21.6.2024 | Svátek má Alois


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Novotny 13.1.2010 12:55

Re: Nejsem právník

To je presne ono, vsichni o tom mluvi a nikdo vlastne nevi, jak to je....

Diky za tuto poznamku, take bych to rad vedel....

Z. Novotny 13.1.2010 8:29

Re: Opravdu?

Narazka je na to, ze nebyl 5x prekrocen rozpocet (cca 1 000 miliard), nybrz byl 5x prekrocen SCHODEK rozpoctu. Chapete ten rozdil?

Z. Novotny 13.1.2010 8:28

Nemate odkaz na ten rozsudek Jezek SW?

Myslim, ze se moc debatuje nad necim, o cem vime jen z novin. Novinari vse pomotaji a pak to vypada uplne jinak, nez to opravdu je.

Podle mych informaci, Jezek SW neodvedlo pojisteni, protoze se hajilo, ze "nevedelo, jak to vypocitat". S touto argumentaci to nepochybne vyhraji. Ale neuspeje nekdo, kdo pojisteni jiz odvedl a ted ho bude chtit zpet. Ten totiz jiste "vedel, jak to vypocitat".

Pro posouzeni situace je nutne znat ten konkretni rozsudek. Nemate nekdo na nej odkaz?

Radim Vysloužil 12.1.2010 21:40

Re: Opravdu?

Dobrý den, v médiích bylo uváděno 192 miliard, ale tato částka už byl snížena o 32 miliard ze státních rezerv.

emersonskej 12.1.2010 21:12

Re: Ááá, zase jeden ekonomický expert ...

Nějaký argument by nebyl ???

PP 12.1.2010 18:07

Re: Autor je finanční manažer?

Já ani náhodou. Já už teď přiživuji jednoho důchodce a jednoho nezaměstnaného v rodině + splácím hypotéku + žena půjde brzy na mateřskou. Představa, že důchody+nezaměstanostní příspěvky+mateřská+sociální bude nula mne děsí. Uživit z jednoho platu celou rodinu nepůjde a kde seženeme bydlení, až nás z bytu vyhodí exekutoři, nevím. Zatím přežíváme, ale o moc víc už neutáhnu.

těchňik 12.1.2010 17:48

Re: Už se na sou se státem těším

Tady je to spíše: "Máš už uhlíři zaplacené daně za příští pětiletku?!"

jirka.s. 12.1.2010 17:35

Re: Už se na sou se státem těším

Máš už, uhlíři, zaplaceny daně za  příští rok???

strejda 12.1.2010 17:13

Opravdu?

Rozpočet na rok 2009, naivně sestavený exministrem financí Kalouskem, byl překročen více než pětkrát (konečný schodek 224 miliard Kč).

To myslíte vážně? Jistě jste si spletl státní rozpočet s jeho plánovaným schodkem. Co dalšího jste popletl?

těchňik 12.1.2010 17:07

Re: Autor je finanční manažer?

Zrovna jsem to také napsal. Je to prosté a účinné.

těchňik 12.1.2010 17:04

Re: Autor je finanční manažer?

Ještě něco - na to co popisujete existuje jedna velmi jednoduchá obranná finta proti zvůli a buzeraci těch berních jánošíků. Firmy můžou žádat až do doby 5 let po daném období (a možná i 10 let - na základě jiného právního předpisu). Finanční úřad, až na výjimky, může doměřit jen 3 roky nazpět. Co z toho vyplývá? Je tedy nějaký problém počkat do roku 2011 a pak teprve požádat? Pak už na ně totiž berňák nebude mít vůbec, ale vůbec žádné páčky! Cha chááá! Jupí! A ono se to stejně zřejmě potáhne pokud to bude vymáháno soudně. Zkrátka pomocí metod, které se kontinuálně přenesly z dob bolševizmu - někoho na základě politické objednávky buzerovat či ekonomicky zničit - to asi nepůjde. A to je jen dobře! A jestli vznikne nějaká válka mezi státem a firmami, jsem jednoznačně na straně firem. Už jsem si jako OSVČ ze strany státu užil dost grázlovin, takže je to pro mě lump!

Ax 12.1.2010 16:53

Re: Autor je finanční manažer?

Vite o tom, ze preplatek na socialnim pojisteni muzete zadat 5 let zpet a FU vas muze honit za posledni 3 roky? Vite, proc se to resi ted? Protoze letos nikdo zadat penize zpet nebude. On si kazdy rozumny pocka 11 mesicu a pak uz mu FU nic za rok 2007 neudela. Toliko fakta k vasi bourlive, ale ponekud liche predstave o vydelku statu.

těchňik 12.1.2010 16:50

mínus dalších 20 - 50 miliard

Je zajímavé, že většinu lidi nechává vcelku v klidu Damoklův meč ve formě odškodnění za škody způsobené regulací nájmů, kvůli které leží ve Štrasburku stížnost víc než 5000 majitelů, přičemž mezi nimi jsou i majitelé, kteří nevlastní jeden byt či nájemní dům, ale i tisíce bytů. Přitom jde o desítky miliard, u kterých může přijít ze strany Štrasbursého soudu příkaz k náhradě v nejnevhodnější dobu. A vzhledem k tomu, že Malta i Polsko v obdobné věci prohrály, nelze se moc utěšovat tím, že se to nějak namete pod koberec - šak dluhy se v RaJi neplatí, říká velký pingl Don Pupek, tož co ...

těchňik 12.1.2010 16:33

Re: Autor je finanční manažer?

... skoro se na to těším!

těchňik 12.1.2010 16:32

Re: Autor je finanční manažer?

Možná, ale chybu udělal stát (neurčitostí a nejednoznačností zákona - tedy stav právní nejistoty). Tedy pak to penále po státu požadovat jako náhradu škody. A třeba ve Štrasburku včetně odškodnění za nemajetkovou újmu - takže by stát nejen nic nezískal, ale daleko víc prosoudil a prodělal na odškodném. A také by se ve Štrasburku zase ukázal jako dementní neumětel, který neumí ani napsat smysluplné zákony. Velmi pravděpodobně by to tam firmy vyhrály. Určitě by se zformovala hromadná stížnost podobně jako v případě regulace nájmů.

S tím špatným výkladem zákonů máte pravdu - třeba ten o tom, do jaké doby může být vyměřeno. FÚ tvrdil (z pozice síly a úřední zvůle!!!) že 4 roky po daném roce, ti co nemají v hlavě lečo a rozumí česky stáli za stanoviskem 3 roky. Nakonec ty 3 roky posvětil ústavní soud. Přitom ze zákona ale ty 3 roky fakt vyplývají a kdo rozumí českému textu i jeho významu to tam vidí.

Moc si ty trestné akce proti firmám nepřejte. Uvědomte si, že stát žádné peníze nemá, je to více méně jen zlodějíček, který vysává peníze z kapes svých chlebodárců a to jsou v první řadě ti, kteří něco vyrábějí. Kdyby se na to vyflajzli, tak stát pojde za pár chvil a s ním všechno, co je závislé na přerozdělování státem uzmutých peněz. Rozumný člověk si svých chlebodárců váží, stát se k nim ale chová jako ho_vado, tak ať se nediví. A skoro všechno má své meze únosnosti...

PP 12.1.2010 16:22

Re: zmetek

V tom s Vámi nesouhlasím. To by museli jako "zálohu na krizi" deklarovat už tenkrát.

Je to jako dát někomu stovku na pivo a po dvou letech si vzpomenout, že to vlastně byla půjčka a chtít ji zpátky.

PP 12.1.2010 16:19

Re: Autor je finanční manažer?

Jednak je krize, druhak Topolánkova vláda nemohla to socanské rozhazování zastavit natož zvrátit anii kdyby chtěla - socialisti s komunisty blokovali a torpédovali každý náznak pokusu. Fišerova vláda je statečnější, ale taky nemůže vlastně nic.

A řekněme si to na rovinu: jde jen o to, jak rychle se prorozhazujeme ke státnímu bankrotu. A PAK teprve oznáme, co se stane, když dojdou prachy!

Minutus 12.1.2010 15:53

Ááá, zase jeden ekonomický expert ...

poradce přes všechno, čím naplníme jeho kapsu. Takové inteligenty jako vy bychom mohli vyvážet do světa po vagonech. Problém ale je v tom, že je nikdo nekoupí, mají svých podobných nadbytek.

Minutus 12.1.2010 15:50

To je ale blbost!

Stát sice může požadovat dodanění rozdílu, ale nemůže to v žádném případě penalizovat, to by ve Štrasburku prohrál i kalhoty. Maximálně to po vrácení vstoupí do příjmů letošního roku a příští rok se zdaní. Ostatně vrácení přebytky sociálního pojištění se dá realizovat i tak, že se letos odvede o to méně. Pak se daně v březnu 2011 o něco zvýší. Problém je v tom, že někde ty peníze bude potřeba vzít. Třeba zvýšením DPH, nebo vypsáním mimořádné daně?

Ludva 12.1.2010 15:49

Re: Máme to těžké

Jen socani ? Za 4 roky Topolánkova volebního období bude stejný ne-li vyšší státní dluh jako za 8 let vlád ČSSD. S tím rozdílem, že tehdy jsme si to mohli dovolit.

Ludva 12.1.2010 15:47

Re: Autor je finanční manažer?

Jen socani ? Za 4 roky Topolánkova volebního období bude stejný ne-li vyšší státní dluh jako za 8 let vlád ČSSD. S tím rozdílem, že tehdy jsme si to mohli dovolit.

zz 12.1.2010 15:46

Re: Autor je finanční manažer?

Až tak jistý bych si nebyl! Znám spoustu různých "přemetů" FÚ opírajících se o špatmý výklad zákonů.

Např. "Pokud jste v roce 2006 (nebo 2007 - nechce se mi to hledat) zaplatil sociální pojištění a jeho výši si započítal do nákladů - čili zkrátil daňovou povinnost daně z příjmu - na základě čeho jste to udělal, když to zákon nestanovil? (Z jakého základu jste počítal? To jste tehdy zákony nečetl?) A teď podle téže neplatné zákonné úpravy požadujete peníze zpět? V tom případě se jedná o jednoznačné krácení daně v příslušném roce! Jak vysoké jsou sankční odvody za tento skutek? Vzhledem k tomu, že se jedná o vyloženou spekulaci a zneužití očividné chyby, která musela být každému jasná, napálil bych těm, kteří o vrácení požádají příslušné sankce v plné výši. A bez možnosti jejich odpuštění. Myslím, že by na tom státní rozpočet ještě vydělal.

Petr Kunetka 12.1.2010 15:35

Re: zmetek

Ne, oni si to predplatili jako zalohu na dobu krize a ted, kdyz prisla to chteji zpatky.

Neexistuje zadny duvod, aby se k tomu stat stavel jinak, nez jako co to je - preplatek soc. pojisteni.

Petr Kunetka 12.1.2010 15:33

Re: Autor je finanční manažer?

Stat si zacal...

těchňik 12.1.2010 15:31

Re: Už se na sou se státem těším

Příště se vykašlete na prokouřenýho dědka v brněnským pravdoláskovým kumbálu, a podejte radši (po vyčerpání nutných předchozích nástrojů) správní žalobu proti nečinnosti. „Ombudkoman" je jen taková bezzubá sranda k ničemu a aby se neřeklo...

xxx 12.1.2010 15:23

Re: zmetek

A na co tam teda podle Vás jsou?

těchňik 12.1.2010 15:14

Re: Pan autor nam nerika pravdu a ma k tomu duvod ...

Když jsem v roce 2005 mluvil o světové bublině zrající na splasknutí, tak jsem byl označen za pesimistu a škarohlída. Doma holt není nikdo prorokem. A vzhledem tomu, že internet smazal vzdálenosti i hranice, je "doma" prakticky po celém světě, a proroci takto definitivně skončili. ;-)

Jinak už jsem zase za pesimistu a škarohlída, protože vývoj optimisticky nevidím. Uvidíme ...

těchňik 12.1.2010 15:08

Re: Jednoduché

Nápad selektivně něco napařit těm, kteří si zažádali o vrácení je za hranou ústavnosti a svědčí o právní demenci toho, kdo to vymyslel a pustil do světa. Stát by si tak koledoval i o řádně velký "Štrasburk", pokud by se firmy nedomohly práv u místního neústavního soudu, kterému předsedá někdo, kdo byl členem zločinecké strany (a není tam sám).

těchňik 12.1.2010 14:58

Re: zmetek

Už aby ten bankrot nastal! Co si stát dovoluje je neúnosné!!!

těchňik 12.1.2010 14:55

Re: Už se na sou se státem těším

Ten ješitnej senila, co si myslí, že je disident? Co byste od toho jeho pravdo-láskového šmajchlkabinetu v Brně čekal!