3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Babišovo podnikání

K této malé poznámce mne inspirovalo to, co jsem se v poslední době dozvěděl o podnikání pana Andreje Babiše. Na víc bych si netroufl, podotýkám, že se psaní o ekonomice a zejména podnikání cíleně vyhýbám: nikdy jsem nepodnikal a už se k tomu ani nechystám (nemám na to buňky).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 23.3.2017 8:26

Re: Když se tvořila

Jestli jste to nepochopil, pochybuji že vysvětlování pomůže. Zkuste

https://echo24.cz/a/ie78d/jde-o-jedno-proc-babis-prodal-agrofertu-bezcenne-akcie

http://echo24.cz/a/iAgDJ/babis-vyrobil-nove-pochybnosti-o-dluhopisech

M. Těhanová 23.3.2017 8:33

Re: Když se tvořila

Tomu pan Hašek nebude věřit,takové věci bere jako osočování Babiše, a vlastního uvažování schopen není.

Š. Hašek 23.3.2017 20:22

Re: Když se tvořila

Přeci jen děkuji, že jsem aspoň nebyl nazván tupým.

Samozřejmě neuvažuji, Vy jste si nevšimla, že veškerá moje činnost jest přes "ctrl c"? Podobně panu Prokopovi.

Nejsem volič Babiše a něco si pamatuji.

J. Chaloupka 23.3.2017 7:12

Když Schwarzenberg zdůvodňoval, proč se

dal do holportu s Kalouskem, tak říkal, že u nich na panství, toho největšího pytláka udělali hajným. Na tohle si vždycky vzpomenu, když čtu něco o Babišovi. Schwarzenberský "hajný" už si asi nepamatuje na své pytlácké období a buší do Babiše jako do hadráku.

Pan Doležal by měl už psát jen doma paměti. Kdyby neměl Babiše, musel by si někoho vymyslet.

Závist je ale sfiňa , co?

J. Lepka 23.3.2017 8:47

Re: Když Schwarzenberg zdůvodňoval, proč se

Jo a co nám pak povíte na toto:

http://echo24.cz/a/iZwjX/babis-se-me-snazil-lakat-ke-spolupraci-tvrdi-kalousek

P. Maleček 23.3.2017 6:58

Bohušu chcípla ti koza.

Bohušu, Bohušu. Koukám blbneš stejně jak s těmi protikorupčníky co prý v 2013 zničili ČR skvělou demokracii. Babiš neobchoduje sám se sebou, jen provádí operace, které mu umožní neodvádět daně - čili i tebe okrádat.

V tvůj prospěch hovoří aspoň to, že ho za to, jako mnozí hlupci, které též okrádá, neobdivuješ.

J. Mrázek 23.3.2017 6:07

Tímto se autorova obsese vysvětluje

Horší start do života s ještě menší vybaveností si lze těžko představit. Důsledky jsou viditelné a neschopnost logiky příkladná, každý jsme "nějaký"...

T. Kubín 23.3.2017 5:41

a pořád dál a stejně ...

Bohumile, jeden by řekl, že když už někdo trpí tak trýznivou formou obsese jako Vy, tak mu jeho okolí pomůže, přiměje ho vyhledat odborného lékaře, který ho zbaví utrpení, třeba patřičnými medikamenty. Je zřejmé, že jste každému ukradený, protože Vás nechávají s Vašim nutkáním denně napsat alespoň jednu věc očerňující Babiše samotného.

Jediný, kdo Vám pomáhá, je editor Psa, kde Vás zřejmě ze soucitu nechávají zveřejňovat výlevy nemocné duše a tak pomáhají ulevit si.Stejně by to ale chtělo lékaře, ten by poznal, v čem je příčina, třeba v nějakém otřesném a dávno zapomenutém zážitku v dětství?

No ni, pište dál, Bohumile, když už nejsou fakta, tak si jako doposud vždy o zlém Babišovi něco vymyslete, vykonstruujte z útržků poskládaných hlava nehlava, zanadávejte si, hlavně když se Vám uleví.

V. Kotas 23.3.2017 5:29

Ale o tom je přece kapitalismus - vydělávat peníze tak,

jak je to jen možné a dovolují zákony ( špatné ). Je však s podivem, že až do doby, než se blíží volby a popularita ANO/Babiše je taková, že nejspíše vyhraje volby výrazným rozdílem nad ostatními ( ČSSD ), jeho podnikání nikomu nevadilo. A to je přitom proti bohatnutí jiných při privatizacích hned po " sametu ", vlastně břídil. V té době se bohatlo za dvě odpoledne a peníze se " ulívaly " do ciziny, bez zdanění.

P. Smatlak 23.3.2017 8:45

Re: Ale o tom je přece kapitalismus - vydělávat peníze tak,

Ale on ten Babiš ty moulo zbohatl právě v té době o které píšeš.Využil ten bordel co tu nastavil Klaus a jeho pohrobci a to,že takto zbohatli i jiní , v tom máš pravdu.A patří k ninm i Kelner a jemu podobní.Babiš si to ale jako koupil ,asi z toho co si našetřil za komančů,že.Ne on měl známosti a pomophli mu zkorumpované banky a bankéři aq Klausovina jinak by nedostal ,za správných podmínek a v e skutečném právním prostředí ani korunu.A to získal jen ty lukrativní podniky a to ostatní co ještě fungovalo se nechalo padnout.A kLAUS UŽ JEN ZA pOLDOVKU BY MĚL SEDĚT PŘINEJMENŠÍM DOŽIVOTNĚ V KRIMINÁLU.tO ON A VĚTŠINA rádoby pravičákůů tady vytvořil ten chaos a marsmus kdy zbohatli ti největší parchanti.A je to jako s cikány a jim podobných,co nemakají a mají se přesto dobře protože oni využívají(zneužívají) JEN to co je jim dovoleno a co je tolerováno ,a opět státem.jE TO ZKRÁTKA ANARCHIE řízená a podporovaná státem a podobné to bylo i v těch 90 letech.A co z toho vzniklo to vidíme a není to nic k zasmání,dodnes.

M. Těhanová 23.3.2017 8:54

Re: Ale o tom je přece kapitalismus - vydělávat peníze tak,

Jen drobná poznámka( nechci se tím zastávat Klause, připustil to), ale Fond národního majetku a ekonomiku měli pod palcem pánové z ODA.

A. Nový 23.3.2017 10:29

Re: Ale o tom je přece kapitalismus - vydělávat peníze tak,

Vy jste kus vykastrovaného hovězího! Kde a jak Babiš přišel k majetku lze najít na Webu.

Viděl jste tu Poldovku v jakém stavu byla po vládě komančů? Ta byla drahá zadarmo!

M. Těhanová 23.3.2017 8:46

Re: Ale o tom je přece kapitalismus - vydělávat peníze tak,

Mýlíte se, vadilo, ale to bylo asi tak všechno, co se s tím dalo dělat. On byl s těma, které dnes osočuje jak kradli, velmi propojený. A jestliže dnes o někom říká, že kradl, přiznává tím, jak k majetku přišel on. Dnes už s tím, bohužel, nic nenaděláme, ať se s tím třeba zadáví, ale ať neleze do politiky. Ověřte si, jak za dobu jeho panování na MF se mu zvedl přísun dotací. Ale jistě, on o tom nerozhoduje, přece jeho nikdo z těch, co o tom rozhodují, Nezná. Cha, cha, cha.....

J. Vintr 23.3.2017 0:13

Babiš umí zázraky

podobně, jako Ježíš dovedl přeměnit vodu na víno, dokáže Babiš firmu, do níž investoval jeho Agrofert jako firma, změnit nějakým tajemným postupem na svůj osobní majetek, který (za nezdaněné peníze) odprodá zpět Agrofertu ...

K. Pavlik 23.3.2017 1:56

Re: Babiš umí zázraky

Tak nejak nechapu vasi zavist. To ze zavidite Babisovi je tak nejak pochopitelne, u Jezise uz mene.

Mozna ze by vam neuspodilo kdyby jste si uvedomil ze uz nezijete v socializmu.

J. Vintr 23.3.2017 2:07

Re: Babiš umí zázraky

Zřejmě nechápete. U obdivovatele soudruha Babiše se to dá čekat ...

K. Pavlik 23.3.2017 2:40

Re: Babiš umí zázraky

Priteli v Kanade napriklad rodina Irvina vyjebala s Kanadou ze proti tomu je Babis trapny. No halt se konstatovalo ze vysoci urednici na ministerstvu financi se docista zblaznili.

Takze to asi fakt nechapu. Jen tak mimochodem - byt clenem komunisticke strany nebylo a neni v Cesku trestne. Pokud chcete nekomu nadavat tak doporucuji zacit u Havla a spol.

Aby nedoslo k omylu. Nebyl jsem clenem KSC.

I. Hil 23.3.2017 3:08

Re: Babiš umí zázraky

Ono ani tak nejde o závist, jako o to, kdo to zaplatí?!!!

K. Pavlik 23.3.2017 3:43

Re: Babiš umí zázraky

No jako vsude ve svete danovy poplatnik. Taky kdo jiny ze?

M. Moravcová 23.3.2017 9:07

Re: Babiš umí zázraky

co se dá podvodníkovi, zlodějovi, lháři a STBákovi závidět? Povídejte.

J. Fridrich 23.3.2017 7:20

Re: Babiš umí zázraky

Ono je to jinak a je to v podstatě jednoduché - lidi typu Babiše někteří naši občané moc nemusí, oni jsou pracovití a úspěšní, tedy i zámožní - a to se neodpouští nejen v Čechách, ale i jinde na světě. Podobně nemá " prostý lid " rád nyní také Američany....

M. Prokop 23.3.2017 8:27

Re: Babiš umí zázraky

Naši občané - tedy vy?

M. Moravcová 23.3.2017 9:14

Re: Babiš umí zázraky

to snad nemyslíte vážně? Vám podvody a zlodějna nevadí? A že mu ty podvody zlodějnu financujete (tedy pokud platíte nějaké daně) vám taky nevadí? Kabelky Nagyové ano a desítky miliard podvodně získaných ne? Vy jste zvláštní člověk. A co těch 22 milionů pokuty za neoprávněně přidělované dotace Agrofertu Faltýnkem? Závist? Už máte rozbité prasátko na pokutičku?

J. Fridrich 23.3.2017 10:24

Re: Babiš umí zázraky

Je to jak v tom bezva filmu říkal pan Smoljak - je to marný, je to marný a je to marný...............

I. Novák 23.3.2017 12:51

Re: Babiš umí zázraky

Ne že bych se specifického obchodování pana Babiše zastával, ale v jeho podnicích vznikají alespoň nějaké hodnoty a tisíce lidem v nich dává práci, i když nepříliš placenou. Na rozdíl od jiných multimilionářů "podnikajících" výhradně sami se sebou, event. mezi sebou.