23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

UBER: Budeme zase rozbíjet stroje?

Uplynulo 200 let od slavného rozbíjení strojů dělníky, kteří měli obavu, že jim vezmou navždy práci. Z dnešního pohledu nám připadá jejich ničení nesmyslné a krátkozraké, avšak tento způsob myšlení ve společnosti nevymizel.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Vrána 30.9.2017 15:26

Re: Svobodný trh

Nerad bych Vám kazil Vaši radostnou představu o světlé a opravdu té pravé ořechové kapitalistické budoucnosti. Předpokládám, že dříve nebo později se těchto aktivit (Uber atd.) někdo zmocní. Předpokládám, že mafie. Budeme rádi, když to bude jenom ta malá, hodná, česká, která se občas zakecá.

V. Pavelka 30.9.2017 22:47

Re: Svobodný trh

Ptal jsem se Svobodných"jestli lidi unesou tolik svobody , já mám Právo !slyším ze všech stran , všichi mají a znají právo a svobodu , ale nikdo povinost ,spousty náboženských a záchranářských národnostních Idiotů

J. Šimek 30.9.2017 8:37

Demagogický příspěvek, asi z neznalosti.

Konkurence UBERu je v Praze LIFTAGO.

Proč s ním nemají taxikáři problém, jako s UBERem, když z pohledu zákazníka je UBER a LIFTAGO nemlich to samé?

H. Gene 30.9.2017 21:15

Ale mají, neboj...

P. Vébr 30.9.2017 7:34

No, u toho Uberu je to jednoduché

Taxikáři si na jedné straně stěžují, jak se sotva uživí a na druhé straně velmi, velmi agresivně bojují proti Uberu. Nejspíš proto, že to těmi bídnými výdělky nebude tak žhavé a Uber je připravuje o těžké peníze. Proto tak křičí a proto bojují...

J. Řezák 30.9.2017 21:17

Re: No, u toho Uberu je to jednoduché

Když se neuživí, tak ať jdou dělat něco jiného.

Š. Hašek 30.9.2017 21:17

Re: No, u toho Uberu je to jednoduché

Na taxikáře bych se jaksi vykašlal, aby mi ale bylo rozuměno.

Stačí schválit jednoduchou licenci i jinému. On ten Uber je pouze těžce séře, ostatně v našem socpodniku pod vedením Zaorálka jsou podnikání/trh/obchod/konkurence - samá sprostá slova.

Nikdy jsem netušil, že najednou není možno dopravovat i jinak osoby automobily s techničákem, který má řidiče s řidičákem - daně vyřeší berňák. Aha, chlapci na štaflech pláčí! Prostě u nás nic nejde. S málo papírama. Možná, že by asi zákazníkům vyhovovala nižší cena, protože je nezajímají nějaké vopičárničky, ale jen chtějí dojet k cíli, řidiče i navedou a jej jim šumák, že nezná dějiny Prahy, sedadlo má užší o tři cenťáky - to totiž všechno stojí prachy a zaměstnává referentky. No nic.