15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

FEJETON: Baculky

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tisifoné 14.8.2009 16:27

Re: Autore, autore, vy jste tomu dal....

"Slepičí prdelka" je krásné přízvisko, které se uděluje člověku - někdy i nezletilci - za to, že "co neví, nepoví". Nevytýká se mu, že je drbna - v tom by se už jaksi předpokládal náznak snahy pomlouvat - ale že je užvaněnej, naivní, že je rád středem pozornosti, ale nemá na to...

Jirka 14.8.2009 16:50

Re: Autore, autore, vy jste tomu dal....

Takže je to inteligentní nadávka, to jsem rád. Už se za to nebudu zlobit. Žena už mě nebude fackovat. Můžu tento slovní obrat používat i vůči politikům?

Jirka 14.8.2009 10:39

Objevili jsme Ameriku chlapci

Už jste někdy viděli vysokou vyzáblou ženskou veselou? Já ne! Trápí se tím, že není ještě vychrtlejší. To chlapi jsou jiní kabrňáci, čím za groš kudla, tím veselejší. Vím vo čem mluvím, ne?

JaS 14.8.2009 10:35

Pěkný článek.

S fajn babou je fajn život. Jak to zpíval Michal Tučný.

m.l. 14.8.2009 10:25

Nač to špičkování?

Prostě existují lidé kteří se zabývají jen sami sebou tak je nechme ať ze sebe mají radost :-) Patří mezi ně jak ty vyzáblé, draze oblečené a trvale protivné a nervózní ženské, stejně jako nafoukaní sebestřední machové, obě tyto sorty machrující hlavně před osobami stejného pohlaví :-)))

Vítek 14.8.2009 8:38

Mám takový dojem,

že mnoho žen drží dietu a jsou vychrtlé i proto, že neumí vařit, neumí se postarat o děti, protože jejich rodiče na ně neměli čas, věnovali se práci, takže jednoduše svoje děvčátka nevychovali, jak by měli. Pak raději mnohé novomanželky žijí z polotovarů a dietně.:-D

dulcibelka 14.8.2009 8:40

Re: Mám takový dojem,

Dřív se v českých rodinách rodila jen děvčátka?8-o

Vítek 14.8.2009 8:47

Re: Mám takový dojem,

dřív se rodiče více věnovali rodině a dětem. Většinou matky učily základní domácí práce od vaření,uklízení atd holky a kluci dělai víc fyzicky náročnější práce.Nyní je posadí k PC a mají klid.

dulcibelka 14.8.2009 9:06

Re: Mám takový dojem,

No, tak vaření je fyzicky náročné též - proč to chlapci neumějí?

Vítek 14.8.2009 9:13

Re: Mám takový dojem,

chlapi vařit umí, ale ne všichni,tak toho vašeho donuťte. Mám zato, že chlapi vaří mnohdy líp než ženy, protože to dělají ,že je to baví. Ženy vaří jen proto,že musí pro děti a rodinu.

dulcibelka 14.8.2009 9:31

Re: Mám takový dojem,

Takže žena musí vařit pro celou rodinu, přičemž chlap tak pouze realizuje svého koníčka? Mimochodem, když už se tak staráte - "ten můj" vaří samozřejmě taky. Tak nevím, proč jste v úvodu žehral na špatnou výchovu děvčat...jako by byly v rodině jen ty. To je vše.

JanaB 14.8.2009 9:53

Re: Mám takový dojem,

Takže když ráda  vařím, jsem vlastně chlap?

sestřenice Běta 14.8.2009 11:20

Re: Mám takový dojem,

Ano, a když se u toho ještě usmíváte nebo si zpíváte jste podle logiky pana Kersche TLUSTÝ chlap. (NIc proti němu, ráda vidím, když mají mužští tak nějak jasno a strukturováno).

AS 14.8.2009 15:21

Re: Mám takový dojem,

A cítíte se tak?

VL 14.8.2009 13:23

Re: Mám takový dojem,

Tady bych spíš vycházel z pradávné historie. Když pralidé vyrazilo na lov, tak se museli pochopitelně pořádně najíst, těžko bude lovit lovec padající hladem. Tak se holt museli taky naučit vařit (na lovu), protože na tom záležela existence celé tlupy. Ženy hlídající jeskyni a nevykonávající velkou fyzickou práci vystačily s nasbíranými lesními plody, zásobami a žvýkáním kůže.

jarda 14.8.2009 9:17

Re: Mám takový dojem,

ja to umim, zena montuje nabytek a ja u toho varim :) Ale moje zena neni zadna baculka je to zdrava zena , ktera o sve telo dba. Vychrtla taky neni :) To po 2 detech ani nejde ze :P Ale asi ji reknu at prestane sportovat atd.. at si ty laloky tuku vsude mozne po tele necha viset :))

Plující oblaka 14.8.2009 12:15

Re: Mám takový dojem,

Vaše žena určitě zdravá a krásná je, ale vy jste dnes už 3x předved, že máte problém. S tím vnímáním těla je spojeno nějak moc nenávisti a hnusu... na Vaší straně...

To problém bude, a Váš.

J.M. 14.8.2009 10:29

Re: Mám takový dojem,

ale umějí a často líp, než většina žen. Nic se nemá zevšeobecňovat, vždyť to sama hlásáte. Ale přeci jenom existuje dělba práce a ta je pořád základem jakéhokoli vývoje. Opravdu není efektivní, aby všichni dělali všechno, ale je lepší, když dělá to, co umí líp.

dulcibelka 14.8.2009 10:40

Re: Mám takový dojem,

S tím beze zbytku souhlasím. Ale už ne s všeobecně vládnoucím klišé: děvčata do kuchyně, chlapci do konírny. Těch koníren už nějak moc není...

Petronius 14.8.2009 12:11

Re: Mám takový dojem,

Inu, řízení auta není nijak obzvláště intelektuálně náročné - pročpak že to děvenky neumějí? A mám na mysli zejména ony svlečny, které kromě řízení jim svěřeného mastodontího "džípu" či milouškého vystajlongovaného miniautíška nemají skutečně nic jiného na práci :-D:-D

Machi 14.8.2009 14:52

Re: Mám takový dojem,

Ženy řídí docela dobře, problém je, že se naopak začínají za volantem podobat chlapům.

Otas 14.8.2009 18:20

Re: Mám takový dojem,

Ale, ale. znám plno chlapů, kteří vaří mnohem lépe než ženský. Ze svého okolí mohu usuzovat, že vůbec ženský moc vařit neumí...

MMC: Kolik je významných "šéfkuchařek"? Znáte takovou???

Na ženských se mi líbí nejen postava s osvalenými kostmi a s trošku tuku správně rozloženého a taky v neposlední řadě MOZEK (není-li feministický).

Vítek 14.8.2009 12:35

Re: Mám takový dojem,

vše je výsledkem hloupé feninizace a řádění některých feministek, které se stůj co stůj chtějí vyrovnat chlapům a vadí jim vpodstatě všechno, co chlap dokáže. Jsem pro rovnoprávnost i proti ponižování žen, ale v mezích, které zařídila příroda a podle tradic, které tady byly od nepaměti. Muž je stvořen k lovu,boji, těžké práci a zajištění potřeb rodiny, žena zase k plození dětí, jejich výchově a vytvoření klidného a pohodového domova. Nechápu, proč se tomu ženy stále brání a proč to chtějí změnit. žena může ovládat svého partnera i svým šarmem a uměním zkrášlit se , aby ji obdivoval. To však třeba žena nasazená v bojové jednotce někde v Iráku těžko docílí,když třeba zabije teroristu,co? Pak doběhne na základnu, nakojí dítě a jde zabít dalšího. Je to normální????

dulcibelka 14.8.2009 13:07

Re: Mám takový dojem,

Příroda také zařídila, že můžete umřít na slepák...Zřekneme se všech výdobytků moderního věku? A budeme trvat na zkostnatělých dogmatech (viz kdo je k čemu stvořen - kdo vám to vůbec řekl?), i když už dávno neplatí?

Vítek 14.8.2009 13:18

Re: Mám takový dojem,

a zamyslela jste se nad tím, proč už mnoho věcí neplatí? Prostě proto, že máte jiné představy, ikdyž mnohdy bujujete proti přírodě. Mně se osobně líbí přirozená,krásná a pohodová žena, která umí vařit, postará se mi o děti a když jdu z práce, těším se domů,protože mně čeká, někdy mně i svádí do postele atd. Tokové bych dal vše na co si jen pomyslí. Kdybych měl doma nějakou - babochlapa, asi by mně to tam netáhlo. 

dulcibelka 14.8.2009 13:47

Re: Mám takový dojem,

Mnoho těch věcí neplatí ne proto, že máme jiné představy, ale proto, že doba už prostě pokročila. Bez toho hrdinného lovce mamutů už jednoduše hlady neumřeme.

Jestli se vaší ženě líbí být v domácnosti (a vy ji odpovídajícím způsobem zabezpečíte), nic proti tomu, je to individuální rozhodnutí. Ale nechte na každém člověku, aby sám rozhodl o svém životě, bez příkazů a omezení, bez berličky té přírody.

Valentina 14.8.2009 15:28

Re: Mám takový dojem,

Třeba se tomu brání hlavně proto, že mít rodinu a rozumnou práci (všimněte si, že neříkám kariéra), prostě patří k životu oboje. Jenom část chlapů jaksi zkouší nakopat ženu zpět ke sporáku, protože pak by prostě měli snazší život s domácím servisem. Vaše věta

Muž je stvořen k lovu,boji, těžké práci a zajištění potřeb rodiny

je vskutku úžasný blábol: Kolikrát v životě jste prosím lovil? Například mamuty, jak uváděl jiný macho před Vámi? Kolikrát v životě jste bojoval? Kde má Vaše (a kterákoliv) žena jistotu, že až zestárne v domácnosti po nějakých 30ti letech zajišťování toho domácího servisu, tak ji nevyměníte za mladší model?

Kdepak, feministky měly pravdu, daleko lépe je být soběstačná. Podotýkám, že jsem vdaná, mám děti a jednoho mužského už řadu let. V práci mi ovšem nikdy nebránil - naopak.

Pejsátko 14.8.2009 20:39

Re: Mám takový dojem,

Jenom část chlapů jaksi zkouší nakopat ženu zpět ke sporáku

Kéž by.

Valentina 14.8.2009 21:24

Re: Mám takový dojem,

Nevím co přesně jste tím myslel/a, ale ano jenom část. Je i hodně mužů (zdá se mi, že těch inteligentnějších), kteří se alespoň snaží o partnerství a neotravují s macho modelem.

teplákyvytahané 14.8.2009 22:39

Re: Mám takový dojem,

ač chlap, musím vám dát plně za pravdu..protože žena naní k tomu, stejně jako chlap, aby se jim určovaly role podle klišé výše kritizovaného pablba, ale ke vzájemnému způsobování si radosti ze života..společně se tahá kára života...:-D:-D:-DVV