7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Úplné zničení našeho průmyslu!

V českých médiích to není tolik znát, ale Greta Thunbergová má obrovskou mediální prezenci v němčině nebo v angličtině.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lepka 10.4.2019 10:56

Re: Případ švédské pomatené holčičky jen ukazuje,

No, pane Valento, zda ta dívenka něco pochopila nebo jí to hlavy vtiskl někdo zvenčí je v podstatě podružné. Zásadní je, že se úporně snaží podřezávat větev na které sedí i ona a přitom zcela ignoruje, že cca 90% populace naší planety na to zvysoka se_re. Zkuste porovnat jen kvalitu vozového parku v evropském velkoměstě s podobným jen poněkud východněji položeném, o kvantitě nemluvě, stejně jako o Asii nebo Africe.

M. Šejna 10.4.2019 10:56

do žádného háje svět nepůjde

V prosinci 2015 mi tady na Psu vyšel článek "Boj proti oteplování - má to smysl?". V tomto článku jsem napsal mimo jiné toto:

"Naskýtá se otázka, zda boj proti globálnímu oteplování má vůbec nějaký smysl. Státníkům z průmyslově vyspělých zemí nejspíš žádný vědec nevysvětlil, že omezit emise skleníkových plynů musí celý svět a nikoli jen vyspělé státy. Nejspíš jim nikdo nevysvětlil, že když energeticky náročnou výrobu vyvezeme z EU a USA do Číny nebo do Indie, omezíme tím sice emise v EU a USA, ale neomezíme tím emise globální."

Pak Kechlibar to dnes doplnil o sdělení, že tímto vývozem energeticky náročné výroby si navíc Evropa podráží svůj vlastní průmysl.

M. Pivoda 10.4.2019 10:54

Kechlibar je publicista, nikoliv inovátor a vizionář

1. Kechlibar uzavírá: "... Abychom pak jednoho dne neskončili jako kulturní skanzen, ze kterého vědeckotechnicky vzdělaní lidé utečou do států, které jim ještě umožňují dělat jejich práci. (Už teď se to děje, Evropa ztrácí mozky např. ve prospěch USA.)" --- Odliv mozků (Brain Drain) existoval už od středověku. Protože se ale málo změnilo na způsobu řízení společnosti v Evropě, odliv mozků stále pokračuje.

2. Tlak na nové technologie (inovace) můžete provádět otevřeně nebo skrytě (tj. zpřísněnými ekologickými limity). Důležité vždy ale je, aby se technologický pokrok zrychlil, ať už jakýmkoliv způsobem. Tam je budoucnost! Bohužel Evropa (a Česko zejména) zaznamenala v tomto směru propad. Kritických faktorů neúspěchu bych mohl vyjmenovat hned několik.

3. Lpěním na minulém průmyslu (což doporučuje publicista Kechlibar) by současnou špatnou evropskou pozici zhoršilo ještě více. Německo udělalo v solární energii a větrnících sice správný krok vpřed, ale inovativnost konkurence je přece jen silnější. A také Čína zasahuje administrativně do nejperspektivnějšího současného oboru, tj. vývoje umělé inteligence.

4. Případ švédské Grety je okrajovou záležitostí. Ale zdá se, že právě tento okrajový případ nejvíce přitáhl největší pozornost českých důchodců, kteří diskutují zde na Neviditelném psovi.

J. Lepka 10.4.2019 10:51

Re: Případ švédské pomatené holčičky jen ukazuje,

I s jeho sociálním cítěním, nímž v bytech chudáků skákal z okna skrčkou, kdežto u zbohatlíků výhradně odnožkou vlevo ?

J. Vintr 10.4.2019 10:49

Re: výborný článek

Vy se radujete z toho, že náš svět půjde do háje?

J. Lepka 10.4.2019 10:49

Re: Od Číňanů pryč. Jsou to rudí zločinci a je jich na nás

Jestli se nepletu, tak tam je v delším výhledu na obzoru občanská válka, ta by měla populaci zredukovat. Nicméně toho se obává i současná komunistická věrchuška a roto ty šmírovací programy a snižování občanského kreditu. Tak to dopadne, když někdo pojme Orwella jako návod k použití. Uvidíme, jestli 5000 let vštěpovaná poslušnost císařskému trůnu bude silnější, než pud sebezáchovy.

M. Valenta 10.4.2019 10:43

Re: Případ švédské pomatené holčičky jen ukazuje,

Hysterie vypadá jinak, i když chápu, že otřelí harcovníci, kteří dělají vše možné, jenom neřeší to co zmiňujete v poslední větě, se mohou aktivním přístupem dítěte, cítit poněkud zaskočeni.

M. Šejna 10.4.2019 10:42

výborný článek

tohle bylo radost číst. S autorem nemám ani šanci polemizovat, protože bych na položené otázky odpovídal v podstatě úplně stejně.

A. Alda 10.4.2019 10:41

Tak.

Pane Kolmane, velmi trefně a výstižně jste reagoval. Smekám klobouk.

M. Valenta 10.4.2019 10:32

Re: Případ švédské pomatené holčičky

To neříká ani Attenborough ani moje maličkost. Černobílé viděné je hodně škodlivá věc, nejen pro ekologii a že by ti dva byli úplatní se mi fakt nezdá.

V. Kolman 10.4.2019 10:32

DEJTE HYSTERCE AZTÉKA,....

dejte hysterce Inka!

Z Aztékem ať se vyvzteká,

s Inkem ať spinká.

Hysterka malinká!

Jak mohli pánové Vodňanský a Skoumal vědět, že se za cca 50 let objeví ve Švédsku duševně chorá dívenka, jejíž "bláznění" se bude náramně hodit do "krámu" jiným šílencům u moci??? Nazvali ten pořad příznačně: "S úsměvem idiota." K tomu myslím není co dodat.

M. Valenta 10.4.2019 10:27

Re: Případ švédské pomatené holčičky jen ukazuje,

O Trachtovi vím jistě jenom jedno. Nesnáší ho v IVK.

J. Vintr 10.4.2019 10:26

Re: K čemu průmysl?

Jenže jedním z důsledků je, že je a bude i méně dětí. Náhrada černoušky z Afriky nebude tak zcela adekvátní.

J. Vintr 10.4.2019 10:23

Re: Případ švédské pomatené holčičky jen ukazuje,

Cílek i Atenborough se živí tím, že jsou v médiích. Kdyby nepodporovali blbnutí s GO, tak by si v těch médiích zaručeně ani neškrtli.

F. De Winter 10.4.2019 10:20

Re: Případ švédské pomatené holčičky jen ukazuje,

Ne soudruhu. Vám neteče do bot, vám kape ne karbid. To je trochu něco jiného :-D

J. Pokoutný 10.4.2019 10:14

Re: Případ švédské pomatené holčičky jen ukazuje,

Ovšem všichni vámi jmenování létají po Evropě, max. do USA, nikoli do Dillí nebo Pekingu, o Thajsku či Malajsii či Mexiku nemluvě. A to se počítá!

J. Vintr 10.4.2019 9:45

Ti blbečci s tím rušením elektráren

mi připomněli jak jednou v Afghánistánu Tálibánci donutili místní mobilní operátory na noc vypínat mobilní sítě, aby je Američani nemohli lokalizovat podle jejich mobilů. Jenže pak zjistili, že se nikam nedovolají ...

Jinak tyhle věci nejsou samozřejmě z hlav těch blbečků. To jim do jejich prázdných hlaviček někdo nasadil. A to je právě děsivé, protože to svědčí o tom, že někdo dostatečně mocný chce zničit Evropu. Nejen ekonomicky, ale i zaplavením muslimy a také zblbnutim populace.

M. Prokop 10.4.2019 9:28

Re: Případ švédské pomatené holčičky jen ukazuje,

Do bot teče víceméně všem a vždy. Je otázka, jak moc a co s tím dělat.

Švédská pomatená holčička ten tok přehání (u mladých poměrně běžný jev u prakticky každé záležitosti) a nenabízí žádný reálný způsob řešení. Pokud v nějakém náznaku ano (atomová energie), rychle zacouvá, nebo je zacouvána.

Problémy naší civilizace je zajisté nutno řešit, ne však hysterií na náměstích.

M. Prokop 10.4.2019 9:23

Dost dobré.

Až výtečné.

P. Dvořák 10.4.2019 9:23

Re: Díky za hezký článek

Před pár dny jsem někde četl, že EU vypouští 6% ze světových emisí. Jestli na tom dvouturbové litrové motory v Oktáviích něco změní, bych si dovolil s úspěchem pochybovat.

P. Dvořák 10.4.2019 9:19

Re: Případ švédské pomatené holčičky

není případ Václava Cílka. Pokud si vzpomínám, neslyšel jsem ho nikdy nic říkat o tom, že by bylo třeba vypnout všechny tepelné a jaderné elektrárny.

Neví, co kdy kde řekl David Attenborough, ale vy to jistě máte zjištěno.

Za sebe bych řekl, že oni dva, na rozdíl od některých jiných, opravdu nejsou hlupáci. Ovšem nebýt hlupákem nic neznamená. Za prachy už leckteří velice moudří a vzdělaní lidé byli ochotni ze sebe dělat úplné hlupáky.

T. Urbanec 10.4.2019 9:18

Díky za hezký článek

docela přesně popisuje stav. Jen by bylo potřeba, aby ti ještě normální bílí muži středního věku, kterým zůstalo kritické myšlení také zorganizovali nějakou stávku a řekli těm, kteří na ně házejí všechnu bídu světa, dost. Bláznivá EK vymýšlí opatření, která by měla smysl, ale pouze v případě, že budou aplikována tam, kde k největším problémům dochází. To znamená Asie, Afrika, Amerika. Evropa je moc malá na to, aby jakkoliv drakonická opatření globální změny klimatu ovlivnily. Povede to pouze k jedinému. Ztrátě konkurenceschopnost a přesunu výroby do Asie, Afriky ... Výsledný dopad na globální klima si asi dovede představit. Evropa by naopak měla tlačit na největší producenty znečištění. A páky na to má. Když nebude mít Čína odbyt, vrátí se k rýži. Jenže bohužel EK toto není schopna domýšlet.

J. Vrzal 10.4.2019 9:15

Re: Do kamene tesat

... Insallah ...

J. Vrzal 10.4.2019 9:14

Re: Případ švédské pomatené holčičky jen ukazuje,

A co Vam na ty boty rika inspektor Trachta?

K. Janyška 10.4.2019 8:53

Od Číňanů pryč. Jsou to rudí zločinci a je jich na nás

prostě moc... Dzp.

M. Valenta 10.4.2019 8:52

Re: Případ švédské pomatené holčičky jen ukazuje,

Ta švédská pomatená holčička, na rozdíl od Vás pane Kotasi pochopila, že nám Všem, ano i Vám, ač to nechcete vidět, teče do bot. Jinými slovy, někteří lidé před nárazem pouští volant jiní se ještě o něco pokusí.

A také předpokládám, že lidé jako David Attenborough nebo Václav Cílek jsou u Vás hlupáci nebo se pletu?

J. Vrzal 10.4.2019 8:50

Sustainable finance

Aneb cim se v EK zabyvaji:

https://ec.europa.eu/info/business-economy-euro/banking-and-finance/sustainable-finance_en

rozumny komentar k tomu je zde

https://www.e15.cz/nazory/komentar-rostislava-plivy-zeleny-bic-na-banky-1357830

A jak bravurne s podone uhozenymi napady (tzv. Green New Deal) nalozil americky Senat zde: (pozor, hrozi poprskani klvesnice a monitoru) https://www.youtube.com/watch?v=sK27NZon11w

J. Poláček 10.4.2019 8:36

Re: K čemu průmysl?

Titanik se potápí, ale na horní palubě se tančí. Ne, nebojte se, nezbláznili se, oni ví že je to naposled.

Z. Rychlý 10.4.2019 7:43

Re: K čemu průmysl?

Zasmál jsem se hořkým úsměvem, přesně, jak jste si přál. Mám rád tento styl.

V. Kotas 10.4.2019 6:04

Případ švédské pomatené holčičky jen ukazuje,

že média jsou 7velmoc ( nyní vlastněná a ovládaná spasiteli světa, stejně pomatenými jako ta holčina ) a dovedou udělat " hvězdu " z každého, koho si zamanou. Bohužel ! Novináře v pravém smyslu slova, téměř nevidět.