5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Záchrana eura je fiasko

Pane profesore, evropská dluhová krize eskaluje. Řecký státní bankrot a jeho odstoupení od eura nejsou už mezitím politiky a centrálními bankami vylučovány. Byly tedy všechny ty pokusy o záchranu selháním?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 31.5.2012 21:30

Skvělý článek k ''Recku

http://www.patria.cz/zpravodajstvi/2081958/setreni-na-recky-zpusob-penize-ze-zachrannych-fondu-jdou-na-nakup-nepotrebnych-nemeckych-zbrani.html

Oni Řeci to vedli nějak divně, ale....! Nekoupíš zbraně, půjčka jaksi nemusí...(z De a Fr strany). Nemyslím si, že bych byla daleko od pravdy.

J. Urban 31.5.2012 19:10

To je ta levice, to je ta solidarita. Souzi

holt byli solidární, ani ne tak s Řeky, jako s bankami a hlavně některými bankéři. Dobytek okradl dańové poplatníky, aby prodloužil a prohloubil agonii Řecka, neboť na všem se dá ještě trhnout - čím déle a hůře, tím lépe.

R. Langer 31.5.2012 14:51

Teď bude v Evropě následovat proces,

kdy komunismus nacionální bude opět bourat komunismus internacionální. Jenom lidi se z toho pos*rou.

Ale je to furt dokola. A lidi se ne a ne poučit.

P. Fiala 31.5.2012 8:30

Řečtí i jiní komunisté testují "bourání" Eurozony

Jak je stále možno reflektovat, nějak se jim to, ani za přispění jednotné mezinárodní mediální roky trvající kampani, nedaří.

J. Kanioková 31.5.2012 4:29

Schäuble je právě jeden z těch nejhorších eufanatiků,

jeho výrok - " Schäuble to řekl kdysi ještě tvrději: "Eura se nikdy nevzdáme, je to smysl naší politické existence." 

A jak je to ryze ideologický projekt vypovídá nejlíp zdejší odstavec - "Nemyslím si, že by většina expertů byla pro ESM. Je třeba rozlišovat. Akademici - 90 % dotázaných profesorů hlasovalo proti politice záchranných deštníků a naopak PRO řízený státní BANKROT. Z bankovní a průmyslové branže přichází naproti tomu pro ESM většinou podpora." Jasně, bankám jde o prachy, firmám o odbyt a vlastní zaměstnanost.

Z jiného článku - "Problém Řecka - dluh vznikl především léta trvajícími naprosto mimořádnými výdaji státu na zbrojení (na hlavu daleko nejvyšší v EU), které úvěrovaly zejména německé banky (zbraně dodávaly zejména německé firmy). Teď chtějí patřičně navýšené půjčky zpět. Takže tzv.záchrana Řecka je především záchrana německých bank. Řekové z této "finanční pomoci" neuvidí ani cent. Mizerné hospodaření a totální deindustrializace je až druhotný zdroj problémů"  -  http://goo.gl/tIbJO

V Německu vznikla Aliance proti ESM - http://goo.gl/S2cns 

P. Schuster 31.5.2012 8:37

Re: Schäuble je právě jeden z těch nejhorších eufanatiků,

Je zajímavé, že Řecko i v době krize dávalo na zbrojení přes 3 % HDP, u nás je to nyní cca 0,5 %. Ovšem o tom se vůbec nemluvilo, všechno úvěrovali německé banky a kupovali se německé zbraně, jak to skvěle popisujete. I přes vysoké zbrojní výdaje Řecka ve válce o Kypr, si po napadení severní části ostrova Turky, Řekové ani neškrtli. Turci prakticky bez boje obsadili severní část ostrova.

Opět musím konstatovat, že v názorech na EURO a řeckou krizi měl má náš prezident konzistentní názor, který je v současné době již většinový.