnější ženu když jsem chlap.

J. Kraus 28.8.2013 13:20

Třeba by to šlo.

Jeden z hrdinů B.Hrabala rozebírá příčiny uzavírání sňatků mezi osobami se stejnými rysy ve tváři. Resignace na nedostupný ideál a podvědomé zidealisování osoby na níž mi síla stačí, zidealisování osoby mně nejpodobnější, tedy sama sebe,. Při výběru vhodné poroty by ona politická činovnice jistě mohla zvítězit. Je dost mužů, kteří by nevolili třeba adeptku pod čtyřicet let, někteří i pod padesát. Profesně čistší i genderově korektnější by ale bylo pohlédnout do oblastí nezatížených evropskými předsudky. Představuji si otročí strom a k němu přivázané čekatelky na lepší budoucnost. Je jisté, že kterákoli evropská politička bez ohledu na věk by tam zvítězila s mnohonásobnou převahou, zvláště pokud by byla hodně tlustá. Zdá se, že zelení razí cestu pokroku právě touhle cestou.

L. Novák 28.8.2013 11:37

Ropucha zelená je svým způsobem krásná žába, ale

zelená ropucha naočkovaná náboženstvím Grenpeace je přírodě přímo nebezpečná a odporná soušasně. Jednu takovou s tureckou vizáží a zřejmě vrozeným poškozením oka coby funkcionářku Greenpeace jsem viděl blábolit o nesmyslech spojených s přesvědčením, že "zákaz žárovek byl dobrou věcí"... V kontroverzním německém dokumentu "Bulb Fiction".

J. Chaloupka 28.8.2013 11:20

Pane Hvížďala, co se divíte, vždyť léta tomuto politickému proudu aplaudujete.

Osobně jsem pro založení hnutí za odstranění diskriminace nevidomých, protože nemohou získat řidičský průkaz. Kromě toho bych v kině odstranil obraz, abychom vidomí i nevidomí na tom byli stejně.

J. Schwarz 28.8.2013 9:05

Pokud jsou němci

schopni takové šašky volit, jsou opravdu divným národem. Sice dokáží udržet organizaci a jsou fanatiky "Ordnung" - dodržují puntičkářsky zákony, ale příklad s nacismem a teď se zelenými svědčí o tom, že jim něco schází.

P. Boublíková 28.8.2013 8:38

Re: My mužský to máme dobrý.

Fešáci... :-D

L. Křivan 28.8.2013 7:53

Re: My mužský to máme dobrý.

My jsme krásní vnitřně, duševně. A tahle krása není vidět. Jen se na mě podívejte jak moc to není vidět.

P. Boublíková 28.8.2013 6:45

Děkuji za info

tak přesně na tohle jsem celý život čekala: až ze mě někdo (zelení, sosani, bruselští nebo kteříkoliv jiní pomatenci) udělají nějakým zákonem či předpisem královnu krásy. Ne že bych byla šeredná, ale nějaké nedostatky by se našly a také přibývající léta už začínají být znát.

Když rovnost, tak tedy se vším všudy: pokud si někdo činí nároky na sociální rovnost a žádá od státu peníze jako kompenzaci své chudoby, měl by stát svým občanům i občankám garantovat také základní minimum krásy, inteligence, sportovního talentu (který chlap netouží býti Jágrem?) a vůbec na co si kdo vzpomene.

To se týká státu řízeného socilaisty a jejich příbuznými, komouši by měli věc dotáhnout k dokonalosti a nějak zařídit, abychom byli všichni stejní.