28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
alex 13.3.2006 21:52

všichni jsou si rovni, někteří však více

Nevím, proč si pan Doležal myslí, že ten film je western. Ale vím, proč ho nechce vidět - ten film je totiž o něm. Myslím, že se tomu říká latentní přítomnost - osoba ve flmu nevystupuje, jsou zřetelné jenom následky jejích činů. Ve filmu se dvakrát ukáže, jak to dopadne, když někdo chce žít po svém, v klidu a míru, jenže jinak, než si páni Doležalové myslí, že je správné.
WWW 13.3.2006 21:07

Mucaci tu mia kara to veraaaa, oh maj dej guuuud baaaaaj

Primhourim oci a vidim je. Oba padi vedle sebe na konich Joe i Dolezal. Ale co to, Dolezal se nahle odklani, Joe padi stale rovne. A tu nahle Dolezal je opet zde, vypada to ,ze se chce pustit po stope naseho hrdiny. Nahle opet zataci, ach ano, sedi na drevenem koni na kolotoci ! Proto ta zavist !
WWW 13.3.2006 20:47

Foor tu naaaa, tu ej bi seej

Kockovat by se chtel bidnik. Ale jen tak pres okno, aby nedostal ranu do zubu a nepreletel piano, nez se zvola "Dosti kockovani chlapci"!!!
WWW 13.3.2006 20:28

Sou faaar, tu ju aj meeeej

Ech, darmo mluvit, je to bidny kojot !!
MLOK1 13.3.2006 8:00

PANE DOLEŽALE-PROSÍM ZDŮVODNĚNÍ

Na rozdíl od Vás si myslím, že Brdečkův "Limonádový Joe" je parodie na westerny, ale parodie VELMI! zdařilá. Zajímaly by mě (a myslím, že nejen mě) důvody, které Vás vedly k tak příkrému odsudku, se kterým rozhodně nemohu souhlasit. To spíš by šlo spíše polemizovat o kvalitě mnohých westernů.
Pobavený pravicový volič 12.3.2006 18:27

"debilní parodie jako je ta Jiřího Brdečky"

Doležale, než vezmete Brdečkovo  Limonádového Joa jména do té své bezvýznamné novinářské dutiny ústní, pořádně si vykloktejte, Oni hlupáku!
 
Slovo "debilní" by neměli používati lidé debilní.
jasan 12.3.2006 17:32

pane autore

nestraste. Jiz dlouho nechodim do divadla...  to jak dokazi avantgardni reziseri sprasit Shakespeara  mne dokonale odradilo...
František 12.3.2006 10:43

Každému co jeho jest

Když má někdo hrb, je to na celý život a musí se s tím nějak vyrovnat. Většina se to snaží nějak zamaskovat. Znal jsem starší, dobře hlasově disponovanou zpěvačku s touto vadou. Dokázala s šálou manipulovat tak dovedně, že si toho nikdo nevšiml. Pokud je někdo buzerant, nebo lesba, má to také doživotně. Ten cejch normální párové většiny jim nikdo neodpáře. Není jim co závidět. Navíc přijdou o možnost mít děti normálním způsobem. Nemít děti je noční můra, která se dostaví, když přijde její čas. Děti jsou smyslem života. Pokud se gayové a lesby dožadují úředního, nebo uměleckého uznání své "normality" bude efekt jejich úsilí sporný. Je to totéž, jako kdyby hrbatý žádal oficiální uznání, že je chlap jako jedle. Jinak kowbojky já moc rád, ale hlavně klasiku. Když ještě u nás nebyla multikina, v Německu jich bylo dost. Jeden z obvyklých osmi sálečků promítal westerny a jiný současně bondovky. Byla to obtížná volba, protože málokdy se totéž opakovalo druhý den.
Doktor 11.3.2006 23:41

A ještě jedna

Pro ty, které, podobně jako mne, označení Limonádového Joea za debilitu hluboce urazilo. Podívejte se na http://www.imdb.com/title/tt0058275/ - má rovněž 7.9 hvězdiček, ale málo hlasů v absolutním množství. Vyzývám k demostrační podpoře tohoto filmu.
KKK 12.3.2006 0:56

Re: A ještě jedna

Naprostý souhlas, Doležal je debil, navrhuji všechen spam přeposílat na adresu udalosti@bohumildolezal.cz
Ladislav N. 12.3.2006 13:53

Re: A ještě jedna

Jó, demonstrační podpora, to je silná zbraň... Tak si zaplácejte pěkně jednotně do rytmu... Jako za starých časů. :-D
Doktor 11.3.2006 23:36

Jukněte semhle

Ono se už v žánru westernu natočilo leccos. Jukněte na http://www.imdb.com/Sections/Genres/Western/average-vote
Hodnocení westernů dle čtenářů serveru Intermnet Movie Database. 
Značně konzervativní publikum. Mimochodem, jediný western natočený po r. 2000 který zabodoval je Open Range - a ten je natočen zcela dle klasických zásad žánru. Broceback Moutain sice získala velmi slušných 7.9 hvězdiček, ale jak je zde již uvedeno, vůbec není brána jako western.
Doktor 11.3.2006 23:38

Re: Jukněte semhle

Brokeback Mountain - samozřejmě, se mi nějak pletou prsty.
G. Pašek 11.3.2006 22:43

Ano, KSčM by měla v Senátu vydupat zákon, obnovit úřad kultůry a osvěty . . .

který bude cenzurovat a bdít jaké filmy filmovat, kupovat a jaké programy ukazovat na TV a bude ráj v zemi české.
Veteran 11.3.2006 22:26

Populační exploze_

Zdá se že vypukla populační exploze a místo 4 % geyů jich taday máme najednou 40 %, Tak se to aspoň jeví, když se fedrují vrchem spodem. Že by nebyl doma i ve světě naléhavější problém? Je to jako u nás s domácím násilím. Nejdřív nebylo, jen soused občas nafackoval svojí nehodné ženě, ale teď snad není rodiny, domu, ulice, vesnice, města, kde by nebylo domácí násilí. Holt žijeme podle hesel a teď frčí zrovna tyhle bestsellery. Ale život je kapku pestřejší a problémů je dost i jinde. 
IS 11.3.2006 14:02

Smrt v sedle ?

Také starší film a doklad, že se o Západu nikdo nesměl ani zmínit až na několik anglických slovíček. Hrál v něm například  Lukavský, antikomunista ozvracející systém zvenitř. .  
doxa 11.3.2006 14:51

I ten Lukavský!

Ale pěkně jim ten komunismus zevnitř oblil.
Ladislav N. 12.3.2006 13:59

Re: I ten Lukavský!

Teď jste "IS" urazil... :-D
Sentinel 12.3.2006 21:49

Re: I ten Lukavský!

:)))
jana 11.3.2006 12:39

western

Natocit takovy film v Americe 50 let by asi nebylo mozne. Osobne kovbojky nemusim, ale chapu, ze kdyz to komunisti zakazovali, tak to bylo zajimave. Nedavno bezely na arte filmy o prvnich vystehovalcich z Nemecka, stejne problemy meli i jini, to byla realita a uzasne zajimave. Clovek lip pochopi Americany, v cem se lisi napr. od nas a proc.
rcorp 11.3.2006 11:56

przneni westernu?

Film jsem zatim nevidel, ale prece jenom jsem o nem neco slysel/cetl a nemel jsem dojem, ze by se jednalo o western. Tak jsem se podival na IMDb, a tam je jako zanr uvedeno Drama/Romance...
Jerry 11.3.2006 11:20

Tak nevím, když už jsme u toho...

...je taková Bohatýrská trilogie také "debilní paroií"?
Arthur 11.3.2006 11:13

Pane Doležale,

jsme zřejmě vrstevníci(já 45),nostalgické okouzlení prvním,u nás uváděným westernem je ne-li pochopitelné,tak jistě přinejmenším omluvitelné.Ale netřeba si zastírat,že western,jako filmový žánr,již příliš zisku producentům nepřinese.A to zřejmě i v tom případě,že do něj namontují jakoukoli "módní" tematiku.
JAB 11.3.2006 10:53

znát

Brdečka napsal Limonádového Joe roku 1942, a hrál se tenkrát v Lucerně.
Petr 11.3.2006 10:04

Buzeranti, pardon GAYOVÉ

Doufám, že ve vlně sexuálních deviantů na plátně nepřijdou na řadu pedofilové!
LJG 11.3.2006 9:28

Ten výstřel do Brdečky je nespravdlivý!

Uvědomte si, že vyrůstal v době, kdy kovbojky pádily kinem a hrnuly se ze všech trafik v Rodokapsu. To měl kvůili vám zapomenout na dětství a kochat se jen komunistickými 60 tými lety? Dobře že to neuděla! Máne tu te´d výbornou komedii, lepší nez ti Andělové na horách.
 
IS 11.3.2006 14:15

Re: Karel Gott kovboj Woody ?!

LJG, nějak nemám pocit, že by za komunistů westerny chyběly. Bylo jich docela dost, jen ten námět byl tak stereotypní, že mi názvy vyprchaly z paměti. Pamatuji si jen  V pravé poledne, Profesionálové, Země. Zapomínáme, že westerny  tehdy převálcoval Vinnetou, což byla také tématika ze Západu. A také se objevily filmy s Belmondem a Funesem s úplně jinými tématy, dále Angelika.  
V současnosti snad klasické kino již téměř vymřelo.  
doxa 11.3.2006 14:53

A také sovětský western

Bezhlavý jezdec
Otakar 11.3.2006 8:53

Každému co jeho jest.

Pokud páni a dámy plagiátoři jsou natolik neschopní napsat něco vlastního, tak se pokouší alespoň zprzněním cizího díla dostat většinou na ta "světová" prkna s něčím s čím by je každý vyhodil. Bohužel musí občas publikum takové exesy vybučet, jako tu připitomnělou parodii na Dalibora. Bohužel nejsme moc emotivní národ a když se chce  na jeviště místo Julie protlačit Julius tak by se nemělo jen bučet , ale fackovat. Napište si vlastní "dílečka" a ty naše nám nechte tak jak jsou. Protože většina z nás chce Julii kouzelnou, případně "hluchou", ale ne připitomnělou.
Jirina Kokesova 11.3.2006 8:25

Film Brokeback Mountain jsem nevidela.

Ani jsem nevedela, ze existuje.  Ze je o kovbojich, to jsem zjistila az pri rozdavani Oskaru.  Ze je o teplousich, to jsem si pri rozdavani Oskaru domyslela na zaklade vselijakych rozpacitych komentaru.  Takze jsem zacala byt zvedava a film si vypujcim, az bude na DVD.
Prvni western, ktery jsem kdy videla, bylo take V prave poledne.  Byla jsem okouzlena: zanrem, hudbou, dejem, naprosto neznamym prostredim.  Originalni verzi High Noon jsem si koupila na DVD hned, jak se objevila.  Obcas se na ni divam a propadam nostalgii.
Druhy western, ktery jsem kdy videla, byl Limonadovy Joe, tedy parodie na westerny, ktere jsem nikdy nevidela.  Rozhodne to neni parodie na western V prave poledne.  Takze jsem byla dost na rozpacich a film jsem zacala chapat az o mnoho let pozdeji, kdy jsem mela moznost shlednout nekolik dalsich skutecnych westernu.  Jenomze to uz jsem zase nemela moznost videt film Limonadovy Joe, jenom si ho mlhave pamatuji.
Ale o tom ten clanek neni.  Nazev clanku, "Borme smele letita tabu!" to prece rika: udiv nad westernem o teplousich.  No, mne se to zda docela normalni, ze mezi kovboji dochazelo k homosexualnim stykum.  Byli dlouhe tydny i mesice nekde v pustine, sami chlapi, zadna zena siroko daleko, v obcasnych osadach jenom barove "sexualni pracovnice".
Takze vlastne o nic nejde.