24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

VODA: Mít zdroj i z odpadu

Diskuse o zadržování vody v krajině jako hlavní priority v prevenci rizik sucha se v naší zemi točí většinou kolem budování rybníků, obnovy mokřadů, případně plánů na potenciální výstavbu přehrad.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Braun 19.8.2020 13:37

Je zajímavé, že recyklování odpadní vody se neděje ani tam kde by to člověk čekal. Před několika lety jsem měl možnost týden strávit ve firmě DEWA (Dubai Electricity and Water Authority) dodávající vodu pro Dubai. Všechna voda je odsolená a znovu remineralizovaná mořská voda, tedy hodně drahá, ale ani tam odpadní vody moc nevyužívali.

L. Novák 19.8.2020 13:48

A proč by to dělali? ;-)

P. Rada 19.8.2020 14:15

Třeba pro návratnost investice..:

https://www.asio.cz/cz/999.recyklace-sedych-vod-a-jejich-vyuziti

L. Novák 19.8.2020 14:43

Tobě definitivně hráblo? ;-D

Z. Lapil 19.8.2020 17:11

Jen orientačně: v SA nevědí , co s penězma, roup mají skoro zadarmo a slunce tuplem. A čistit vodu standartně a jednoduše znečištěnou je určitě pohodlnější a jistější, než čistit vodu plnou mýdla a šampónů a lidských(!) breberek.

Neboli: asi se jim to nevyplatí. Navíc: Arabové jsou rozhodně kočovníci víc než my - Evropané, notabene Evropané, jejichž kočovnické geny jsou dávno v Americe a v Austrálii.

L. Novák 19.8.2020 19:47

A hlavně ... všude tam mají poušť a horký suchý vítr, takže jim stačí vytvořit odpařovací nádrž a pak zbytek spálit a nebo něco podobně jednoduchého. Biologický rozklad splašků navíc v rovníkových oblastech probíhá mnohem rychleji než u nás.

Připomíná mi to známý citát - Stanislav Jerzy Lec: "Vždy se najdou Eskymáci, kteří vypracují pro obyvatele Konga pokyny, co dělat za velkých veder." ;-D

Z. Lapil 19.8.2020 17:11

...ropu mají...

Š. Hašek 19.8.2020 16:04

Pane Braune,

vys...(vykváknu) se na to, jak to dělal můj dědek, otec, já už šedesát let, ....... mrknu do Dubaje/nebo k Bursíkům ...... a bude to v cajku.

Asi proženu vodu ze studny vokurkama, potom žena z toho udělá polévku, osprchuji se, škoda to pustit do trávníku, spíš nějaká hydroponie, odvezu to někam ...... za dotace .

Včera o tom mluvili sousedi v hospodě, byli úplně pryč z té Jourové!!! A té recyklace. Prej rovnou ze senkrovny na stůl a zadarmo!!!