29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

RUSKO: Ekonomika a vítězství V.V. Putina

Napsat dnes cokoli neutrálního (tj. nikoli a priori negativního) o Rusku, natož o prezidentu Putinovi, znamená, že má člověk velkou šanci na to, aby byl hned označen za agenta Kremlu či jeho komentář za fake news.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Rehulka 24.3.2018 10:42

Re: Kdybyste, Houška, netopili ruským plynem, tak

Pane F.Houžnáku to snad chcete říci panu Houškovi, že ten plyn a naftu mu posílá Putin, bohatýr sivý nadosmrti volený - ZDARMA ? Vždyt to je to jediné, za co mohou získat valuty, jinak by se prali s medvědy na Sibiři o březovou kůru !

P. Zinga 24.3.2018 10:59

Re: Kdybyste, Houška, netopili ruským plynem, tak

Pánové, rozuměli-li byste trochu ekonomii, tak byste nemohli takto plácat: proč by Rusové něco vyvíjeli a vyráběli, když si to mohli koupit?

Vy si taky šijete vlastní boty?

Nehledě na to: komu by Západ prodával, kdyby to Rusové nekupovali? Co by dělali západní dělníci?

Teď ale nutí Rusy k vlastní produkci a my utřeme hubu.

Tu kůru budete pravděpodobně žrát Vy, pane Řehulko, abyste se nedivil.

F. Houžňák 24.3.2018 11:03

Víte, pane Řehulka, to je snad i u vás v Austrálii

zvykem, že se odpověď poměřuje tónem toho, na co se odpovídá, ne? A pokud ne, uvažujte o tom, to u vás zavést. Ta auta a ostatní, o čem Houška píše, nám někdo dává zadarmo nebo je kupujeme? No vidíte. Tak blbě nežvaňte. Vemte flintu a jděte na východní Ukrajinu pro Porošenka vraždit Rusy, když jste takový protiputinovský hrdina. Ale abyste nedopadl jako ti vojáci od Napoleona a Hitlera.

S. Rehulka 24.3.2018 11:13

Re: Víte, pane Řehulka, to je snad i u vás v Austrálii

Pane Houžnáku, tady jste "žvanitel" Vy ! Já jsem starý dědek (77) a na mé flintě mám 8 vrubů. Né sice za Rusy, ale komunistické Kubánce a Swapo terroristy a na ty jsem hrdý. Jinak, kdyby došlo k bídě v mé Austrálii, musel bych bych žrát kůru eukalyptovou a naši Koalové nejsou tak lakomí ! Za ruské bolševiky měl na flintě vruby můj děda -Legionář a za nacisty, můj táta - z Francie !

Ale jak tak koukám, na NP jste jeden z advokátů KGBáka Putina. To Vám není hanba ?

R. Gramblička 24.3.2018 11:48

Re: Víte, pane Řehulka, to je snad i u vás v Austrálii

zkuste vydýchat svou nenávist vůči Rusku a komunizmu a pak reagujte věcně

S. Rehulka 24.3.2018 12:14

Re: Víte, pane Řehulka, to je snad i u vás v Austrálii

Pane Grambličko, moje nenávist je v první řadě k Sovětskému Svazu a tím i k současnému Putinovu Rusku, jako dědici a následníku SSSR! Rozhodně ne k Rusům jednotlivcům, mám tady přátele Australany ruského, ukrajinského původu i Balty (před 30 roky jsme spolu hrávali lední hockey), ale ten system tam je stále stejný, i když chytřeji vedený (éto maskirovka) on KGBák Putin je mazaný, ale furt je to "bolševik" !

F. Houžňák 24.3.2018 12:24

Jakto že vaše nenávist není vůči Rusům jednotlivcům,

když nenávidíte "Rusko", nenávidíte tím i těch bratru sto miliónů Rusů, kteří v Rusku žijí a Rusko kolektivně tvoří, každého nenávidíte zvlášť. Nevykrucujte se. Hlavně že milujete Evropskou Únii a jeho hlavní složku Německo, dědice a následovníka nacistické Třetí říše, že ano.

R. Gramblička 24.3.2018 13:26

Re: Jakto že vaše nenávist není vůči Rusům jednotlivcům,

touché!

M. Pernický 24.3.2018 17:39

Re: Víte, pane Řehulka, to je snad i u vás v Austrálii

A co Merkelová.

F. Houžňák 24.3.2018 12:19

No vidíte, tak to jste ten pravý, co může slavně

padnout za Porošenka a jeho čokoládově-zbraňové fabriky a jeho miliardy. Byli ti "ruští" bolševici skutečně ruští nebo si to jenom tak vymýšlíte? Nebyli to Ukrajinci nebo Litevci nebo Estonci? Děda to vždycky po výstřelu šel k mrtvole zkontrolovat? O Putina nejde, ale o to, že vy a vám podobní nenávidíte Rusy, kteří vám nic neudělali, a to jenom proto, že ve SVOJÍ zemi chtějí žít podle svého a ne podle toho, co jim budou diktovat nějací Junckerové a Johnstonové a Merkelové a Řehulkové. Hanba by měla fackovat spíš vás, že nechcete dopřát Rusům to, za čím jste (nejspíš) šel do Austrálie, a chcete jim diktovat, jak mají doma žít a koho mají volit. Oni vám do vaší Austrálie taky nemluví a neposmívají se vám, jak si tam taháte, jako blbci, muslimáky, aby vám to tam všecko rozvrátili. Chápu, vy byste asi nejradši viděl v Rusku občanskou válku, a ti zlomyslní Rusové vám tu radost nechtějí udělat.

P. Pavel 24.3.2018 14:27

Tak, tak, němci přece taky nemůžou za druhou světovou

válku a koncentráky, když byl hitler rakušák.

P. Rychetsky 24.3.2018 15:54

nadhera

To je krasa, stary dedku, 8 komunistickych vrubu na flinte. Otocit se za sebou a videt svet cistejsi o 8 bolsevickych smejdu, kteri usilovne pracovali na tom aby obratili svet v jeden velky koncentrak. Dekuji vam nastokrat za tu proklate uzitecnou sluzbu!

Ja kdyz nervacky a nestihacsky vozim rano dcerku do skoly po nasem dedkama zaplevenem arizonskem duchodovisti Tucsonu, tak obcas mam chut na podrimujiciho dedka v cadillacu na krizovatce zatroubit, ze uz pul minuty neni cervena. Jenze pak si vzdycky reknu, ze v dobe, kdy nase rodina premejslela, jestli me ma strcit do pionyra, tak ten dedek nejspis lovil komouse v bazinach Vietnamu. A vztek me hned prejde a na dedka se vlidne usmeju a zamavam mu.

Americkym vojackum v letistnich barech casto rad zaplatim ucet, s malym vysvetlenim, jak jsem v komousskem cegunsku byl prosaknut vdekem za cokoli jak americkeho tak hlavne americky armadniho. Take oni mi casto vypravi, jak jejich rodina v Severni Karoline vypestovala uz treba sestou generaci vojacku.

A vzdycky jsem mel problem cist pribehy o tom jak bolsevici zatocili s vojackama, jako Heliodor Pika. Tolik nespravedlnosti a hajzlovin jsem proste neskous a vetsinou nedocet.

F. Houžňák 24.3.2018 17:00

No, to vás šlechtí a chápu to,

nicméně vede vás to k tomu, abyste nenáviděl dnešní Rusy, kterým bylo v roce rozpadu Sovětského svazu řekněme 10 let nebo se ještě nenarodili? A je vám jasné, že komunismus - vymyšlený a v carské říši zavedený Němci - odnesli, coby národy, nejvíc zrovna Rusové, a potom Ukrajinci a Číňani? Znáte osobně nějaké Rusy, tak od šedesáti výš, kteří žili v Sovětském svazu, a co o té době říkají?

P. Rychetsky 24.3.2018 17:33

Re: No, to vás šlechtí a chápu to,

Dnesni Rusi muzou byt kazdemu ukradeni, dokud nejsou nepritelem Zapadu, coz jsou. Nic nebrani Rusum aby vysli do ulic, rekli, Putina nechceme a rekli diky Zapade, jsme s tebou, taky chceme mir a svobodu a nase atomovky hazime do kose. Jelikoz ti stari miluji Stalina a ti mladi Putina, tak se to nestane. Nemuzou za to, vyrostli v propagandou a kgbackou nmafii prosaklem prostredi. Zlobit se za to na ne jeden nemuze, byt pripraven je bombardovat a udelat si pro ne na pazbe misto na zarezy jeden byt musi.

Za nemecky fasismus take hodne zaplatili shodou okolnosti zrovna Nemci. A co?

F. Houžňák 24.3.2018 18:25

Nevím, jestli jste skutečně tak blbý nebo jestli to

jenom hrajete, nebo jestli byste se chtěl podílet na rozkrádání Ruska. Tipoval bych to druhé a třetí, i když ani to první není vyloučené. Pokud chcete začít bombardovat Rusy, nic vám nebrání, abyste odjel na Ukrajinu a přidal se k ukrajinským náckům. Protože se ale u vás jedná pouze o velkohubost, neuděláte to, protože by vám hrozilo bebíčko. Jste krásný příklad bolševicko-nacistické nenávisti k lidem, kteří vám nic nedělají a které byste chtěl vyvraždit a oloupit. Samozřejmě k tomu pasuje vaše lež, že za německý fašismus (v Německu fašismus nebyl, ten byl v Itálii, používáte ovšem klasicky bolševického výrazu) nejvíc zaplatili Němci. Projevujete se jako dost odporný, nenávistný a prolhaný typ.

P. Rychetsky 24.3.2018 18:44

Rehulka na Hrad

Diky, pane Houznaku, hned je mi veseleji.

Ale stale to nic nemeni na faktu, ze kdybych tu mel po ruce pana Rehulku, tak mu dam pusu na obe lice. Za sluzbu jeho i jeho predku pro lepsi svet.

P. Pavel 24.3.2018 14:14

Kdysi tady jistý novák, každému kdo se opovážil

otřít se o zloděje puťku, prorokoval, že až rusko dostaví plynovod do číny, tak té drzé a neuctivé Evropě zavře kohoutky. Pořád marně čekám, až se jeho "hrůzostrašné" proroctví naplní. :-) Spíš to vypadá scénář je přesně opačný, otevřely se nové zdroje, nové možnosti dovozu energií do Evropy, přičemž ceny ropy a plynu spadly pod stůl. Taky mi stále uniká smysl jeho přesvědčení, spočívajíc v tom, že když si koupím například volkswagen, tak bych měl od té doby lézt merklové do prdeIe. Tohle přesvědčení je zřejmě důsledkem nějaké infekce, napadající nervovou soustavu, protože se, jak je vidno výše, šíří.

J. Moravec 24.3.2018 8:43

nějak si to nemohu srovnat v hlavě. V letech 2012 - 2013, když jsem pracoval v Petrohradě, byl směný kurz Rublu vůči koruně cca 100/68. Dnes je 100/36. Tak si kladu otázku jak si asi polepšili ruští turisté v Praze, kteří k nám tehdy létali na víkendy? Že by se kurs Rublu vůči jiné měně např. Euru vyvíjel v jinem poměru? Jinak ale velmi hezký článek.

P. Rudolf 24.3.2018 8:40

Dám vám autore cennou radu

Když je v tom rusku tak krásně, tak se seberte a jeďte tam. A vemte sebou celou tu proruskou žumpu z IVK. Hlavně nekupujte zpáteční letenku!

Jinak všichni známí ekonomičtí analytici Putina nesmírně kritizují, neb ruskému hospodářství za něj ujel vlak, jelikož se nic nemodernizuje a ekonomika běží setrvačností jenom díky drancování surovinového bohatství. V případě dalšího poklesu cen ropy předpovídají rusku prakticky bankrot, neb by tyto výpady neměla čím nahradit.

Ale vám se tam s Kykinou určitě bude líbit.

P. Zinga 24.3.2018 10:53

Re: Dám vám autore cennou radu

Dám Vám, Rudolfe, radu: jděte do pr*ele!

P. Pavel 24.3.2018 14:29

Obávám se, že to vám nepomůže.

Pokud je vám mezi puťkovýma půlkama smutno, tak je lepší vyjít na čerstvý vzduch.

R. Gramblička 24.3.2018 11:33

Re: Dám vám autore cennou radu

A vy zvedněte svou smradlavou prdel a běžte do západní Evropy, když je to tam tak suprové. A pokud možno se nevracejte.

B. Rybák 24.3.2018 16:10

Re: Dám vám autore cennou radu

Neztrapňujte se pomocí EU-blábolů! Najděte si např. článek "Zase Putin" na "KOSA NOSTRA" (poslal bych Vám ho, ale strážcové "svobody informací" ho zablokovali)!

J. Kanioková 25.3.2018 16:04

Snad to projde, odkaz na vámi avizovaný článek -

https://sux.cz/d173

B. Rybák 25.3.2018 19:11

Re: Snad to projde, odkaz na vámi avizovaný článek -

Děkuji Vám paní Kanioková!

J. Kanioková 25.3.2018 16:08

Snad to projde, odkaz na vámi avizovaný článek -

https: //sux. cz/d173

jen ubrat mezery

Š. Hašek 24.3.2018 8:08

Pane Slaný,

že Vás to baví. Ale hodnotím, že IVK diskutuje a píše.

Věnujte se strukturálním problémům štrasbrusele. Zkr.

P. Rychetsky 24.3.2018 2:34

vice ekonomiky

Nez se Putin ujal prezidentstvi, tak rust ruskeho HDP byl 6.4% (r.1999) a 10% (r.2000). V r. 2013 az 2017 je to 1,3; 0.7; -3.7, 0.6 a 1.5%. Takze zadna slava za Putinovo casu.

Pisete:" ...neboli Rusko ekonomicky dohání nejvyspělejší země." Dohani a stale je proklate daleko. V Rusku je prumerny plat 540 euro a v vyspelych zemich pres 3000 ci v nejvyspelejsim Svycarsku 5000.

Kdybyste tam v IVK Rusko vyvazene kritizovali, pak tokovyto clanek vypada celkem normalne. Jelikoz mate v popisu prace vyhradne Putinovu obhajobu, tak todle se vam moc nepovedlo - prehnane to vyzniva v prospech Ruska.

Agenda IVK je celkem jasna. Putin nas ma rad, tak mu pomuzeme. O Rusku psat vyhradne pozitivne. O Zapade psat hlavne to jak jsou shnili, cimz ukazeme, ze nez rozlozeny Zapad, to je uz lepsi nedemokracie v Rusku. Jednotnou opozici Rusku nepotrebujeme, tak vzdy budume podporovat nacionalisty v jednotlivych zemi EU a ryt do EU kde to jde. Pripominat, ze sankce proti Rusku jsou neucinne a vsem skodi. Krym byl odjakziva rusky, tak anexe je logicka a lide to tam stejne chteli. Bordel na Blizkem vychode udelal ciste Zapad, a Rusko se jen skody snazi napravit. Delate to tam hosi poctive.

P. Rychetsky 24.3.2018 0:57

tak zpet, IVK jsou stoprocentni putinari

Minule jsem vas, pane autore, unahlene pochvalil za to, ze jste se podilel na zazraku vypusteni ekonomickeho komentare z dilny IVK bez toho, aby se pri tom nevychvalilo Rusko do nebes. To jsem netusil, ze na vychvaleni Ruska do nebes pripravujete samostatny clanek. Tak se omlouvam za splasenost.

Pisete: "V Rusku během Putinovy éry vzrostla i ekonomické svoboda. .... Pozitivní vývoj v Rusku kontrastuje s vyspělým Západem, kde v posledních letech Index ekonomické svobody stagnuje či se dokonce mírně zhoršuje."

Co takhle napsat, ze Rusko je v tom indexu na 100. miste, tedy priblizne na stejnem jako v r. 2003, kdy bylo 93. Od Indie se moc neutrhlo, ta je na 95.miste. A kdyz je Zapad odjakziva na cele, tak samozrejme musi stagnovat ci se zhorsovat. Ale co, slava Putinovi na vysosti.

Minule jste pohlavkoval kohosi v Hospodarkach za to, ze pouziva uroven minimalni mzdy jako hledisko ekonomicke vyspelosti zeme. A sam tady tak zarputile kroutite jakymsi zebrickem, aby se ukazalo, jaky obrovsky pokrok v Rusku nastal. Jinak jo, Rusum se diky pokroku Zapadu take dari lip, Putina asi miluji stejne jako Stalina a vladne jim mafie KGB, ale staci drzet hubu a uzivat si te jejich ekonomicke svobody i na cerstve ukradenem Krymu.

P. Zinga 24.3.2018 5:22

Re: tak zpet, IVK jsou stoprocentni putinari

A vy jste co?