19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

DO KINA: Spielberg udělal film o sobě jako jinochovi

Steven Spielberg ve vší skromnosti zrežíroval vlastní biografii, která slavně končí už tím, jak dává kopačky vysoké škole a předkládá ono rozhodnutí - jako vždy měkkému – otci. Ten to akceptuje, a jelikož rodina žije poblíž Hollywoodu, nastoupí syn někdy v polovici let šedesátých do studia na to nejpodřadnější místo „asistenta všech asistentů“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Pivoda 28.11.2022 18:48

Nejdůležitější informaci o filmu jsem našel hned v prvém odstavci. Cituji: "...zrežíroval vlastní biografii, která slavně končí už tím, jak dává kopačky vysoké škole a předkládá ono rozhodnutí - jako vždy měkkému – otci. Ten to akceptuje, a jelikož rodina žije poblíž Hollywoodu, nastoupí syn někdy v polovici let šedesátých do studia na to nejpodřadnější místo „asistenta všech asistentů“. ..."

M. Pivoda 28.11.2022 18:56

Svět skutečně mění silné osobnosti, pro které je školský systém "svěrací kazajkou". Já jsem si toho všiml u podnikatelů/inovátorů.

P. Kazo 28.11.2022 9:23

No neviem, ten trailer na mňa pôsobí ako by to bol film z produkcie Hallmarku.

I. Fencl 28.11.2022 9:30

Trailer je trochu matoucí, to aspoň říká F. Fuka v audiorecenzi na svých stránkách - a viděl jsem ten trailer teď a souhlasím s ním. Trailer složil efektní momenty, ale celkově bych řekl, že film působí dost umírněně, i když párkrát dojme. Netáhne se, ale mně osobně se "rozležel" až s odstupem. Musím to vidět znovu.

P. Kazo 28.11.2022 9:34

No ja som skôr myslel tú melodramatickosť a B-kvalitu rozprávania príbehu, ktorú trailer naznačuje. Silno mi to pripomenulo filmy Hallmarku. Ale možno samotný film je dobrý.

I. Fencl 28.11.2022 9:39

na tom něco je....... já si zase teprve u traileru uvědomil, jak Spielberg technicky machruje (nic proti) - například s protisvětly. Jistě čeká, že obrdží Oscary minimálně za režii, to by si zasloužil i proto, že běžný divák si možná ani neuvědomí, jak bylo ta šedesátá léta těžké inscenovat. Nebo třeba nafilmovat návštěvy kin a zaujetí lidí v kině a zachytit filmy ve filmu. BOL TO ORIEŠOK!!!!

P. Kazo 28.11.2022 9:44

Ja osobne Spielberga považujem za jedného z najlepších režisérov všetkých čias, ale bohužiaľ posledný jeho dobrý film bol pre mňa Munich (2005).

I. Fencl 28.11.2022 11:07

To je přehnaný: je to 10 dalších filmů. Hlavně je otázka adaptace Dahlovy dětské knihy "Moc hodný obr", která by vystačila na krátký animák; on to roztahal do dlouhého filmu, je fakt, že tam velebí britskou královnu, která ho předtím vyznamenala. - Jinak ty filmy podle mě "ujdou". I válečný kůň je dost dobrý, on to bral jako cvičení, zda zrežíruje koně v ostnatém drátu a malou holku:-). Čtyřka Indiana Jones taky jde a dost tomu pomáhá už dnes mrtvý herec John Hurt. Ta pocta počítačovým hrám taky není špatná, je to samozřejmě hlavně pro děti. Špionážní film taky udělal slušně. Atd. Ale jeden můj známý-milovník hororů (Jiroušek) říká, že má S. dobré jen 2 filmy, Duel a Čelisti:-)

E. Novotny 28.11.2022 4:08

Radio Days (Woody Allen) ?

I. Fencl 28.11.2022 8:39

Jo, to jsem párkrát viděl, výborný film. To je skutečně dětství Woody Allena.