2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Anubis 7.12.2009 9:30

Re: Nápad

Obchodní činnost v žádném případě není jednoduchá. Zemědělci se sdružují do skupin, kdy společně prodávájí mléko, (do mlékáren nebo "ze dvora"), ale nejsou to oni, kdo stanovují cenu. Cenu např.ničí nestejné dotace v rámci EU. Opravte mě, jestli existuje obchodník, kteý "jen" obchoduje s mlékem, t.j. nakoupí od prvovýroby a se ziskem prodá zpracovateli. Podle mých znalostí taková firma neexistuje, pokouší se o to nyní firmy, které chtějí provozovat mléčné automaty a tam se jedná o přímý prodej spotřebiteli.

Stredocech 7.12.2009 9:27

Re: No já se domnívám, jako praktikující farmář, že

Napsal jsem to blbě. V rámci EU stačí zrušit zemědělské dotace. Nebo je udělat pro každého stejné, což je skoro totéž.

lesov 7.12.2009 9:26

Re: No já se domnívám, jako praktikující farmář, že

A na co mají ty chromovaný vidle, když už nemají co přehazovat, a na co jsme tady my, všichni?! Odpovím si sám, na hnůj! :-/

Stredocech 7.12.2009 9:25

Bylo by to skutečně prosté, pokud by do toho neřvali úředníci, hygienici atd. atd.

Jenže co by ta banda na ministerstvech a v Bruselu dělala, když na skutečnou práci by jich stačila třetina.

V mnoha oblastech lze leccos vyrobit ale různé úřední výnosy Vájm nedovolí reálně prodat. Malý výrobce ty papíry a certifikáty, co úředníci vymysleli vůbec nezaplatí. Všelijaké ty "kontrolory" co se "projdou po laboratoři a pošlou účet na 20000 Kč."

lesov 7.12.2009 9:23

Re: zájemci o krajinu

Jo, něco jako rozbombardovaná Sahara, místy pokrytá maskáčovou textilií?! ;-D

Yowda 7.12.2009 9:22

Re: No já se domnívám, jako praktikující farmář, že

nojo, ale jak chcete celně chránit dovozy z EU, když jsme členy EU a kam dohodíte šutrem, je všude bezcelní zóna? Ledaže byste inicioval vystoupení z EU... ;-D

Stredocech 7.12.2009 9:19

Re: Nápad

Geniální nápad. Já jsem také chodil někdy roku 1991-92 pro mléko do kravína, než to hzgienici celostátně zakázali.

Stredocech 7.12.2009 9:17

Re: Pane zemědělský analytiku!

Máte samozřejmě pravdu. Jenže nahlas si to troufal říci paradoxně jen bývalý europoslanec Vladimír Železný.

Anubis 7.12.2009 9:16

Re: Nápad

Jsi skromný člověk. Kráva nadojí cca 15 - 35 litrů mléka denně. Diskutující uvádí, že kráva má ještě tele. Hádej ty mudrlante, kolik vypije tele a i kdyby tele krmil místo mléka krmnou mléčnou směsí (hádej kolik stojí?) Kolik si tedy dotyčný hobbysta zemědělec vydělá na svou obživu? Nehledě na další náklady. Človíčku v Tvém případě raději slovo o myšlení nevypouštěj z úst a zkus dle mé původní rady tu práci dělat nebo alespoň někomu pomáhat. Procvičí se ti svaly i mozek a svaly pak můžeš používat.

Stredocech 7.12.2009 9:14

Re: No já se domnívám, jako praktikující farmář, že

Jenže zemědělec dnes potřebuje celní ochranu před dovozem silně dotované produkce z EU a ještě více se zemí mimo EU.

lesov 7.12.2009 9:13

Re: Nápad

Jestli tomu dobře rozumím, tak když nebude mít žádnou krávu, neprodá nic. A to se vyplatí... R^ Tomu říkám logika, vlk se nenažral, protože koza nepřišla. Proč chovat krávy, když můžeme dovézt mlíko z Asie nebo z Afriky, podle agrárního análního-lytika, že?! ;-D

PS. A na to mlíko si vyděláte čím, když se tu ničemu nedaří (nemyslím jen zplodiny) a všechno jste rozkradli a prodali, sódruzi?! 8-o

Stredocech 7.12.2009 9:12

Z důvodů "potravinové bezpečnosti" je nutné udržet domácí zemědělství

O tom se přesvědčili Norové za WW1 a Švýcaři za WW2. Pokud to nejsou naši a eurounijní politici prosadit a ustupují nátlaku jiných zemí, měli by jít od válu.

Yowda 7.12.2009 9:07

Re: Pane zemědělský analytiku!

jen tak pro zajímavost - vypěstovat chovné stádo od nuly  trvá cca 15 let... 

Yowda 7.12.2009 9:04

Re: No já se domnívám, jako praktikující farmář, že

poslechněte Sire, vy jste ale vošklivej. Nemyslím samozřejmě, že jste vošklivej v obličejové části xichtu, ale takňák sociálně vošklivej. Chudáci postižení! Někomu se na mozku vyrazí koncepce, nebo vize a co Vy? Místo toho, abyste pro něj založil pracovní skupinu, komisi pro posuzování vize, či meziresortní panel, nebo aspoň nějaký ten odbor, či odděleníčko na MZ, tak byste ho nakopl do šimpánu, vrazil mu do ruky vidle a poslal ho kydat. Čirý sadismus! Že se nestydíte! Takhle se zachází s kamarády kamarádů? Představte si ty plačící mladinké neteře členů komisí a expertních sukupin, které by pod stromeček nedostaly kabeličky, botičky ani šatičky. Které by si nemohly opalovat svoje rachitická tělíčka vytuněná silikonem na rovníkovém sluníčku, a to vše za penízky daňových poplatníků, které by hamižný stát jinak profrndal na naprosté zbytečnosti. ;-(

R 7.12.2009 8:58

zájemci o krajinu

Zájemců o přivlastnění krajiny je hodně, nejsou to jen zemědělci. A dalo by se hodně diskutovat, které řešení je nejlepší. Zemědělci by nejradši vykáceli ještě další lesíky a remízky k těm, co zlikvidovaly JZD a nechali by všude obrovské lány. Biozemědělci by zase rádi rozdělili ty lány na jednotlivá malá políčka obdělávaná napůl ručně a bez pesticidů. Lesníci by nejradši ty pole zalesnili smrkovými monokulturami  nebo podobným vysoce výnosnými lesy. Myslivci by nejraději nacpali všude možně mozaiku smíšených lesů, vykácených pasek a zastrčených klidných lesních louček , to všechno napůl zarostlé trním a křovím a na polích by zakázali chemii. Ekologisté by nejraději všude nasadili prales nebo udělali step nebo to, co tady asi bylo před takovými 2000 lety, hlavně proboha aby z toho někdo neměl zisk.  Zastánci turistického ruchu by nejraději na každé mezi postavili historický větrný mlýn či nechali atraktivní strarý lom,  na každém vršku rozhlednu, údolí zastavili vodními mlýny a historickými hospodami a hospodářstvími. Městští by pole nejraději rozparcelovali a postavili tam satelitní sídliště.....

Jestli má něco rozumného vzniknout, musí to být kompromis z toho všeho.

Kolumbo 7.12.2009 8:15

Re: Nápad

Voilá! Tak najednou vidíte, že obchodník není jen zloděj, co se přiživuje na "poctivě pracujícím" a shrabuje zisky! Ona je to taky práce, a dokonce ne jednoduchá! Pokud jsou obchodníci jen příživníky, ať si prodej zorganizuje sám zemědělec /třeba mléka od 1000 krav/ a shrábne zisky sám. Jak prosté!

sahara 7.12.2009 8:03

Blábol

dr Pistollo Treffa della Berba 7.12.2009 7:52

No já se domnívám, jako praktikující farmář, že

farmář nepotřebuje žádnou státní koncepci, natož tu zemědělskou.  Jediná vhodná koncepce je taková , no jednoduchá...zrušit ministerstvo zemědělství, zrušit veškeré politické orgány, co bádají nad koncepcí, nebo cestou jak zlepšovat...a nechat fartmáře,  si poradíme vždycky. Já chci jen rovné podmínky co má švec, pradlena, nebo jinej kapitalista, ži živnostník. Jediná vhodná koncepce, která je pro mne přijatelná je jediná....a to, že stát má koncepci se na mne, odedneška, vykašlat.

karas 7.12.2009 7:24

Re: Pane zemědělský analytiku!

Třeba by zemědělce zchránilo mít místo 100 krav jen 80 krav.

karas 7.12.2009 7:23

Re: Nápad

R^R^R^

Jan 7.12.2009 7:02

Re: Nápad

A proč by měl mít těch krav dvacet, když prodá mlíko jen od jedné?

Anubis - mysli!

Anubis 7.12.2009 6:28

Re: Nápad

Děláte dobře, že pane Forstmeister kupujete mléko u "svého" zemědělce.  Je tedy s podivem, jakto, že nevíte, proč nemohou mít všichni zemědělci svůj prodej.  Zkuste mu tedy pomoci, ať nemá jednu krávu s teletem jako hobby, ale chovejte jich třeba pro začátek 20. Vemte si konvičku, auto nebo cokoliv jiného a vyražte prodávat, organizovat prodej. Pak to pochopíte a nebudete blábolit ať se vyprdnou na "hygienu" a pod. Ale v každém případě hodně štěstí!

Anubis 7.12.2009 6:23

Neuvěřitelný názor autora

je, že přítomnost zemědělských zástupců způsobí, že koncepce nebude koncepcí.  Kteří experti tedy vymysleli, že naši zemědělci nebudou pěstovat cukrovou řepu? Kteří makroekonomičtí geniové vymysleli, že budou dávat zemědělské dotace na plochu a ne na produkci? A kteří duševní giganti přišli na to, lepší dávat zemědělcům dotace než platit za výrobu? A jak mohla vzniknout evropská lobby, kdy v Evropě různí zemědělci dostávají různé dotace? Toto opravdu nemohl vymyslet žádný zemědělece a podle toho to vypadá.

drak 2 7.12.2009 5:59

Pane zemědělský analytiku!

:-( srovnávat lesnictví a zemědělství, je jako míchat hrušky s jabkama. Buď nesledujete dění kolem sebe( a to byste měl) a nebo nechápete rozdíl, mezi lukrativní těžbou dřeva o kterou se svádí boje za pomocí úplatků a denodenní starostí o zvířata do kterých musíte vkládat práci a náklady bez ohledu na okamžitý zisk. Krráu neodstavíte do garáže, jako traktor, když nemáte odbyt na mléko. Celé roky se budovala splečnost založená na dělbě práce. Myslíte si, že může zemědělce, který má 1OO dojnic zachránit prodej mléka z konve na náměstí? Současné automaty na mléko, využívaní při prodeji mléka ze dvora, jsou vynikající, bohužel, je to jen malá záplatička, která neřeší problém přebytku mléka u nás!

      Hlavním problémem je nerovnost výše dotací v zemích EU. U nás jsou o 4O % nižší a vozí se sem levné mléko a mléčné výrobky  z těchto výše dotovaných zemí.

 Prosaďte v EU zrušení dotací všeobecně(Francouzi a Němci by zbořili své vlády), pak uvidíme kdo bude lepší. Ručím Vám za to, že naši zemědělci při úrovni své výroby,  by poškozeni nebyli!!!;-O;-O;-O

       

Petr1 7.12.2009 5:30

Re: Nápad

Také kupuji na chalupě čerstvě nadojené mléko od sedláka. Skvostný nápoj, Chce 8 kaček za litr, vnutím mu vždy 15,-. Na vratech má ceduli- Prodej mléka ke krmení zvířectva.

BERAN 7.12.2009 3:12

Nejlepší na jakoukoli koncepci jsou "odborníci"

Na zdravotnictví lékaři,

na železnici železničáři

na korupci politici a

na vypouštění rybníka - kapři

BERAN 7.12.2009 3:09

Realita a zdravý rozum

Kam bychom přišli, kdyby snad chtěl někdo myslet:-/

M.S. 7.12.2009 2:31

Re: Nápad

Pane Forstmeistr! Pokud jste sem spadl z vesmíru, měl jste si zjistit něco o tom kam padáte, aby vaše rady byly trochu reálnější.

Forstmeister 7.12.2009 2:22

Nápad

Rád si koupím echtovní mléko "od vemene" za tržní cenu (dělám to od místního souseda na chalupě, který má krávu a tele jako hobby). Proč ti farmáři nemají svůj prodej? Mléko, sejra atd.? Mohou se vyprdnout na "hygienu" a směrnice EÚ. Furt lepší, než ta syntetika v hypermarketech. Mohou to prodávat třeba jako "hnojivo". Zákazníků by měli přehršel a za solidní ceny. Jenom chtít prosadit nápad a komunálně neřvat. Můj názor.