4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

STAVEBNICTVÍ: Válcovat, válcovat, válcovat

Slovo válcovat se nejčastěji skloňuje ve stavebnictví, o tom nemůže být sporu. Ovšem častěji než při samotných stavbách se používá při jejich povolování.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 6.4.2021 0:42

Autor evidentně nepochopil princip stavebního řízení.

Pokud jakákoli stavba splňuje regulativy územního plánu, pak námitky sousedů a aktivistů jsou jen úmyslným zdržovanim výstavby. Investot totiž v takovem případě vždy vyhraje. Jen se neví, kdy.

Druhou věcí je složitost stavebniho řízení a lhůty. A tady velmi pomohlo zavedení fikce souhlasu. Takže já nový zákon vítám.

J. Hlásný 7.4.2021 0:29

No není to tak jednoduché. Když Vám v rámci pražských stavebních předpisů postaví 6 m od okna obýváku v přízemí tři patra vysokou betonovou zeď bez jediného okna a o šířce vašeho domu, tak je vše OK? Když Vám v ulici stvořené POUZE patrovými domy se sedlovou střechou postaví třípatrový dům s plochou střechou končící půl metru nad hřebenem sousedních domů ( de fakto je tedy v domě o patro víc - a tedy 10 mil. za byt byt navíc), je to OK ?

Nezbývá, než dělat obstrukce. Kdyby nebyl investor hamižný, problémy nebude nikdo dělat. A nový SZ i tyto mizivé možnosti obrany ještě umenšuje. Teď bude stačit ochočit si někoho na centrálním stavebním úřadu a ani sousedé, hygiena, požárníci, obec , sousedé nic netmůžou.