2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mejla 8.12.2007 13:25

Se Švejkem má autor pravdu - patologický blb a parazit stejně jako jeho autor, bolševik Hašek.

.

Mejla 8.12.2007 13:22

Pane Olšare, s tím se netrapte, je to mimo Vaše schopnosti. Opravdu nevím, proč bych neměl tleskat či povzbuzovat např.

svého syna při plaveckém závodu či atletickou štafetu. Nic to nemění na tom, že umění chirurga (lékaři jsou u jisté části populace nesmírně v oblibě) či ulízečky si vážím daleko více, protože jejich činnost je v první řadě užitečná.

PeN 8.12.2007 14:48

Re: Pane Olšare, s tím se netrapte, je to mimo Vaše schopnosti. Opravdu nevím, proč bych neměl tleskat či povzbuzovat např.

Ale jo, povzbuzujte, fanděte, řvěte, tleskejte, mávejte fanglí - ale proboha nepoužívejte takovou stupiditu, jakou je Kdo neskáče není Čech...;-)

Lucifer 8.12.2007 22:06

Re: Re: Pane Olšare, s tím se netrapte, je to mimo Vaše schopnosti. Opravdu nevím, proč bych neměl tleskat či povzbuzovat např.

Tohle by mohli vytesat do nuselského mostu;-D

Honza42 8.12.2007 12:45

S tím nic nenaděláte.

Lidská populace je povětšinou tvořena blbci. To je zřejmé každému, kdo byl třeba na vojně. Normálně se každý pohybuje mezi lidmi "ve své třídě" a myslí si, že to je průměr. Chybka. Až na vojně kde je (byl) jediným kriteriem věk a pohlaví člověk zjistí, co je to za hrůzu, ta lidská rasa.

Koneckonců výrok nějakého známého politika (jméno už jsem zapomněl) byl: "Na těch 10% inteligentů se můžu vy-sr-at".

Takže se pořádně ožerte a nebo snězte houbičky. Zblbnete a budete šťastným a skákajícím průměrným obyvatelem této planety.

Pavel 8.12.2007 11:38

Stejně vás nikdo neposlechne

S vysoušením českého bahna je třeba jít příkladem!Kdo to napsal,ať začne.Ale pochybuji,že jej někdo poslechne.Jdu rozklepávat nejtek...to jsem z toho blázen8-o

Blaho

Bedra 8.12.2007 11:30

Huráááá! Klasičtí intelektuálové existují!!!!!!

A já už myslel že buď né, anebo zbaběle mlčí či hrbí ze setrvačnosti

hřbety. Špičková charakteristika českého šmejdu! Pane Olšer díky za to

zrcadlo-kterých je velmi málo, neberu-li pana

Hedvička a jeho pohledy zvenčí..! Ano, to je tvrdá pravda a všichni zde co

se "cítí" tak se "vtípí"...!

ro 8.12.2007 11:56

Re: Huráááá! Klasičtí intelektuálové existují!!!!!!

Pan Olser;-€ by mel nadstavit zrcadlo sam sobe. Zlodej krici chytte zlodeje.Nebo se uz docista zblaznil?

A vy s tim "smejdem "asi:podle sebe soudim tebe.

Bedra 8.12.2007 20:46

Re: Re: Huráááá! Klasičtí intelektuálové existují!!!!!!

Koukám, že mám pravdu.....

Jan Hlinák 8.12.2007 10:56

Škoda té zbytečné čecháčkovsko-valašské vložky

"Když jsem pak slyšel pivní dav skandovat a hulákat: ,,Kdo neskáče, není Čech!”, pochopil jsem čecháčkovské geny i bolševika Haška a byl jsem rád, že pocházím z Valašska."

Zrovna tak mohu já napsat, že jsem rád, že pocházím od Prahy, když vidím a slyším toho valašského burana, co si tady hraje na premiéra.

Rad 8.12.2007 11:38

Re: Škoda té zbytečné čecháčkovsko-valašské vložky

To já do Prahy posílám jen daně, už jsem tam léta nebyl, ale ještě někdy mrknu, co se tam za mý prachy buduje. Je fakt, že mi občas malinko ucmrndnou, třeba když mi vyzdobí na náměstí vánoční stromek a já se můžu jít pokochat. Počítal jsem to, dělá to asi 0,20 Kč na hlavu ročně, no já posílám pár desítek tisíc. Co tam s těma mejma prachama děláte?

Rad 8.12.2007 21:45

Re: Re: Škoda té zbytečné čecháčkovsko-valašské vložky

uff, přepočítal jsem to, a vono jsou to stovky tisíc! kurňa, ten prágl už musí bejt zlatej!

Jan Hlinák 9.12.2007 10:10

Re: Re: Re: Škoda té zbytečné čecháčkovsko-valašské vložky

Lze s úspěchem předpokládat, že až budete mít v háji zdraví či nědo kolem vás, antipragocentrismus zmizí jak po mávnutí kouzelným proutkem a budete se snažit do toho zas... Práglu dostat za každou cenu. :-)

karel kuba 11.12.2007 19:22

Re: Škoda té zbytečné čecháčkovsko-valašské vložky

Valašská krajina je světoznámá jako oblast s nevyčerpatelným množstvím mimořádně nadaných lidí, to je všeobecně známo.

Franta Tyčka 8.12.2007 10:13

Pane Olšar

Na Švejka mi nesahejte. To je dílo které má každé době co říci. Za vlády komunistů i za současné vlády.Podle vás"komunard"Hašek byl ne sice genius ale podle mě psal skutečně nadčasově a já ač ho čtu už dobrých 30 let a vždy najdu něco co na dobu sedí.Je tam na postavě Švejka jasně vykresleno, že čím větší "blbec" tím víc se v našich podmínkách uplatní.Viz naše vláda a parlament.

JaS 8.12.2007 10:22

Re: Pane Olšar

Jsem rád, když se pan Olšar vyjadřuje k lidské blbosti, protože ta dnes kvete (jak je vidět i na těchto diskusích) a není to žádná sranda, je to pohyb ke společenské katastrofě. Co se týká Švejka, tak v podání pana Wericha ho poslouchám jako balzám na tu blbost. 

scorpion 8.12.2007 10:46

Re: Re: Pane Olšar

Ale, pánové, čtěte pořádně, ne Olšar, ale Olšer...! To by z Vás Hašek-švejk neměl radost...

jirka.s. 8.12.2007 11:44

Re: Pane Olšar

Ano, ano! Františku! Švejka mám ve své knihovně na podobném místě, jako bývá v hypermarketech nejdražší zboží, tedy ve výšce svých očí, abych po paměti mohl po něm vždy,když nemám momentálně co číst, sáhnout! Bohudík, nyní již tato situace nastává poměrně zřídka! Za komoušů jsem po něm sahal nejpozději ve středu! ;-D

Mablung 8.12.2007 12:15

Re: Pane Olšar

Švejk je docela i věcí chuti. Já osobně miluju Haškovi povídky, ale Švejka vůbec nemusím. Zatímco Haškovi klasické povídky byly plné postřehů a humoru ze života, Švejk, no, četl jste ho sám ...

Jezevec 8.12.2007 12:51

Re: Re: Pane Olšar

Co ty hrubky čtenáři!

Mablung 8.12.2007 13:41

Re: Re: Re: Pane Olšar

Hrubky píšu schválně proto, aby se čtenáři kteří by jinak neměli co k tématu říci mohli zapojit do diskuze alespoň nějakou buzerací ;-)

Karel 8.12.2007 13:59

Re: Re: Re: Re: Pane Olšar

R^;-D

Suger 9.12.2007 8:36

Re: Pane Olšar

Kdo je blb, nikdy nepochopí geniální satiru od Jaroslava Haška. To, že se Hašek nechal na chvíli oblbnout VŘSR, ale až to vše zažil na vlastní kůži, tak pochopil. A to se také dočtete v jeho povídkách. Když už nic jiného, zbylo zde po něm něco,na co se tito plivači hnusu nikdy nezmůžou.

Poustevník 8.12.2007 8:46

Mimo cíl, Břéťo!

Když má člověk plný břich, hledá emoce. A ty mu nedá chirurg, ale šoumen , zpěvák, populistický demagog. Pokud si šoumen nebo sportovec řekne o stovky milionů nebo miliardy, tak je bez problémů dostane a málokdo mu závidí. Šoumeni si dokonce myslí, že mají málo, že jim unikají další miliardy kvůli pirátství a tak se jim daří vybírat výpalné z každého zařízení, na které se MÚŽE vypálit nějaká hudba nebo stupidní film. Dnešní sport je byznys, plný podvodů, který je navíc ještě dotován z veřejných zdrojů. Zato kdyby někdo založil výzkumák, vyvinul lék proti rakovině nebo Aids a potom si řekl o sto miliard , tak by jej média a "Lid" zabil už jen mírou rozhořčení nad takovým hyenismem. Titíž, co klidně vyhodí tisíce za stupidní produkce, se rozčilují, když mají zaplatit stovku za léky a cití se bůhví jak odíráni. Kdyby šlo zůstat mimo téhle pakárny a s celým slavným "Lidstvem" pouze obchodovat, bez jakýchkoliv závazků a "solidarity" , udělám to ještě dnes. Většila lidí jsou id/ioti non plus ultra.

Fafa 9.12.2007 0:43

Poustevniku,

Chleb a hry. To znali uz Rimane. A vime, jak dopadli.

milkom 9.12.2007 19:26

Re: Poustevniku,

dojeli na olovo - kdyby chlastali jen ze studánky, mluvili bychom dnes krásnou latinou...

Viking 8.12.2007 8:20

Nevolali

Nevolali na něj Vyskoč a zameč, jenom Pepku vyskoč. Přečti si toho Švejka pořádně a možná tu knihu pochopíš.

Mirek F. 8.12.2007 6:48

ach ta noblesa :-))

Děsně se mi líbí lidé typu pana autora, co čas od času pocítí nutkání demonstrovat svoji ušlechtilost povznesenou nad hloupý dav a sepíšou nějakou tu moralitku, aby se vidělo, že oni jsou jiní, bystří a krásní....:-)

V extrémní podobě to může dojít až tak daleko, že se člověk celý život snad ani neusměje, aby si nezadal, aby neztratil image diváka výhradně dokumentů a ČT2 a čtenáře traktátů o nesmrtelnosti chrousta. Ovšem lidé s přirozeným sebevědomím se nebojí čas od času se "vyblbnout", odreagovat se, emoce jsou potřeba k životu a pokud to nesklouzne k extrému druhému, tj. věčně ožralé socky na podpoře, co veškerý čas tráví pořváváním na ulicích a stadionech, tak se jedná o normální jev lidskév povahy.

Ovšem když někdo není schopen pochopit, že ono profláklé heslo "kdo neskáče..." je zábavou, kterou snad každý aktér bere s nadhledem, pak se sepisují moralitky lehce...

Budiž, přejme pocit morální nadřazenosti, ale přesto bych se zeptal poněkud pichlavě - na Valašsku se snad nefandilo a neskandovalo? V té době, kdy lize kraloval Vsetín, to považuji za krajně nepravděpodobné, s tím pocitem hrdosti bych tedy nepospíchal.

A na závěr,  všechny ty bujaré oslavy, kult (někdy hodně přehnaný) sportovních hvězd, oblíbenost bulváru a různých telenovel, to opravdu není postkomo specifikum, to najdete všude i na Západě. Nerad připravuji o iluze, ale vědět by se to mělo, stát filosofů a rytířů Grálu fakt neexistuje:-).

Oliš 8.12.2007 8:20

Re: ach ta noblesa :-))

Asi nechápete co je metafora, co nadsázka. Je to naopak velmi přesně řečeno.Právě teď "vyskakujete"

Yann 8.12.2007 10:15

Re: Re: ach ta noblesa :-))

Ne, rozodně nevyskakuje. Perfektně vás setřel. A vy se teď uchylujete ke klasické výmluvě "nepochopených". Vždyť je to "metafora."