30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

STAVITELSTVÍ: Bláznovství D8

Uprchlý vězeň Kulhánek z Cimrmanovy Hospody na mýtince byl nespravedlivě odsouzen na 20 let a den před vypršením trestu se mu podaří uprchnout.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Rajman 20.10.2016 7:59

Re: Buď se mlží ve věci nebo odpovědnosti

Je to přesně propojení politiků,kteří rozhodovali (a byli následně ve volbách "vyobcováni" a jejich sukromých zájmů tedy jejich pozemků a firem nebo firem a pozemků jejich sponzorů, kdo o trase dálnice rozhodl. Nikoliv "stát".

P. Rajman 20.10.2016 8:04

Trasu dálnice mají vybrat odborníci

a politici jim jí posvětit či zamítnout (zvednutím tkapky) a ne politici zvednutím "tlapky" ve variantách s tím, že si s tím pak ostatní poradí. Holub je mimo.

J. Vintr 20.10.2016 20:30

Re: Buď se mlží ve věci nebo odpovědnosti

Stát není monolitický byrokratický aparát. Stát tvoří množina jednotlivců s nulovou zodpovědností, s pravomocemi, které většinou vysoko přesahují jejich kompetentnost a vesměs také motivovaných snahou vylepšit si příjem nad rámec svého platu.

V. Plocek 20.10.2016 1:52

STAVITELSTVÍ: Bláznovství D8

Ve stavbě dálnic jsme již dávno ukázali, že nejsme blázni ale totální idioti, neschopni dálnice stavět. Bolševický způsob rozestavění dálnice na mnoha úsecích, místo průběžné stavby od počátku do cíle, doba výstavby dálnic, kterou v zahraničí při rozhovoru nepochopí a nyní i diletantství při posuzování místa výstavby. Co k tomu dodat. Jen závistivě koukat po "zaostalých" zemích (např. Portugalsko), které díky pomoci EU vystavěli komplex silnic a dálnic, řešících jejich dopravu. A to nehovoříc o vyhovující kapacitě dálnic, která je v česku na hranici totálního kolapsu, protože dva pruhy jedním směrem již dávno nestačí. Ale jsme v Česku.