11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Zelená dohoda pro Evropu se už nedá zvrátit

Dokud se nevzbouří lidé, bude možné jen zkoušet korigovat nejhorší chyby Evropské komise v jejím „skoku k uhlíkové neutralitě“ Green deal. V rozhovoru pro iUhli.cz to říká europoslanec Alexandr Vondra (ODS).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Vacek 18.2.2020 7:18

Až se Němci dozví, že zemní plyn má při vytápění o 40% vyšší skleníkový efekt, než uhlí, tak je picne. Politici jim totiž neřekli, že k spálenému plynu musí připočítat i metan, který uniká při těžbě. I když vlastně to se nepočítá - ten uniká v Rusku a Rusko má vlastní atmosféru.

A u zkapalněného zemního plynu se jedná už o úplnou katastrofu.

https://www.eeb.cornell.edu/howarth/publications/Howarth_2014_ESE_methane_emissions.pdf

I. Mertl 18.2.2020 6:11

Coal first!

M. Mařák 18.2.2020 6:05

"Protože samotná uhlíková neutralita má majoritní podporu, diskutuje se spíš o detailech. Problém je, že konkrétní návrhy nejsou na stole. Samotný Green Deal je „seznam přání Komise”, čeho by chtěla dosáhnout, přičemž „zelená” většina v EP tlačí Komisi ještě k radikálnějším postojům."

Toto je podstatné a dobře to demonstruje skutečnost, kterou tvrdím dlouhodobě. EU je rámec, který obrazně vyplňuje to, co si tam občané EU navolí...

K. Wágner 18.2.2020 6:02

"Jedinou šancí je, že se proti tomu vzbouří lidé, až se ty nápady začnou dotýkat jejich peněženek. Bude to mít totiž dopad na základní životní potřeby. Na bydlení, topení i svícení. Na dopravu i potravu."

Jenže až se lidé začnou bouřit, bude už pozdě...

P. Dvořák 18.2.2020 5:08

Tvrdím už asi dvacet let, že ač to zní úplně fantasticky (o čem psal, co v době J. Verna neznělo fantasticky?), vstupem do politiky je lidem do mozku tajně vpraven řídící čip.

Totéž platí i pro lidi po získání určité (již v té chvíli v několika generacích neutratitelné) částky na kontě nebo obecně při dosažení určité výše nějakého majetku.

Normální vysvětlení pro jejich chování není.

J. Vintr 18.2.2020 0:42

To jsou ti naši politici tak zaslepení dotacemi, že nevidí, jak Brusel žene Evropu (a nás s ní) do zkázy? Není náhodou jejich povinností hájit zájmy občanů této země a ne dělat poslušné poskoky Bruselu? Co by se stalo, kdyby ty stupidní rozkazy prostě ignorovali?