7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pavlik 29.7.2007 0:35

chudák autor

je poněkud přecitlivělý. Dostal z cizího harašení slovní průjem :-)

Pavel 26.7.2007 19:13

Velké pysky pana Olšera

 - jak říkal Werich: kde jemu to všude myslí!

Karel Cikán Sudeťák 26.7.2007 18:45

Boj proti harašení je pokusem o kriminalisaci mužského pohlaví

České slovo Harašení není žádným špatným překladem, ale výsměchem puritánsko-feministickým idiotům. Využívání fyzické síly k tzv. omezování osobní svobody, i když nevedlo ke znásilnění, bylo trestné i v dvacátém století. U boje proti harašení jde ale o něco jiného. Jde o pokus o kriminalizaci mužské sexuální aktivity, o snahu donutit muže, aby získávali pozornost výhradně ženským způsobem. civilisace, která považuje podobnou zvrhlost za svou vymoženost musí zákonitě zaniknout.

Karel Cikán Sudeťák 26.7.2007 18:35

Autor se rozhodl vypořádat najednou s feministkami,

islámem a ještě s několika navzájem ne zcela totožnými věcmi a vznikl z toho zákonitě zmatený blábol.

Kdyby se pustil jen do jednoho nepřítele, mohla vzniknout zajímavější debata.

chetgar 26.7.2007 16:57

článku poněkud

chybí jasná nit. autor za sebe patlá jedno téma za druhým a na konci se to zoufale snaží vypatlat do jakés-takés formy. harašení, make-up, obřízka, islamismus, Izrael a nakonec homosecuál Arafat...

autorovy preference na Blízkém východě velmi zřetelně ukazuje srovnání popisu Kacava a Arafata. Zatímco Kacava, obviněného z několikerého znásilnění podřízených, se zastává jako chudáčka, na kterého si došláply feministky, u Arafata naopak. Nejprve zamlží a slovy šéfa teroristické skupiny pro televizi Hizballáhu čtenáře poučí, že Arafat umřel na AIDS, že je to vlastně veřejné tajemství. Pak usoudí, že AIDS mohl chytnout jedině homosexuálním stykem (páně Olšerovy znalosti problematiky zjevně zamrzly v osmdesátých letech, kdy se AIDS říkalo "rakovina homosexuálů"). Svou fabulaci korunuje odkazem na údajné chlapce, kteří s Arafátem vždy cestovali a údajnou přízeň s jeruzalémským muftím, obdivovatelem Hitlera. Takže Arafat je zničen. Je to Arab, muslim, teplouš, pedofil a ještě určitě nácek. Olšer se jistě tetelí blahem, jak se mu to pěkně povedlo. Arafat je póvl, Kacav ukřivděný chudáček.

P.S. - Arafát se možná přízní s muftím Al-Husejním chlubil, nicméně sám pocházel po otci z Gazy, nikoli z Jeruzaléma (al-Husejní je stejně obvyklé přízvisko jako u nás Kovář či Svoboda). O pokrevní přízni s muftím nejsou důkazy. Ostatně, Saddám se taky chlubil tím, že je z Tikrítu, stejně jako arabský středověký superhero Saladin. Jenže Saddám (ač užíval přízvisko al-Tikrítí=z Tikrítu) nebyl přímo z města, ale ze zaprášeného městečka Al-Awdža 8 km od Tikrítu. A Saladin byl navíc původem Kurd.

Xaver 82.117 26.7.2007 14:58

Teda na Valachách má ten Kája fandů....

8-o;-D

Hledajíci 26.7.2007 14:31

O nepřátelích "naši" civilizace

Na půdě starého domu v ČR jsem našel bednu plnou rolnických kalendářů z období od konce 19-tého století do 50-tých let 20-tého století. Tyto kalendáře byly plné článků podobných článku pana Olšera. Také se tam oslavovala „naše“ civilizace, jak je vyspělá a jak ji musí lidé bránit. Nepřátelé „naší“ civilizace byli v různých dobách různí. Pomocí argumentů, podobným argumentům pana Olšera, bylo dokazováno jak jsou tito nepřátelé meněcenní, jaké mají komické názory a zvyky, jak ve srovnání ze západní civilizací nic nedosáhli. Těmito nepřáteli byli povětšinou Židé / Rusové / Němci / Francouzi / Angličané / Číňané / Japonci. Mnohokrát se se stalo, že nepřitel se stal přes noc přitelem, a byl halasně oslavován. A z přitele se naopak stal nepřitel, a byl zatracován.

V dnešní době je moderní říkát a psát o židovsko-křesťanských základech „naši“ civilizace. Místo Židů zaujmuli nyní Muslímové. Ti ostatní nepřátelé zůstali.

Kdo bude nepřátelem „naši“ civilizace za 100 let?   

MaR 26.7.2007 16:48

Re: O nepřátelích "naši" civilizace

Ve skutečnosti je jistá míra xenofobie společnosti prospěšná pro její soudržnost, pokud to ovšem nepřeroste do pogromů :o)

Karel Cikán Sudeťák 26.7.2007 18:38

Re: Re: O nepřátelích "naši" civilizace

P%roblém je v tom, že každý považujeme za "xena" někoho jiného, takže misto soudržnosti vznikne destrtukce.

Jám mám xenofobii vůči Klausovské lůze.

kopretina 4.8.2007 9:44

Re: Re: Re: O nepřátelích "naši" civilizace

Tak to jste rasista, Karle, napadat lidi jen proto, že jsou pravičáci. Já znám hodně levicových rasistů-antisemitů, ty, co nemají rádi Cikány i muslimy...

Ske/pticus Ma/ximus 26.7.2007 14:09

To je ale bezduchá patlanina

Byg 26.7.2007 12:10

"Harašení"

Sousloví "harrasmentově sexuální obtěžování" je kouzelné a znamená "obtěžující sexuální obtěžování". České slovo harašení je pouze špatný překlad, protože to vyznívá jako něco zábavného, ale tak tomu skutečně není. Správný překlad je obtěžování. A kdyby ke mě přišla moje korpulentní 50letá vedoucí, poplácala mě po zadku a pokoušela se mi dát "francouzáka", rozhodně by to žádná legrace nebyla. Jako muž bych se jí asi ubránil, ale v opačném případě by to slabá sekretářka proti řediteli měla o něco horší.

Samozřejmě je přehnané, že za galantní podržení dveří je možné být odsouzen apod. Ale stále platí, a platilo to i v minulosti, že než začne někdo někoho osahávat, je slušné se aspoň zeptat.

MaR 26.7.2007 12:42

Re: "Harašení"

Fejeton vtipně naráží na posouvání přirozené sexuality někam za hranice zákona :o) Samozřejmě že opravdové obtěžování má zůstat trestné. Co je nebezpečné je ono pomalé prorůstání nezákonnosti i na nevinné projevy náklonosti či nedejbože galantnosti :o)

Karel Cikán Sudeťák 26.7.2007 18:44

Re: "Harašení"

České slovo Harašení není žádným špatným překladem, ale výsměchem puritánsko-feministickým idiotům. Využívání fyzické síly k tzv. omezování osobní svobody, i když nevedlo ke znásilnění, bylo trestné i v dvacátém století. U boje proti harašení jde ale o něco jiného. Jde o pokus o kriminalizaci mužské sexuální aktivity, o snahu donutit muže, aby získávali pozornost výhradně ženským způsobem. civilisace, která považuje podobnou zvrhlost za svou vymoženost musí zákonitě zaniknout.

Radovan 26.7.2007 12:01

Ubohý tvor

Člověk je zkrátka tvor jednající na základě zvyku, naučených schémat, předsudků a různých tabu. Je tím natolik zatížen, že už jen velmi málo času zbývá na rozumné uvažování s čistou hlavou a nadhledem. Ale pokud mohlo vzniknout něco jako Hippies, jsem zatím v klidu.

x 26.7.2007 11:18

:

U nas na Valassku.....;-D

honzak 26.7.2007 12:20

Re: :

kolega z Valašska v této souvislosti razil hlášku NA ŽENSKÉ NESMÍ ZASCHNOUT KRÉF! Asi to není korektní , ale na Valašsku bývala velmi nízká rozvodovost.

Hanýsek 26.7.2007 16:15

Re: Re: :

Nojo, ale za jakou cenu? Tatíček pil, matičku bil, a když dospělý syn-kněz řekl: pojďte, maminko, na stáří ke mně, opáčila: i já nemožu tatička opustit, před oltářem jsem slíbila, že s nimi do smrti ostanu. A nechala se dál řezat.

Ignác Pospíšil 26.7.2007 10:58

Autor je magor

Já též nemám rád feministky (či zpíše militantní feministky), ale zastávat se Kacava?? 8-o

Vždyť ten člověk nebyl obviňován, z nějakého harašení, ale z toho, že pod hrozbou propuštění a dalších nespecifikovaných následků nutil své podřízené k sexu! Proto nakonec tak rychle a ochotně odstoupil - protože zjistil, že důkazů je dost, a dohodl se s prokurátorem, že odstoupí, odškodní a žaloba se omezí na obtěžování a zneužití úřadu (a znásilnění nechá být)... Kacav jednoznačně patří o kriminálu

O.K. 26.7.2007 16:06

Re: Autor je magor

Ignáci, a jak jste došel k tomu, že nucení podřízených k sexu pod hrozbou propuštění není sexuální harrasement? 8-o

Ignác Pospíšil 27.7.2007 6:58

Re: Re: Autor je magor

Protože to už je přímo znásilnění.

Ignác Pospíšil 27.7.2007 6:59

Re: Re: Autor je magor

Navíc si dovolím poznamenat, že když říkám harašení - myslím tím takové to sporné obtěžování-neobtěžování. Skutečné obtěžování je u mně obtěžování.

O.K. 26.7.2007 10:36

Boha jeho, proč je ten rok starý

Olšerův článek najednou tady na Psu? Okurková sezóna tak řádí?

A když už, proč má v titulku angličtině zase ty gramatické chyby, když na původních stránkách autor už ono "Got safe the Sex" opravil na správné "God save the Sex"?

Stredocech 26.7.2007 9:32

Někdy před 20 lety se kolega vrátil ze stáže v SSSR a tam viděl

"rovnoprávnost" v praxi. Žádný muž tam ženě neotevřel dveře ale spíše ji neurvale odstrčil a vešel první...

Hledajíci 26.7.2007 9:30

Apoštol Pavel,Omyl židů

Ty se tedy nazýváš židem, spoléháš na zákon, chlubíš se Bohem a tím, že znáš jeho vůli a vyučován zákonem dovedeš rozpoznat, na čem záležÍ. Myslíš si, že jsi vůdcem slepých, světlem těch, kteři jsou ve tmách, vychovatelem nevzdělaných, učitelem nedospělých, protože máš v zákoně ztělesnění všeho poznání a vši pravdy. Ty tedy poučuješ druhého, a sám sebe neučíš? Hlásáš, že se nemá krást, a sám kradeš? Říkáš, že se nesmí cizoložit, a sám cizoložíš? Ošklivíš si modly, a věci z jejich chrámů bereš? Zakládáš si na zákoně, a sám přestupováním zákona zneuctíváš Boha? Jméno Boží je vaši vinou v posměchu mezi národy, jak stojí psáno. Obřízka má smysl, jestliže zachováváš zákon. Jestliže však zákon porušuješ, je to, jako kdybys nebyl obřezán. Jestliže naopak ten, kdo není obřezán, zachovává požadavky zákona, není to, jako kdy byl obřezán? Ten kdo není obřezán, ale plní zákon, bude soudcem nad tebou, který s celou svou literou zákona a obřezaností zákon přestupuješ. Pravý žid není ten, kdo jím je navenek, a pravá obřizka není ta, která je zjevná na těle. Pravý žid je ten kdo jim je uvnitř, s obřizkou srdce, která je působena Duchem, nikoli literou zákona. Ten dojde chvály ne od lidí, nýbrž od Boha.

Jiří K. 26.7.2007 10:14

Re: Apoštol Pavel,Omyl židů

Hmm, má to tak někdo problémy.

;-D

MaR 26.7.2007 12:43

Re: Apoštol Pavel,Omyl židů

Něco jiného než copy&paste by se nenašlo? třeba nějaký názor do diskuze?

kopretina 3.8.2007 23:57

Re: Apoštol Pavel potvrdil vyvolení daná izraelskému národu

O obřízce sv.Pavel řekl:„Co má Žid navíc? Jaký je

význam obřízky? Veliký v každém ohledu předem ten, že Židům byla svěřena Boží slova" (Řím 3:1). O vztahů mezi Židy a pohany Sv.Pavel říká: Máme my Židé nějakou přednost? Vůbec ne! Vždyť jsme už ukázali, že všichni Židé i pohané jsou pod mocí hříchu“(Řím 3:9). Sv.Pavel (Šaul) potvrzuje, že vše, co je nám křesťanům drahé přišlo od Židů: Jsou

to Izraelci, jim patří synovství,

sláva i smlouvy, jim byl dán Zákon,

služba a zaslíbení, jejich jsou otcové a z nich pochází podle těla Mesiáš, který je nade vším, Bůh požehnaný na věky" (Řím 9:4). Starý Zákon, smlouvy, proroci, Ježíš, Marie, apoštolové byli Židé! Sv.Pavel potvrdil vyvolení daná Izraeli: "Chci tím říci, že Bůh zavrhl svůj lid? Naprosto ne! Vždyť i já jsem Izraelec, z rodu Abrahamova, pokolení Benjamínova. Bůh nezavrhl svůj lid, který si předem vyhlédl" (Řím 11:1-2)...."Jestliže některé větve byly vylomeny, a ty, planá oliva, jsi byl naroubován na jejich místo, nevynášej se nad ty větve! Začneš-li se vynášet vzpomeň si, že ty neneseš kořen, ale kořen nese tebe"(Řím 11:17-18). Kořen (Izrael) nese Církev.Sv. Pavel nabádá Židy, aby se nevynášeli nad pohany, ale na druhé straně výrazně varuje pohany, aby se vyvyšovali nad Izrael!Všichni křesťané by si měli zopakovat slova: "Což klopýtli naprosto, aby padli? NAPROSTO NE, ale jejich proviněním se dostalo záchrany pohanů, aby to u nich vyvolalo žárlivost"(Řím 11:11). Dále čteme: "Neboť nechci bratři, abyste neznali toto tajemství, část Izraele propadla zatvrzení, dokud nevejde plnost pohanů. Pak bude spasen CELÝ IZRAEL, ze Sionu vyjde Vysvoboditel, který odvrátí od Jákoba bezbožnost" (Řím 11:25-26). Který národ má jistotu, že bude zachráněn celý? Jedině Izraelci! Na to pamatujme! Pavel potvrdil vyvolení Izraele: "Pokud jde o evangelium stali se nepřáteli, ale co se týká vyvolení, zůstávají Bohu milí pro své otce. Vždyť dary, milosti, boží povolán jsou neodvolatelná"

kopretina 4.8.2007 0:01

Re: Re: Apoštol Pavel potvrdil vyvolení daná izraelskému národu

(Řím 11:28-29).Pamatujme na pasáž: "Jestli dostali pohané podíl na jejich darech

n;Židů], jsou povinni jim zase posloužit ve věcech hmotných“ Řím (15:27). Jinými slovy, Izraelci nám dali Starý zákon, proroky, Ježíše (Ješuu), Marii, apoštoly, vše, co je nám drahé a Ježíš potvrdil: "spása je ze Židů" (Jan 4:22).

Vy hledající jen vytrháváte z kontextu, Pavel říkal, že všichni, Židé i pohané jsme Božím lidem, ale my pohané jsme byli naroubováni na přirozenou olivu vírou Ježíše.

kopretina 4.8.2007 9:39

Re: Re: Apoštol Pavel potvrdil vyvolení daná izraelskému národu

pardon, Sv.Pavel nabádá pohany, aby se nevyvyšovali nad Izrael!