23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tino 18.10.2008 9:21

Re: v každé době

Ale to je zásadní nepochopení psaného textu milá AndyO! Jde o to(aspoň mně), že presumpce neviny by měla být ctěna především. A to nejen u soudu, hlavně mezi lidmi všeobecně. Jedině tak můžeme být jiní než oni!

A pak, práskače z lidí dělá především systém. Aby mohl dávat tresty smrti a dlouholeté žaláře, potřebuje ustrašené donašeče. Ustrašení donašeči dnes káží o morálce a dělají demokratickou politiku. To jsou ty paradoxy!;-)

Ivan Nový 18.10.2008 9:35

Tino,

to jistě, ale byl to komunista, že. A do KSČ vstoupil i podruhé a to už věděl jak to tam chodí, že.

AndyO 18.10.2008 10:01

Re: v každé době

ale já vám přeci neberu váš názor. Pokládám ho za extrémně hloupý, ale je to váš názor a já nepoběžím na policii, abych to nahlásila. Tak klid a neberte mi můj názor.

Saul 18.10.2008 9:18

Re: v každé době

Oni to v té ALČ míní patrně tak, že sami a na vlastní oči viděli, jak Kundera nikoho neudává, a mohou tedy zodpovědně prohlásit, že je nevinný. Mně to jako argument připadá poněkud slabé.

Tino 18.10.2008 9:28

Re: v každé době

Vy máte k dispozici argument celkem pochybný a cítíte se být pevný v botách. Co když vám někdo jednou argument vyvrátí? Pak půjdete za Kunderou se mu omlouvat a prosit za odpuštění, že jste pomohl mu zkazit pověst, zničil mu přátelství mnoha lidí, narušil finanční zajištění celoživotně budované, připravil o kus zdraví atd.?! NE! Vy se mu totiž neomluvíte a neodprosíte, protože byste sám doznal újmu na sobě. Vám anonymita pomáhá v lumpárně poškozování druhých. A vám se to jak se zdá i líbí.

AndyO 18.10.2008 9:44

Re: v každé době

na druhou stranu, získal tím evidentně spoustu nových přátel, kterým se stal jaksi sympatičtějším a lidštějším.

BTW, ještě pár dní a začnu pochybovat, že vůbec nějací práskači nebo STB existovalo. Vždyť zatím jeden každý bez výjimky je nevinný, ušili to na něj, vůbec o ničem neví...

Tino 18.10.2008 9:53

Re: v každé době

No zkuste začít od hlavy a hledejte nějaké představitele STB v dnešní době. Tedy kde pracují, jak se jim žije a zda je někdo propírá v médiích. Nevím jestli najdete dost informací. Těmito vykonavateli zla se totiž média nezabývají a můžeme se jen dohadovat zda to je ze strachu před vlivnými, nebo z neexistence pracovníků STB. Nedovíte se ani jak to je se s.Štrougalem dřívějším šéfem STB. Zato se dovíte všechno možné i nemožné o morálním úpadku garnitury z té opačné strany, než jsou pracovníci STB.

Ivan Nový 18.10.2008 9:33

brunere,

komunisty jsem odsuzoval i za totality. Ty věřící o něco více, než ty z prospěchu méně. Ti věřící byli nebezpečnější, hloupější a zkaženější.

Tino 18.10.2008 9:45

Re: brunere,

Závidím vám vaše jednoduché vidění světa. Snad se vám s ním podaří i umřít, jinak byste mohl litovat a to je pak bolestné, protože byste mohl uvidět za sebou zástupy, kterým jste svým názorem ublížil. To se pak sakra těžko dožívá!

Ivan Nový 18.10.2008 10:19

Tino,

dobře, v prověrkové komisi mohl sedět váš osobní nepřítel, jeho přístup byl racionální, chtěl se vás zbavit, ponížit vás, takže se uspokojil už s tím stavem, že on je v té komisi a prověřuje vás. Naopak velkorysost toto jeho postavení jen posiluje. Ovšem pokud v té komisi byl věřící komunista, ten ve vás viděl jen věc a jako s věcí s vámi zacházel a zacházel do extrémů, protože ty extrémy zase posilují váš status věci. Proto komunisti napáchali tolik zla, protože věřili.

Tino 18.10.2008 8:01

Obvinění Kundery je odraz společnosti!

To že se někomu hodí do krámu neověřitelné obvinění, neznamená ještě že obviněný může být vláčen v médiích. Tedy u nás lze skutečně mnohé!

Nejsme prý jako oni a koukám, že jako oni je tu obrovská spousta lidí. Obrovská spousta lidí bez podloženého a nezvratného důkazu píše a mluví o Kunderovi jako o udavači. Můžeme v takovém prostředí kdy vůbec mít jinou společnost než tu předešlou socialistickou?

Nadáváme na politiky, ovšem pravdou zůstává že jací jsme, taková je i politická garnitura a ne naopak. Chci-li spravedlivý řád, nechci-li aby mne někdy někdo nespravedlivě bez přesvědčivých důkazů obviňoval, nesmím ani já být nespravedlivý a musím respektovat jedině nevyvratitelné důkazy o vině druhých!!

dvd 18.10.2008 8:13

Svým způsobem máte vlastně pravdu

Obvinění (pro právní puristy: udání) které tenkrát na okrsku SNB pronesl Milan Kundera je opravdu odrazem tehdejší společnosti. A vřískání Kantůrkové a spol. je zase odrazem nynější společnosti.

Tino 18.10.2008 8:21

Re: Svým způsobem máte vlastně pravdu

Zkuste si projít opět fakta. Vědecký historik objevil papír esenbáka, na němž je uveden jako udavač Kundera. Kunderův podpis pod udáním není. Kundera se ohrazuje a popírá své udávání. Nelze zatím ověřit skutek, kterého se měl Kundera dopustit. Pak je tedy na vás, abyste dokázal na nezvratných důkazech jeho provinění, když chcete Kunderu osočovat. Neučiníte-li tak, pak jste jen pomlouvač. Pomlouváním lze ublížit skutečně hodně a toho byste si měl být vědom. Ovšem je otázkou, zda vám vůbec vadí když ublížíte!

Šmid 18.10.2008 11:46

Re: Svým způsobem máte vlastně pravdu

Mně je celý pán Kundera ukradený, tak jak já jemu. Proč prosím  Vás takový pokřik. On se objevil zápis

nějakého SNB. Toť vše. Pokud  pan historik na tento zápis přišel co asi má udělat. Říci si pozor, bude problém když ten zápis vůbec objevím? A o zveřejnění a tím i  o diskuzi se přece postaral Respekt, nebo ne?

Ivan Nový 18.10.2008 10:47

Re: Svým způsobem máte vlastně pravdu

které ovšem má základ v tehdejší společnosti.

Standa 18.10.2008 7:44

Je

dobře, že se lidé se zdravým rozumem ozvali proti nepodloženým nařčením. Ti co jsou proti Kunderovi, si neuvědomují jak lehké je nařknout v Česku každého a jak těžké je očistění osoby neprávem nařčené. Nepřeji to žádnému. Každý nemá pod palcem Veseckou nebo Topolánka.

očko 18.10.2008 7:35

protest

Důrazně protestuji proti způsobu, jakým stalinistka a komunistka Kantůrková se svými kumpány na základě pochybného svědectví senilního historika Pešaty zcela bez dokumentů osočila  Ústav pro studium totalitních režimů.

Nehorázná skandalizace, rošířená potrefenými a potrefitelnými soudruhy, stačila během několika dní poškodit pověst ústavu po celém světě.

Kdo věří výrokům stalinistky Kantůrkové jako Písmu svatému, je podle mě idiot. Nicméně vlastní unáhlené závěry oné soudružce už stejně více škodit nemohou.

Žádám proto, aby soudružka stalinistka Kantůrková buď předložila veřejnosti skutečně hodnověrné důkazy, anebo se ústavu veřejně omluvila.

Boule 18.10.2008 7:34

No jo,

staré známé firmy! Raději mlčte, a neprovokujte!(Y)

tajnej 18.10.2008 7:23

komančova

literarni akademie je spolek pomýlených komoušu viz baba kanturkova maželka vrcholoveho bolševika velkeho mistifikatora agenta stb za havla řiditele čt    nyni tato senilni bába a pomýlena komouška pobira plat statniho zaměstnance jako akademička něčeho co nikoho nezajima ----- komunista kanturek za havla komunista janeček za klauze  tak proč ti pomýleni bolšani tolik bečí v mediich(Y)(Y)(Y)???

Vanek 18.10.2008 7:21

Svaty Kundera Svaty

Prohlasme Kunderu Svatym

http://tinyurl.com/SvatyKundera

Mejla 18.10.2008 7:14

Vždyť i Lustig podepsal petici se žádostí o smrt. Dr. Horákové, takže StB je možno věřit, komunistickým intošům ne.

.

mirek 18.10.2008 6:23

komunisti se ozvali

Byl to fanatický komunista, Uhl taky a jemu podobní dodnes ničí naší zemi. Být komunistou to je jako mít sifilis v posledním stádiu. Tak já bych byl s tím zastáváním se Kundery opatrnější. Komanč je vždy Komanč, byť by měl jazyk a peří Apačů.

honzak 18.10.2008 5:05

tak tihle 3

tomu dali korunu! Chybí už jen vrazi z volstrýtu a bití černochů.

Ladislav N :-))) 18.10.2008 2:50

Tak takhle si představuju "užitečné idioty"... :-P

Na případu a jeho analýze (bez ohledu na Kunderovu možnou aktivní účast) je dobře vidět, jak komunistický režim vychovával mladé lidi a v jaké atmosféře tehdy žili. Napadlo by dnes někoho z vás jít na policii udat zahraničního "podezřelého" agenta tajné služby podobným způsobem a v souvislostech, jak vše proběhlo v tomto konkrátním případě? Sotva. A to je podstatná informace a poučení z této "kauzy". Ne to, že  "Kundera" má být  poštván na pranýř  za  svou mladickou blbost....

pedro 18.10.2008 4:34

Re: Tak takhle si představuju "užitečné idioty"... :-P

Ano, o Kunderu tady ani zas tak moc nejde.  Je to vsak dalsi dalsi dukaz zhovadilosti komunismu a to nekterym lidem vadi.

lebensraum 18.10.2008 9:03

Re: Tak takhle si představuju "užitečné idioty"... :-Pro osvěžení paměti

Hitler tvrdil, že německý národ nemá odpovídající Lebensraum, v němž by rozvinul svou hospodářskou a vojenskou sílu. Zabezpečení dostatečného prostoru spatřoval v dobytí území na východě a v Sovětském svazu, kde měla vzniknout rasistická říše.

Dle Hitlerova neskrývaného přesvědčení i Češi patřili mezi "slovanské podlidi" určené k zotročení a postupné likvidaci či přesídlení.

Hitler 1.únor 1933: vláda pod záštitou křesťanství, bude stát nad stavy a třídami. ...

Hitler 29. února 1933 (u hořícího Reichstagu nekontrolovaně řval): komunističtí poslanci musí viset ještě této noci. Každý, kdo je s nimi ve spojení, musí být uvězněn. Déle už nebude žádného slitování ani pro sociální demokraty.

tlý kukuč 18.10.2008 9:37

Re: Tak takhle si představuju "užitečné idioty"... :-P

Fatální omyl milý Ladislave,

Komunistický režim měl tehdy na vychování a formování tehdejších dvacetiletých minimální vliv, trval příliš krátce.. Formoval je politické hašteření prvni republiky, druhá republika, protektorát a svoboda která (z důvodů dohod v Jaltě) měla podobu tanků s rusky mluvícími vojáky. Jejich omyly jsou pochopitelné, sympatie ke komunismu jsou pro men (nar.1959) pochopitelné.

Naše generace je zase deformována reakcí na normalizaci kdy už bylo nad pochyby jasné, kde je zlo a kde je dobro. V roce 1948 to nebylo zdaleka jasné všem, volby v roce 1946 zfalšovánby nebyly.

Milan Kundera a jeho kat Adam Hradilek jsou dvě strany téže mince.

Hezký den

dvd 18.10.2008 14:11

Ovšem

pro mnoho lidí v druhé polovině 40. let ty sympatie ke komunismu pochopitelné nebyly. A pro mne také nejsou.

J.G. Pašek 18.10.2008 1:46

3 IDIOTI . . . NIKDO VÁM DŮKAZY NEDLUŽÍ . . .

I kdyby to bylo 1000x černé na bílém a Kundera se přiznal, psali byste, že to jsou padělky a přiznání z Kundery násilím ve Francii vymlátili . . .běžte se už s Kunderou vys . .cpat!

občan 18.10.2008 9:11

Re: 3 IDIOTI . . . NIKDO VÁM DŮKAZY NEDLUŽÍ . . .

Vojenská přísaha před rokem 1989 / členský stát OSN (dříve Společenství národů)

"Já, občan Československé socialistické republiky, vědom si své čestné vlastenecké povinnosti, přísahám před bojovou zástavou věrnost pracujícímu lidu vedenému Komunistickou stranou Československa. Slibuji, že budu vojákem statečným a disciplinovaným, že budu důsledně a iniciativně plnit ustanovení vojenských pořádků, rozkazy velitelů a zachovávat vojenské tajemství.

Svědomitě se budu učit ovládat vojenskou techniku a zbraně svěřené mi pracujícím lidem, a připravovat se na boj, aby jsem mohl na rozkaz prezidenta a vlády Československé socialistické republiky co nejlépe bránit svou rodnou vlast a její socialistické zřízení proti každému nepříteli. Pro obranu socialismu jsem vždy připraven stát pevně v řadách ozbrojených sil Československé socialistické republiky po boku Sovětské armády i armád ostatních socialistických zemí v boji proti jeho nepřátelům a nasadit i svůj život za dosažení vítězství.¨                                    Tak přísahám !"

Svoji přísahu (1. ČSR) splnili parašutisté v pravoslavném kostele za protektorátu v roce 1942.

Složitější to měli a mají profesionální vojáci. I první polistopadový president byl pres. ČSSR?