30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jaroslav Hrubý 16.11.2007 19:55

Dobré

a mě se to líbí, co psal pan Landa.

A zavedl bych to do všech diskuzí. Kdo chce dát svůj názor na vědomí, ať hodí kačku z nějakého svého účtu. Panečku, to by bylo peněz ( nebo nebylo? - to znamená, že člověčí názor nemá cenu 1Kč? - tak si ho strč za klobouk a neotravuj, resp. nemanipuluj ostatní, kteří ho nemají a čekají na ten většinový "stádový"!!!). A tyto peníze bych věnoval na léčbu očních vad. tak by se totiž asi dostaly zpět k některým diskutujícím. Mám totiž pocit, že spousta lidí, kteří nechodí do práce a pobírají nějakou dávku zcela jim nahrazující lopotné zaměstnání sedí u obrazovky a ničíce si zrak odepisují své ubohé výlevy do všech diskuzí - v "Novinkách" nejčastěji ...

Více takových nápadů a dotáhnout do konce !!!

Bojím se však, že to některým garniturám hraje do karet, nehrají-li si do karet takto samy.

Pěkný sněžný víkend !!!

jarda 15.11.2007 19:30

cenzura

Co je to platné když se u jistých témat pravidelně objevuje oznámení o zrušení diskuze a omluva všem slušným. Mě tak napadá, že některá témata jsou tabu a hlas lidu se nesmí ozvat. Musí kolem chodit po špičkách. Hádejte proč se tu neobjeví článek o tom, jak je špatné, že republika zese prohrála soud s jistým etnikem a zese platí. Platí a platit bude. Ono se vždycky něco najde :-(

Petr Brodský 15.11.2007 18:02

Problém není ani tak ve vulgaritách, jak si zřejmě myslí i zdejší redakce.

Vulgarity se totiž dehonestují automaticky i mezi podpříspěvkovými debatéry. Skutečnou metlou jsou ale "argumenty" ad hominem, jejichž závadnost většina lidí vůbec nechápe, a které při větší hustotě jakoukoli věcnou debatu převálcují. Diskuze mají hodnotu pouze na moderovaných forech, kde redakce příspěvky obsahující argumentaci ad hominem důsledně maže, bez ohledu na to, jaký vyjadřují názor.

milkom 15.11.2007 19:06

Re: Problém není ani tak ve vulgaritách, jak si zřejmě myslí i zdejší redakce.

;-D krásné až snové - ale zkuste toto pravidlo aplikovat na zde publikované články - a všichni můžem jít do deseti minut na pivko. Není co číst není pod čím diskutovat! R^

Dědek 15.11.2007 15:33

A co nám zbývá

RvA kde si má občan poplakat když naši zákonodárci kromě předvolební kampaně kašlou (chci být slušný) a volby jsou velmi sporadicky.

Ivan Nový 15.11.2007 15:18

Pane Lando,

jenže vy prodáváte své názory nám, ne my vám :-)))) Cožpak není snem každého obchodníka vědět, co si o jeho produktech myslí obecenstvo? Jistě, reakce jsou někdy podivné, je to tím, že cizí názory nikdo nepotřebuje, každý má vlastní, ale přesto ta zpětná vazba je neocenitelná, když o svých názorech chcete přesvědčit ostatní. Protože obecenstvo ty své názory má, i když vy o nich nevíte, na internetu je znáte, alespoň z části. A to je fajn. Ovšem má to jeden předpoklad, že se necítíte být výš než vaše obecenstvo.

Pavel Landa 15.11.2007 15:52

Re: Pane Lando,

Pane Nový, sice jsem se zařekl, že na diskusi už reagovat nebudu, ale Vy jste mne opravdu pobavil nad míru. Já že své názory prodávám? A zkusil byste odhadnout, za kolik asi?

Ivan Nový 15.11.2007 16:22

Pane Lando,

samotné jejich zveřejnění je už prodej, tedy nabídka, názory pak někdo koupí a nebo ne, koupí je tehdy, když ho inspirují a nebo podle nich upraví své vidění světa. Proč píšete? Aby to nikdo nečetl? Ale diskuze nejsou místem pro autora, to je nahoře, rozdíl je jediný, tam je výhradním pánem autor s výsadou nereagovat bezprostředně :-)))) Což by mu ale nemělo bránit v naslouchání a kupování, je-li co a někdy zase napsat něco jiného. A, že se vám nějaké reakce nelíbí a nebo příčí, no a, v obchodě taky nesáhne po všem kolem čeho zrovna jdete. Ty diskuze jsou celkem zajímavé, je to část stopy, jakou jste zanechal v myslích lidí. Často je to jako, když hodíte kámen do vody, objeví se kruhy, které jen na chvíli zvlní hladinu :-)))) No, když si koupíte a sníte rohlík, pocit nasycení také dlouho nevydrží.

Von 15.11.2007 16:05

Re: Pane Lando,

S tou zpětnou vazbou máte pravdu, ale s tím prodáváním svých názorů jste šlápl vedle. Dokonce i pan Landa to sděluje, že sem se píše VŠECHNO zadarmo, takže autoři /na rozdíl od nás diskutujících/ doslova zadarmo nesou svou kůži na trh. A ten TRH, to Vás asi stále mate, může být i zcela altruistický! 

Ivan Nový 15.11.2007 16:24

Vone,

tak jsem to samozřejmě nemyslel, vysvětlení výše. A vidíte jak snadno dojde k nedorozumění, bez vaší reakce by mě to ani nenapadlo, že to tak někdo může brát.

Kubeš 15.11.2007 18:25

Re: Pane Lando,

Nechcete být fackovacím panákem zadarmo - na to jednoduchá rada: nepište vůbec.

Realista 15.11.2007 13:11

Ó jak dobře Vám rozumím..

Nejste s STB?  Každý blbec přece ví, že jakmile by se taková věc platila, okamžitě je možno zjistit bez IP, odkud vítr fouká. Navíc omezovat svobodu slova platbou? Nejste tak trochu degenerovaný, řekli by Vám ve Švejkovi.;-D

Mikin 15.11.2007 12:37

Vulgárností až běd

Souhlasím, že diskuse, pokud je slušná a vtipná, nemůže nikoho otrávit. Jakékoliv sprosťárna typu "Hajzle ap" nejsou důstojné, proto diskuse tohoto typu raději nečíst. V anonymitě si ubožáci však dovolí mnohé, z očí do očí by mlčeli, poněvadž by se za své výroky  museli i před sebou stydět. Snad není celý národ na tom tak špatně

Realista 15.11.2007 13:14

Je na NP, aby podobné výstřelky mazal..

Ale ruku na srdce, zaslouží si současná politická reprezentace něco jiného?

http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/13.08.2007/207452801240030-21:30-1-reporteri-ct.html  Tím nechci hájit ČSSD s jejich Unipetrolem, Babišem a Škromachem v policejní škole při schůzce s podivnými lidmi.

Von 15.11.2007 16:09

Re: Je na NP, aby podobné výstřelky mazal..

Realisto - zklamal jste mne! Vy nevíte, co si současná KOMPLETNÍ politická "reprezentace" zaslouží? No přece vyměnit ve volbách! To je ovšem nad síly voličů. Nadávky jsou pouze naprostá UBOHOST!

pahejl 15.11.2007 12:33

napis normalni clanek

a ne propagandistickou kejdu jako vetsina mistnich psich kretenu, uvidis ze ohlasy zmeni charakter. ;-)

StandaT 15.11.2007 12:25

NP je území, které bylo již barbary dobyto.

Televize Nova svého času ukázala, že kulturnost našeho národa je mýtus. Internet ukazuje, že mýtem je vychovanost a slušnost.

Von 15.11.2007 16:12

Re: NP je území, které bylo již barbary dobyto.

Televize NOVA /i jiné/ to ukazují STÁLE a internetové diskuze můžeme zkvalitnit jedině my - diskutující. Je to prosté - Stanislave waTsone!

Schumacher 15.11.2007 11:54

A naopak. Napadlo mě, že autor by za naše příspěvky mohl platit.

;-P

Předseda 15.11.2007 11:33

bůůů,

fňuk fňuk fňuk, voni mě nemaj rádi... bééé ;-(

Von 15.11.2007 10:46

Hezké -

a to si pánové a dámy představte, že téměř v každém druhém příspěvku v diskuzi se objevuje nařčení - za čí peníze to autor píše!!!!

McBooCZech 15.11.2007 10:34

je to jednoduché

Myslím, že je to velmi jednoduché... kvalita(úroveň) není pro masy ;-)

Zdraví

McBooCZech

Vlado Z 15.11.2007 10:26

Blogy

Je to spíše věcí lidské psychiky, zda případné útoky v diskusích prožívá jako osobní ujmu, nebo ne. Vzhledem k stovkám (tisícům) lidí, kteří naší zemi píšou blogy, těch, kterým to až tak nevadí, je hodně. Nedávno jsem si taky blog založil s vědomím, že případná nadávka, je daní za možnost znát názory druhých na svoje myšlenky. Ne, že bych neměl dost přátel, ale ti jsou nevyhnutně úzkou vyselektovanou skupinou společnosti, nikoliv náhodným vzorkem. A o to jde - mít možnost slyšet názory i jiných lidí, než těch, co jsou kolem mně, rozšířit si obzor. Na rozdíl od (asi) většiny autorů na Psu (ale i jiných novinářů a publicistů) totiž autoři blogů neberou internetovou diskusi jako nutné zlo, ale jako navýsost žádanou věc. V mém případě je to právě jeden z hlavnch důvodů k založení blogu.

Von 15.11.2007 10:49

Re: Blogy

Velmi podporuji tyto Vaše názory, ale zkousnout některé vulgarity je opravdu jen pro silné žaludky. Ale s tím asi nic nenaděláme, že?

-ferry- 15.11.2007 10:09

Částečnou pravdu máte ...

... pane Lando.Problém není v technice,ale v úpadku morálky .A na tom máte hlavní vinu vy,novináři z tzv.velkých novin.A samosřejmě i lidi,kterým se říká nadneseně politici.Jejich morálka je nevalná,je-li vůbec nějaká.Vždyť jen třeba tohle : značnou část svého živita lezli komunistům mezi půlky a pak je suverénně nazvou zavrženíhodnými zločinci.Co si si myslet o jejich morálce...? I to výrazivo lidi pochytí.Mám internet bez týdne rok.Když jsem poprvé navštívil stránky svého města,užasl jsem,kolik sprostoty jsem tam četl.A to se ti lidi patrně určitě znali.Holt anonymita ...Ta dělá s někým divy.I na oblíbených stránkách mého sportu /v kraji) to čtu.Než by někdo někomu vytknul chybu,raději napíše "ty svině komunistická".Tak se holt dneska nosí a je to vina vás "velkých" novinářů.Od vás to lidi pochytili.Až nebude fungovat Volkszeitung a Junge Front Heute,bude možná líp...

Martin 15.11.2007 9:52

Naprostá demence autora

Autor vůbec nepochopil o čem je internet, co to je a jak se to chová. Diskuze jsou naopak správné, protože umožňují všem se k tématu vyjádřit. Že je většina příspěvku pochybné kvality pouze koresponduje s kvalitou populace. Na začátku internetu v ČR někdy před 10-ti lety, měli k internetu přístup jenom vyvolení a diskuze byly na úrovni. Dneska je na internetu každý jouda a podle toho to vypadá. Chyba tedy není v internetu, v jeho technických možnostech, ale prostě proto, že každý si může přečíst článek a vyjádřit se k němu. K článkům v papírových novinách diskutovat nejde, každý si zanadává doma a autor o tom neví. Na internetu se to ale dozví a hold ne každý autor je takový chlap, aby snesl kritiku.

Milan 15.11.2007 10:30

Re: Naprostá demence autora

R^

Von 15.11.2007 10:53

Re: Re: Naprostá demence autora

Martine a Milane - máte úplnou pravdu co se týče diskuzí, ale pan Landa není určitě dement! To jste se jen Vy odhalili, do jakého segmentu diskutujících patříte.

Marta 15.11.2007 9:05

pár písmenek..jen tak

Tak jsem si s chutí přečetla,jak tu víceméně "šijete" do člověka, kterého jsem měla tu vzácnou čest poznat osobně. Není podstatné, kde a kdy to bylo, ale diskuze s ním bývaly výjimečné a nádherné. V okruhu lidí, s kterými jsme tyto debaty vedli, nebyl jediný, který by si tohoto člověka nevážil. "Pan redaktor"...hm..dodnes si vzpomínám, jak nám chyběl do debaty, když finišoval na skvělé Encyklopedii Švejka...a pak na jejím pokračování...Škoda..právě proto, že internet je tak neosobní, tvoříme si názor na člověka jen podle písmenek, která, jak všichni víme, se dají často pochopit jinak, než jsou míněna. Takže...pane redaktore...díky za vzácné chvíle.

milkom 15.11.2007 8:10

Trochu zakyslé

Neberte to prosím jako facku. Ale ta vize virtuálního placeného fackovacího panáka je natolik nesmyslná, že kdyby jste nad ní jen malinkou chvíli popřemýšlel... Jinak díky za fejetony a ochotu jít zdarma s kůží na trh. A diskutéři? Taky poskytují ty nejlepší plody svého ducha zadara, tak se dejte k nám a vylepšete genofond havěti která vegetuje, rozumuje a válčí pod žumpou. ;-)