21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

FEJETON: Nekonečný příběh

"Vy jste tedy nejel s paní Robinsonovou minulý týden ve vlaku do Scarborough?" zeptala se slečna Marplová pana Lloyda.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Kulhánková 10.6.2013 16:55

Děkuju za skvělý důkaz,

že žádná čtečka tištěnou knihu nemůže nahradit.

S. Rehulka 10.6.2013 11:16

Sakra, to už je.....

.....zase v republice situace taková, že za soudruhy disidenty v kotelnách, podepisují jejich "díla" soudruzi v redakcích, protože kdysi spolu vypili nejeden stakánok vodky ?

R. John 10.6.2013 10:10

Neležím a čtu,

   třesou se mě nedočkavostí ruce ,  drama s každou stránku vrcholí,  ale začínám ztrácet dějovou linku ,  složitý příběh píše sám život....    tak kuwa, byl to Jakl s Hájkem, nebo ten Hasenkopf  !?   :-)

P. Papež 10.6.2013 9:06

Sklerotička

A tahle sklerotička rozhoduje o bytí a nebytí lidí v ÚSTR. To je fakt úroveň, ona se tím ještě chlubí.

J. Štrobl 10.6.2013 8:04

Měknutí mozku

Podle mého soudu vykazuje článek v podání Petrušky příznaky měknutí mozku, časté to nemoci levicových revolucionářů. Je jistě celkem dojemná její úporná snaha vetřít se do pozornosti obecenstva, ale lidi by patrně zajímalo něco jiného. Třeba jak mohla vyjednávat se svojí přítelkyní Foglovou o vedení ÚSTRu hned po svém zvolení do rady, když ještě přece nemohla vědět, jak vůbec tento ústav funguje. Stejně jak mohla Foglová dělat personální změny v ústavu hned po své inauguraci, když také nemohla o činnosti ústavu nic vědět. Šustrová tvrdí, že nové ředitelce bez znalostí a vzdělání bude trvat rok, než dá vše do pořádku. Jak může někdo dávat do pořádku něco, co nikdy neviděl a nerozumí tomu? Bude jí radit Šustrová? Ale jak, když si neumí poradit sama se sebou - viz článek výše? Kdo tedy bude radit? Grebeníček? Filip? Kavan?

J. Blažek 10.6.2013 10:07

Re: Měknutí mozku

Vidím, že moc smyslu pro humor nemáte. Možná že si myslíte, že ty nahrabané majetky si zbohatlíci vezmou s sebou na Onen svět. Nevezmou! Každý je tu jen na krátké návštěvě. A jestliže si na Onen svět něco s sebou vezmeme, pak jenom to, co jsme ve svém životě rozdali. Možná to byla láska k bližním, pochopení pro postižené a nemocné,  možná zloba a třídní nenávist. Ve Vašem případě to asi bude to druhé!

J. Štrobl 10.6.2013 14:37

Re: Měknutí mozku

Jste vedle. Smysl pro humor mám. Jenom nesnáším lež, podvody a přetvářku.

P. Han 10.6.2013 2:57

Pokud to psala paní Šustrová,

i když nevím, proč by se měla vydávat za chlapa (vědět to nechci a narážky se mi nelíbí), možná by měla věnovat aspoň tolik času, jako porozumění detektivce, i situaci v ÚSTR. Pokud to nepsala, mohla by si to přečíst. Je to o ní a jejímu působení v politice.

P. Scheck 10.6.2013 2:21

Vůbec jsem tento příspěvek nečetl

Vůbec jsem tento příspěvek nečetl, ani mě moc nezajímá.

Nicméně mám na pani Šustrovou jednu jedinou otázku. Jak to, že Vámi vedený institut, opustil člověk pro mě tak velmi důvěryhodný a ctěný, jako je pan Slavík? Mohla byste o tomto napsat nějaký příspěvek?

Budu Vám velmi vděčen!!!  Peter Scheck

J. Rejžek 10.6.2013 1:07

Jo?

Pěkně to Petruška napsala, akorát to za ni v Lidovkách podepsal Ivan Kraus....

P. Pavlovský 10.6.2013 1:29

Re: Jo?

Známkami literárního střeva mě Petruše překvapila, děkuji za vysvětlení, Honzo.

Já ten talent bohužel nemám, tak jenom věcně: Jak má próza víc než 6 postav (miluji roihl. hry, ty tento počet zpravidla nepřekračují),  začnu si ihned na první volnou stránku knihy psát osoby a jejich vzájemné vztahy, jak jsem zvyklý z divadelních programů.

Jsou autoři . -. např ruští klasikové - jejichž knihy mám takto popsané velice důkladně, tím spíš, že střídají křetní,příjmení a otěčestvo.

Nejenom Tolstého a Dostojevského, ale ani třeba Galosworthyho nemohu bez této samo-domo pomůcky číst,  Vřele doporučuji, i další čtenáři takovou pomůcku ocení:-)

P. Han 10.6.2013 3:00

Re: Jo?

Vzhledem k tomu, že se ve fejetonu neobjevují kočky, je Petruščino autorství pochybné.

P. Pavlovský 10.6.2013 5:25

Kaji se

rozhlasové hry,  křestní, Galsworthy - když je něčeho moc, tak je toho příliš, platí to i pro překlepy:-)