6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

GLOSA: Špekáčky bez masa?

Jeden velký obchodní řetězec nedávno rozhodl, že už nebude odebírat špekáčky z Masozávodu Krahulík, který je součástí Babišova Agrofertu. Důvodem je jejich mizerná kvalita a nízký podíl masa.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Mikulec 30.7.2018 14:36

Pokud se ČR říká popelnice Evropy,

co se týče nekvality potravin, Babiš se prostě nevymyká. Nedělá proti tomuto nařčení vůbec nic. Nevadí mu. Prachy především. Nejhorší je, že potraviny nejsou ledajaké zboží: měly by mít určité nutriční parametry a splňovat i hygienické normy apod. Jenomže se v rukou Big Businessu staly prachobyčejným zbožím, od kterého nelze čekat obsah vitaminů, vlákniny, minerálů, látek, které nezabíjejí naše buňky v těle...nemůžeme čekat dokonce ani ten hloupý obsah masa, deklarovaný na štítku.

K. Oldřich 30.7.2018 12:39

No ovšem. Jenže někteří lidé chtějí nakoupit levně. A to pak je každá dráha ráda.

L. Novák 29.7.2018 22:30

Re: Míchat špekáčky s demokracií

No jo, von ten estébák, komouš a gauner Babiš je vlastně čistej jako lilium, a o těch s*ačkách, co vyrábí, vlastně ani neví... On to kdysi v ČT v kotli Jílkové říkal dobře: "Já ničemu nerozumím, na všecko mám lidi..." (volná citace). :-P

P. Szirotný 29.7.2018 21:39

Re: Špekáček

Přesně tak. Kilo špekáčků podle správné receptury by stálo dejme tomu 100 Kč. Když je řetězec požaduje za 50 Kč, musí být v něčem ošizené. To by snad každému mělo být jasné. Za málo peněz málo muziky. Kdo chce kvalitní špekáčky, koupí si je. Jen ne v řetězcích a ne za nízkou cenu.

P. Szirotný 29.7.2018 21:35

Míchat špekáčky s demokracií

je prostě blbost. A čiší z toho začátek předvolební kampaně před podzimními volbami. Kdyby Babiš nebyl v politice a špekáčky jeho firem by neobsahovaly vůbec žádné maso, nikdo z ODS by k tomu neřekl ani slovo. Takže zde platí ono známé "kdo chce psa bít ...". Co se týká špekáčků tak pokud jsou z babišových firem nekvalitní a řetězec je odmítne, je to v pořádku. To je prostě trh. Kdyby je lidi kvůli nekvalitě přestali kupovat ve velkém, firma by jistě brzy zapracovala na kvalitě. Anebo krachla. A v politice je to vlastně podobné. Zatím voliči věří Babišovi, že jim nabízí "lepší podíl masa" než ti ostatní. Proto má 30% preferencí. A ODS se marně snaží přesvědčit, že nabízí 100% masa, ale věří jí to jen 10% voličů.

J. Jurax 29.7.2018 14:46

No jo

Ono je to těžké. Pokud se neorientujete jen na nejlevnější v hypersuper, v nabídce špekáčků si vyberete i kvalitní, nabídka je široká.

S výběrem politických stran je to horší - nabídka je jakási výprodejová a omezená.

J. Jurax 29.7.2018 14:39

Z pronikavé inteligence prýštící z Vašeho příspěvku soudím, že budete volič i příznivec Babišův.

J. Kulheim 29.7.2018 14:31

Re: Lžete

Jak to víte. Asi jste je "pásl".

J. Kulheim 29.7.2018 14:29

Re: špekáčky bez masa - ODS bez nápadu

Před sněmovními volbami na jaře roku 2006 prohlasovala koalice ČSSD a KSČM zvýšení mandatorních výdajů státního rozpočtu na rok 2007 . Mandatorní výdaje se blížily 80% rozpočtových přímů. hranici 80 % příjmů státního rozpočtu. Pokud nechtěla poruši zákony ČR, tak musela zvýšit příjmy SR nebo snížit mzdy státním zaměstnancům nebo si peníze půjčit.

V té době dávala vláda na investice víc peněz než minulá vláda pod vedením ČSSD, ANO a KDU ČSL. Tato vláda prožírá peníze od daňových poplatníků.

J. Kulheim 29.7.2018 14:16

Re: A to nepíšete o tom, že Klaus rozpustil peníze z tzv.

Mohl jste také privatizovat, pane Juliusi Chaloupko. Pokud bych o tom mohl rozhodovat já, tak bych vám prodal některou továrnu za jednu korunu. Jedino podmínkou by bylo udržet zaměstnanost a platit slušné mzdy.

P. Lenc 29.7.2018 13:06

Re: Zdání klame.

Holt máme každý jiné oči a žaludek.

J. Novotny 29.7.2018 12:34

Špekáček

Pravý špekáček podle původní receptury by se měl skládat z 50 % hovězího zadního masa z mladých kusů, z 20 % vepřového výřezu bez kůže a 30 % na kostičky nakrájeného špeku a měl by být kořeněn česnekem, pepřem, případně i trochou muškátového oříšku. Špekáček je narážen do hovězích střev s průměrem 3-4 cm a šňůrkován na délku 5-7 centimetrů.

Řetězcům se ovšem dodává podle jejich požadavků..

J. Chaloupka 29.7.2018 12:26

A to nepíšete o tom, že Klaus rozpustil peníze z tzv.

velké privatizace, tedy z naší "odložené spotřeby", jeho slovy. I proto za jeho vlád ten náš státní dluh nebyl takový velký.

J. Chaloupka 29.7.2018 12:21

Škoda, že ODS nehlídala, když mohla.

.

J. Kanioková 29.7.2018 10:41

Vy se tou klausofobiíí udávíte

I. Širůček 29.7.2018 10:41

Re: Lžete

A Klaus byl Babišův kolega - oba agenti StB!

V. Klepetko 29.7.2018 9:12

Re: Zdání klame.

Pane Lenci, ale proč by dobrý podnikatel neměl být "ekonomický žralok"? Må to snad být "ekonomický schořík"?; -))))

A znovu se ptám - když si zvolíte za senátora zubaře (v občanské profesi), budete mu následně V POLITICE vyčítat, že dělával špatné korunky nebo že vrtal zuby?

To trestní stíhání - to je skutečný problém. V civilizovaných zemích se to často řeší tak, že se trestní stíhání na dobu výkonu veřejné funkce prostě pozastaví, a obnoví se až si politik "odslouží své" a vrátí se do civilu. Podobný model se uplatnil například ve Francii, kde trestní stíhání prezidenta Jacquese Chiraca kvůli jakési finanční defraudaci bylo po jeho zvolení z důvodu veřejného zájmu pozastaveno. Po skončení mandátu byl souzen a odsouzen. Naopak, v východních despociích je běžné, že se nepohodlný politik kriminalizuje, aby se ho zbavili... Viz Navalný, nebo dobré příklady se dají najít v Turecku.

Vyčítat premiérovi země nekvalitní buřty - to je majdanizace občanského vědomí. Vyčítejme mu jeho POLITIKU, a nesnažme se jej "dostat ze hry" pomocí jakýchsi vyfabrikovaných podvodů z roku raz-dva!

L. Novák 29.7.2018 8:51

Re: Řetěz je šikula

Takový buřt je dobrý třeba k posezení u ohně s přáteli. Nemusí to být zrovna opékané sele... :-P Na kvalitní buřty - špekáčky - máme soukromého řezníka, a jeho výrobky se dají opékat, kape z nich i vyškvařený tuk, je v nich maso a opečené pěkně křupou v ústech. A nejspíš vůbec neobsahují mouku ani sóju nebo nějakou s*ačku z kokosových ořechů. Kdyby je tam zákazníci objevili, už by si je nekoupili. Jo, a nepodléhají Babišově EET. :-D

P. Lenc 29.7.2018 8:50

Re: Zdání klame.

Pane Klepetko, problémy jsou u Babiše dva.Jeho trestní stíhání a to, že je jako ekonomický žralok, který jde přes mrtvoly a fňuká jak ho všichni pomlouvají a on je přitom tak "čistý".O morálce politiků si nedělám iluze, nakonec jsou přesným vzorkem morálních kvalit nás občanů, kteří je volíme.čili dobří i špatní.Mimochodem, on je nepřímo jako majitel výrobny výrobcem těch špatných buřtů, což se o jiných politicích říct nedá.Tož tak nějak.

I. Širůček 29.7.2018 8:03

Re: Babiš maká, Pánek tlachá.

Jaký je kurz sázek, že Babiše bude migrace bavit déle, nežli Klause Lisabon?

J. Kyselková 28.7.2018 22:34

Re: Babiš maká, Pánek tlachá.

To ne. Pan Babiš je vytrvalý a odkopne si, kdo by překážel. Já se zajímám o jeho postoj k migraci a to je přesila jako hrom. V tom pan Babiš drží dobrou pozici, bohudík.

P. Smatlak 28.7.2018 22:29

Re: Jasně,

Nikdo ty blbe neříká,že ohrožuje demokracii ale jak fungují některé jeho opodniky a jak plácá o tom,že by se stát měl řídit jako ty jeho podniky,To bychom asi dopadli,když ani ty podělané špekáčky,a je toho daleko více nestojí za nic.Ano on je nekontroluje a ani ty co je dělají, luž v mládí ním bylo vtloukáno do hlavy,že pořádný šéf nebo majitel kdo vše řídí je také ten kdo by to měl ,i když ne osobně kontrolovat ,

L. Novák 28.7.2018 22:23

Re: Lžete

Kratochvíl je komunistický troll. Ten lže a krade, protože lež a zlodějna jsou základem komunistické ideologie.

L. Novák 28.7.2018 22:21

Re: Babiš maká, lže a krade

Babiš "dobře vládne" jenom pro blbce jako ty, placený Babišův trolle... :-P

P. Papež 28.7.2018 18:23

Vskutku pádný argument z bolševické Nové kobliharny.

V. Čermák 28.7.2018 18:21

Re: Babiš maká, Pánek tlachá.

No já myslím, že ho to bude bavit ( tedy dobře vládnout) do konce jeho volebního období, jak dříve řekl, nebo máte dojem, že má ve zvyku utíkat od rozdělané práce?

J. Karlík 28.7.2018 18:20

Re: Jasně,

Tak jo, snažil jsem se naznačit, že Babiš, kromě jednání se špičkami evropských států asi nebude zodpovědný za podíl masa ve špekáčku. Ale dle některých chytráku je vinnen za všechno, včetně diplomek svých ministrů.

K. Oldřich 28.7.2018 17:35

Řetěz je šikula

Ale lidem to do hlavy nenatlučete. Koupějí si krahulíka jinde. Je to láce. Ale ruku na srdce, kdo vlastně tak nutně potřebuje jakéhokoliv buřta. Stojí-li jeden za velký prd a ten druhy za menší, mohou si je zastčit kamkoli mimo úst oba. Dají se ovšem koupit i dobré špekáčky. To, že jsou o něco dražší není na závadu. Ale to víte, já jsem ještě z té generace, která rozeznávala pokrmy všední a sváteční. :)

V. Klepetko 28.7.2018 16:39

Re: Zdání klame.

Mnohem důležitější je ale něco úplně jiného. Jde o to, že lidé se do politiky dostávají z širokého spektra občanských profesí. Vyčítal bych Grossovi, že byl špatný masinfíra? Nebo Sobotkovi, že jako právník nestojí za nic? Kalouskovi nedostatek chemické erudice? A ještě obecněji - třeba když si někdo sežene kojnou, mělo by ho zajímat jestli má krásné kozy nebo jestli si pamatuje velkou násobilku - nebo by mělo jít spíše o to mléko? Nebo když si najímám bodyguarda - mám se zajímat o jeho hudební sluch? Do jaké míry je pro Vás důležitá morální integrita Vašeho zahradníka, pane Lenci? Proč by měl být ministerský předseda nějakým morálním vzorem? Vždyť je to jen služebník státu - ni duchovní učitel, ni jakési "zosobnění národa" - tento model se tu již prosazoval za různých totalit - a příliš se to neosvědčilo...

Nechtějme, pro Boha, po politicích "kvalitní buřty"!:-))) Jejich služba je jiná!

V. Klepetko 28.7.2018 16:37

Re: Zdání klame.

Pane Lenci, zdravím Vás!

Nechtěl jsem, aby můj příspěvek vyzníval ironicky - spíše jsem se snažil odpovědět metaforou na metaforu... S Vámi se ale pokusím o trochu jiný pohled. Je totiž dost možné, že máme každý tak trochu jinak nastavený práh citlivosti na špekáčky i "špekáčky"... Když mám možnost si vybrat, tak si vždy koupím špekáčky co nejpoctivější. Zřídka kdy mám na to čas - ale velmi rád sám vařím, a na kvalitě surovin si velmi zakládám, a příležitostně si dopřeji i tu vysokou gastronomii, ze svých nových objevů bych velmi doporučil třeba Next door by Imperial v Praze vedle Imperiálu v Zlatnické ulici. Ale jinak jsem také známý všežravec - málo které jídlo je natolik nekvalitní, podřadné nebo nutričně nevyvážené, abych si na něm ve vhodné společnosti nepochutnal, zvláště když autor(ka) blafu má i nějaké jiné přednosti :-)). Stejně tak mám rád dobrá vína - ale když je někdo ochoten poslouchat mé kydy, tak si s ním s chutí dám i podřadnější kořalku :-). A také věřím, že... teď to s jistým sebezapřením vyjádřím slušně... že v každé ženě lze odhalit skrytou krásu. I v té se sníženým obsahem... obsahu. Tím jen chci naznačit, že mě produkce Kostelecký uzenin nijak neoslovuje, ale vlastně ani neštve!