19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

FEJETON: Nezapomněli jste poděkovat?

Podlézavý zeť ve snaze si šplhnout věnoval našemu violistovi doktoru Žaketovi k narozeninám kufřík plný celých sad profesionálního nářadí. Zvěrolékař sice vůbec není oddán domácím řemeslnickým pracím, spravedlivě řečeno fušeřině, což ten trouba zeťák nedomyslel.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kraus 20.10.2021 14:05

Až mě z té poslední věty zamrazilo. "Díky za poděkování", tak jsem začal minulý týden mailovou odpověď jedné mladé a půvabné takřka celebritě v oborech Pavěd. Byl jsem si jistý, že mi za předchozí řekněme úkon aspoň formálně poděkuje a ono nic. Totiž poděkovala až příští den večer a to už jsem byl na pár dní na chalupě, hlavu plnou nevděku, ponížení a úvah přímo technicko-psychologicko-esotericky detektivních. Přečetl jsem si její milé a vlídné poděkování až po návratu, moje radost byla velká, ale, jak jsem jí napsal, někdy je nejistota víc vzrušující a inspirativnější než všední skutečnost. Nahrál jsem to trochu, aby finální děkovné slovo měla ona, ale asi mi chce dopřát tu nejistotu.

R. Polášek 20.10.2021 11:17

Teď se to ještě dá utnout, ale představte si, že by byly tahle naprogramovány dvě umělé inteligence s právem psát maily nebo jinak vzájemně komunikovat.

R. Langer 20.10.2021 12:29

Hlavně ať si to nepřečte místní malá hloupoučká UI. ;-D

H. Rybnická 20.10.2021 10:45

Máte pravdu pane autore. V dnešní době rychlých mailů, twittrů whattsapp atp. se mi to stává často, že mi prostě na poděkování nezbude čas. Mrzí mne to víc než dost.