2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

FEJETON: Místo ženy prkno

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
terra 19.9.2006 10:09

Já taky

fandím Španělům, obejmout dívku a mít pak modřiny od jejích žeber - brrrr. A navíc, i kdyby ty dámy prostě měly k hubenosti dispozice, což není vyloučené, jakým právem z nich dělat ideál krásy a ničit sebevědomí tolika jiným krásným holkám, které nemají BMI 17? Být tlustý je nezdravé, ale o co zdravější je vypadat, jako když dotyčná jen tak tak přežila Treblinku?

LJG 19.9.2006 10:28

Re: Já taky

Kdesi v ženském časopise jsem zahlédla, že k dietám modelek patří kokain a kousek vaty namočený v džusu. Vata zaplní žaludek a modelka nemá pocit hladu - ti Španělé mají pravdu , když ty vyhublice nepuštějí na přehlídku.

gerontusinza 19.9.2006 9:52

Ano lidská blbost vyhrává. a je nevýmýtitelná

Zákazy, nestačím se divit. Přestože mám rád ženy a chrti mě nic neříkají, myslím že zakazovat a přikazovat jak má vypadat modelka je na hlavu. To za chvíli při volbě miss budeme nařizovat vyčlenění dívek mimo poroty administrativním zákazem?. sakra ty totalitní zvyklosti jsou nakažlivé (a blbé)!!Rv

ptakopysk 19.9.2006 10:08

Re: Ano lidská blbost vyhrává. a je nevýmýtitelná

Hm, ehm vy byste chtěl přikazovat pořadatelům jaké modelky si smějí vybrat na svoji vlastní show? A jinak jste zdráv?

MR 19.9.2006 10:11

Re: Re: Ano lidská blbost vyhrává. a je nevýmýtitelná

díky, ptakopysče, za slova, která jsem se chystala rovněž napsat

(pozdravuji Budulínka a Denouška)

Medvídek 19.9.2006 10:26

Re: Re: Re: Ano lidská blbost vyhrává. a je nevýmýtitelná

Vy ani jeden neumíte číst ? Nic takového gerontusinza nenapsal.

MR 19.9.2006 10:35

Re: Re: Re: Re: Ano lidská blbost vyhrává. a je nevýmýtitelná

no - proč by mělo být na hlavu "zakazovat a přikazovat jak má vypadat modelka" (tato slova jsou zkopírována)? Myslím, že pořadatel akce - tady vlastně výstavy šatstva - právo určit, případně požadovat, jak mají vypadat  "exponáty". Například na výstavě automobilů veteránů nebudu čekat auto vyrobené v roce 2004.

Medvídek 19.9.2006 13:56

Re: Re: Re: Re: Re: Ano lidská blbost vyhrává. a je nevýmýtitelná

Právo na to jistě má. Což ovšem neznamená že to není na hlavu.:-P

Cat 19.9.2006 10:40

Re: Re: Re: Re: Ano lidská blbost vyhrává. a je nevýmýtitelná

A vy umíte snad neumíte pochopit situaci?

Na jedné straně stojí skupina, která preferuje "vychrtlý" styl, jenž vede k onemocnění spolehlivěji, než nadváha a argumentují pouze tím, že věci lépe vypadají (pozor, jde zde o věci, ne o lidi), na druhé straně skupina, která chce toto omezení zrušit a to i za tu cenu, že si to ze začátku vyžádá několik akcí, které ty vychrtlé znevýhodní - což můžete brát také jako jistý druh pomoci. Argumentuje se negativním vlivem na ženy, jejich stresováním a problémy s identifikací. 

A také:proč by měli vystavovatelé podporovat vychrtlé dívky v tom, jak se zabíjejí?

vládík 19.9.2006 22:24

Re: Re: Re: Re: Ano lidská blbost vyhrává. a je nevýmýtitelná

Ale napsal

Esmerald 19.9.2006 10:32

Re: Ano lidská blbost vyhrává. a je nevýmýtitelná

Ano, zákazy jsou veliká blbost, poněvadž hranice únosnosti stanoví ti, kteří hranice únosnosti mají v popisu práce posunovat co nejdále. Člověk by se měl všeobecně řídit jistým přirozeným vkusem a přestat se stydět ostře kritizovat jakýkoliv " umělecký " paskvil, který někdo, pro osobní zisk, jako umění předkládá. Manželka říká : " Umělec to tak cítí ". V pořádku ! Žádný zákaz, ale místo teatrálního "intelektuálního" vzezření při přijímání každého šmoru by se občan měl cítit intelektuálně oprávněn nahlas vyslovit, kde jeho hranice jsou a pokud to umělec " tak cítí ", ať si tedy svobodně tvoří doma, ale uměle NEVYTVÁŘÍ SPOLEČENSKOU POTŘEBU !!Že ano, pane Knížáku.

Cat 19.9.2006 10:44

Re: Ano lidská blbost vyhrává. a je nevýmýtitelná

Doufám, že až příště uvidíte "zákaz vstupu, stavba", tak věren své antizakazovací víře suverénně proklusáte pod lešením a -- snad zrovna v tu chvíli dolů sletí nějaký padající předmět, který by Vám pomohl rozsvítit v té Vaší hlavě...

Medvídek 19.9.2006 14:01

Re: Re: Ano lidská blbost vyhrává. a je nevýmýtitelná

Ale o pohybu po staveništi tato diskuse není že ne ?

jirka.s. 19.9.2006 16:52

Re: Ano lidská blbost vyhrává. a je nevýmýtitelná

Ano, geronte, naprostý souhlas, jsi tohoto tvého tvrzení nepřekonatelný důkaz. Dnes jsi ovšem skutečně ve formě, máš ke každému článku fundovaný příspěvek, před kterým musí obyčejný pozemšťan zůstat zírat. Neměl bys tam také něco o nebezpečnosti prudkého zvyšování tlaku v parních kotlích?

gerontusinza 19.9.2006 18:32

Pro ty co nepochopily(i) dle pohlaví.Re: Ano lidská blbost vyhrává. a je nevýmýtitelná

Podiv nad tím jak někdo jiný chce rozhodovat (za  pořadatele) vysvétlujete tak že to chci ovlivnit. Lituji, je mě jedno zdali dámy jsou či nejsou anorektičky, jen nemohu pochopit , že někdo z venku do toho zasahuje aniž by byl pořadatelem či v porotě. Tyto administrativní zákazy a předpisy mě udivují. Jen pořadatel může tam poslat samé Twigy nebo Tamary Pressové. Když se mu to líbí? Howgh.

jirka.s. 19.9.2006 18:57

Re: Pro ty co nepochopily(i) dle pohlaví.Re: Ano lidská blbost vyhrává. a je nevýmýtitelná

Dneska jdou ty kšefty blbě,co?

Esmerald 19.9.2006 9:52

Je " žena " opravdu tak, .....řekněme..... tvárná......?

 ANO, zřejmě JE !!!

1) Jinak by nebylo možné vycvičit člověka, aby odmítal přijímat energii, která jej udržuje při životě a tvrdit, že to tak chce.  ( Jen přijít někdo s nápadem, že třeba jíst 9voltové baterky je dietní energie ).

2) Jinak by nebylo možné vycvičit člověka, aby si kupoval za nekřesťanské peníze obuv, která mu nepřirozeně hyzdí nohu ( ta ŠPIČATÁ obuv s ohnutými špičkami nahoru vyhlíží z boku o tři čísla větší ) a je tudíž neskutečně ohavná, nepohodlná, nepraktická. Co je probůůůh krásného na těch vyčnívajících kloubech u palců, když si boty sundá a které si musí pak nechat odsekávat ?

3) Jinak by nebylo možné vycvičit člověka, aby chodil tak  neuvěřitelně komicky jako ty chudinky na " ranwayi ". Kdyby byl Stvořitel chytřejší, nadělil by jim již předem pravou nohu na levé straně a obráceně.

4) Jinak by nebylo možné vycvičit člověka, aby sám věřil, že to dělá " pro sebe " a ne za peníze od úchylů.

psiché 19.9.2006 9:26

stanovit minimální váhu na výšku je pitomé

to  už  hraničí   se  slepicemi  na  porážku.   A pak  se  nemáme  co  divit,  že   z  nich  jsou  mentální anorektičky  místo  přirozených individualit.Co  když  někdo  žere jak  kyselina, je  furt  hubený a   ještě  ke  všemu  silný  a krásný???

A.D. 19.9.2006 9:42

Re: stanovit minimální váhu na výšku je pitomé

No a co když někdo jí málo a přesto je oplácaný? :-)

Když je možné stanovit pro modelku maximální váhu na výšku, tak proč ne minimální?

Extrémy v metabolismu existují na obě strany, ale u většiny lidí váha víceméně odpovídá životnímu stylu. A jestliže jsou modelky jaksi nejvíc "na ráně" coby vzor pro dospívající dívky, měly by odpovídat nějaké přiměřené normě.

Esmerald 19.9.2006 10:04

Re: stanovit minimální váhu na výšku je pitomé

Odbočím více než trošku do jiné reality.

Na vojně, jako zdravoťák jsem měl u  sanitky šoféra, Roma. Později výborný kamarád a v mnohé mne zasvětil do romského života. Na otázku, jak mladé mohou být romky, aby byly v komunitě všeobecně pokládány za zralé k sexuálnímu životu mi řekl asi toto : " Na věku nezáleží, ale musí mít více ne 45kg ". Nevím, zda toto pravidlo stále platí, ale myslím, že to bylo míněno opravdově. Moudré, není-liž pravda. Díky Gejzo.

ok 19.9.2006 9:12

děkuji Španělům !!!

Je to přesně tak, jak píše autor fejetonu - homosexuální módní návrháři vpašovali na pódia svůj "ideál krásy" - hubeného kluka. Ale protože tuší, že by jim to neprošlo, vybudovali si - možná nevědomě - náhražku, koncentráčnické modelky.

Ale samozřejmě v tom nejsou sami, ten argument, že hubené modelky jsou nejlepší věšáky má asi taky svolí váhu, nicméně mezi normálními muži by nikdy neprošel - projde to právě jen mezi homosexuálními návrháři.

Blbé je, že ženy to akceptují, a dokonce chtějí být hubené - asi aby byly krásné pro ty homosexuální návrháře? To je ale dost nelogické, milé dámy! Krásné byste měly být pro sebe a taky, s dovolením, pro muže.

Martin 19.9.2006 8:49

A bohužel to zasahuje i celou ženskou populaci...

Nejde jen o mladé holky. Moje (ted uz nastestí byvala zena) byla ve svem veku tesne pod 40 velmi hezke normalni "tvarovane" postavy. Proste pekne 2 az 3-ky a hezky obly zadecek. proste zenska, ale porad resila, ze je tlusta a snazila se hubnout... Pokazde, kdyz se ji to povedlo, tak ji nejdrive "splaskly" ty prsa, no asi splaskle a visici 2 az 3 jsou snad horsi nez uplne plocha baba... A navic samozrejme chtela porad ujistovat, ze dobre vypada :-D.

Ted mam novou zenusku, ktera je slusne oplacana (kvuli tomu s ni nejsem, on ma predevsim "krasnou dusi") a vubec to neresi! Proste to bere tak, ze ji takhle priroda udelala a proc by to mela resit - misto toho proste zije... Vzacna to zena :-)

watson 19.9.2006 8:10

Anorexie

Vážení přátelé, ve třiadevadesátém roce jsem vezl partu dětí do Anglie. Zpátky jsem málem vezl o jedno dítě měně, protože mi v Londýně na ulici zkolabovala anorektička, o níž jsem nevěděl. Maminka pochopitelně před odjezdem nic neřekla... Dovezl jsem dívenku polomrtvou, půl roku byla  ve špitále mezi životem a smrtí. Vrátila se z ní snad jen brada.

gerontusinza 19.9.2006 9:57

Pane Watsone to chápu. Re: Anorexie

Ale to je věc rodičů a pitomosti dané dívky. S tím nikdo nic nenadělá. To je totiž něco jako droga a ty nádherné představy co vyvolává..Jenže to jsou právě jenom ty představy., blbé a často nerealizovatelné

Marťa 19.9.2006 11:46

NENÍ TO JEN VĚC RODIČŮ A TÉ DÍVKY!

Sama takové dvě mám - u první se to jakžtakž ustálo (strašně ráda jí - ale tlustá není), a ta druhá představte si (je jí 13) nedávno začala chodit s podivnými dotazy - co je to kilodžaul, BMI, že chce krokoměr atp. Tak jsem na ní uhodila, co blbne (je opravdu štíhlá - taková pěkná sportovní postava) a ona mi řekla, že jí kluci ve škole říkají, že je tlustá! A já jí můžu horem dolem vykládat, že to není pravda, stejně v ní ten červíček hlodá, prostě ten úsudek zvenku je pro ni momentálně důležitý. Předpokládám, že to zvládneme, i kdybych měla jít do školy a udělat tam bengál, ale kde se to v těch klukách bere? Asi si spíš dělají srandu, když vidí jak to ty holky bere - ale je to nebezpečná sranda.... :-/

gerontusinza 19.9.2006 18:41

Doporučuji sport , pak bude natolik unavená,že jí na to nepřijde čas ani pomyslet.Re: NENÍ TO JEN VĚC RODIČŮ A TÉ DÍVKY!

Navíc sportovní kluci spíš ohodnotí (!!ale pozor!!) holku jako holku. Protože těch vyskákaných mají kolem sebe mraky. Musí si uvědomit, že ti parchanti vědí co jí vadí a vždy to poznají a používají to i když to není pravda. ale ve 14 letech přestanou (to je ten zlom u kluků) Hezký den.

jimmy keen 19.9.2006 7:56

že by to až tak nebyla pravda

jak nám káží feministky, že ženy jsou si s muži ve všem rovny. Alespoň jsem neslyšel o nějakém anorektikovi, pokud pomineme různé šílence z Indie, ale anorektiček a podobných slepic máme přehršle. Opět jest empiricky dokázáno, že přec jen baby mají slepicím blíže, než se tušilo.

Ales 19.9.2006 9:17

Re: že by to až tak nebyla pravda

Muži totiž mají jiný ideál krásy - svalovec. Někteří kvůli tomu nejen cvičí, což je pozitivní, ale i žerou různé bobule, aby maso (ne svaly) na nich rostlo a potom z toho blbnou.

Obávám se, že jsme si v tomto opět se ženami rovni.

Rufo 19.9.2006 9:42

Re: že by to až tak nebyla pravda

Bohuzel Vas musim zklamat. I takovy jsou. 184/60 neni uplne idealni mira pro muze. A neni to proto, ze bych malo jedl, spis presne naopak. proste celiakie je svinstvo ...

terra 19.9.2006 10:17

Re: Re: že by to až tak nebyla pravda

Ale jo, jenže vy jste si (alespoň myslím) tu celiakii dobrovolně nevybral, že abyste se líbil;-D. Klonil bych se k názoru, že dámy občas holdují anorexii, pánové bobulím - a obojí je stejná pitomost.