5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

ZEMĚDĚLSTVÍ: Snadno zneužitelná podpora

Pokud by se mělo z celkem širokého spektra různých typů podpor směrovaných do českého zemědělství vybrat opatření, jehož zrušení nebude podnikatele v oboru příliš bolet, je takzvaná zelená nafta nepochybně jedním z hlavních kandidátů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Ondys 16.4.2012 16:26

Problematice vůbec nerozumím

ale v podobných případech si vždy vzpomenu na Japonce, kteří se údajně ohánějí prodělanými hladomory v minulosti při řešení současných problémů jejich zemědělství a zdá se mi to velmi rozumné. V případě jakékoli katastrofy si ponechávají větší šanci na přežití.

P. Pruner 16.4.2012 7:51

účelový příspěvek

V principu jsem také proti deformaci tržních vztahů různými dotacemi. Jenže zemědělství v EU je na tom založeno. Nevím proč pan Havel v zájmu vládní politiky pláče na tomto hrobě a ne na celém hřbitově.

Je jasné, že každé zrušení dotace našim zemědělcům v porovnání s většinou EU jim také snižuje konkurenceschopnost. Navíc v letech, kdy naše potravinová soběstačnost stále klesá a závislost na dovozu se nám ve špatných letech může hodně vymstít. On sám by nás mohl školit v tom na kolik hektarů má připadnout velká dobytčí jednotka aby byla zaručena i řádná péče o půdu - nedostatek skotu je evidentní.

Z. Rychlý 16.4.2012 7:00

Je to trošku jiné téma,

ale při pohledu na ůdaje ze včerejších  TN, kdy bylo ukázáno, jak chov prasat u nás klesá a v Německu stoupá,  si myslím, že je to v dotacích od EU. Ti naši buď něco neumí, nebo jsou diskriminováni.