17.6.2024 | Svátek má Adolf


Diskuse k článku

GLOSA: Špekáčky bez masa?

Jeden velký obchodní řetězec nedávno rozhodl, že už nebude odebírat špekáčky z Masozávodu Krahulík, který je součástí Babišova Agrofertu. Důvodem je jejich mizerná kvalita a nízký podíl masa.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Novotny 29.7.2018 12:34

Špekáček

Pravý špekáček podle původní receptury by se měl skládat z 50 % hovězího zadního masa z mladých kusů, z 20 % vepřového výřezu bez kůže a 30 % na kostičky nakrájeného špeku a měl by být kořeněn česnekem, pepřem, případně i trochou muškátového oříšku. Špekáček je narážen do hovězích střev s průměrem 3-4 cm a šňůrkován na délku 5-7 centimetrů.

Řetězcům se ovšem dodává podle jejich požadavků..

P. Szirotný 29.7.2018 21:39

Re: Špekáček

Přesně tak. Kilo špekáčků podle správné receptury by stálo dejme tomu 100 Kč. Když je řetězec požaduje za 50 Kč, musí být v něčem ošizené. To by snad každému mělo být jasné. Za málo peněz málo muziky. Kdo chce kvalitní špekáčky, koupí si je. Jen ne v řetězcích a ne za nízkou cenu.