3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Platit za Itálii? To by Češi dopadli...

Mezinárodní měnový fond v dubnu vydal prognózu ekonomického růstu pro rok 2020. Je asi nesmysl diskutovat, zda se česká ekonomika propadne o 6,5 nebo 6,4 procent, nicméně vypovídající hodnotu má srovnání prognóz pro jednotlivé země. Potvrdilo se, že eurozóna je příliš propojená – když chytne virus jedna země, „promoří“ se ihned i ty ostatní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Victorin 7.5.2020 7:10

Interviewovaná /strašné slovo!/ pí Lipovská odpovídá velice smysluplně a názorně. Zejména skvěle charakterizuje EU a naše členství pomocí příměrů o "... tchýni, která má klíče od našeho domu, která k nám vtrhne, když nám to nejméně vyhovuje, která má pocit, že smí mluvit do každého jednoho momentu našeho života, ať už se jedná o výchovu dětí nebo o přípravu svíčkové, a kterou přes všechno tolerujeme, protože jsme si partnera brali takzvaně „i s rodinou“ a protože nám tu a tam donese bábovku... /citace/".

Velmi dobrý článek!

M. Mařák 7.5.2020 6:22

No a k porcování chřipkového EU medvěda bych asi dodal jen jediné: "Není chřipka, není euro škvára."

Bude jen solidarita. Ufff, sakra-jářku, to je nepříjemné, jaksi. Co teď s tím, jak z toho vybruslit, nebo co. Juniorovo odstoupení od skvělé Lisabonské smlouvy je nereálné plácání do větru dětinské, zbývá tedy jen Okamurův czexit. Hmmm, nedá se nic dělat, matička národů EU dobrotivá to bez toho ČRFertu snad nějak zvládne a nepoloží ji to. Doufám. To by mne velmi mrzelo, že.

M. Mařák 7.5.2020 6:10

Ta Ovčáčkovic tchýně musí být hustý fenomén, jak je vidět, nebo co...

:-)

L. Písařík 7.5.2020 5:57

Jsou i jiné státy, které se nevzdaly své měny a vůbec není vidět, že by na tomto rozhodnutí nějak "prodělaly". Jenom prosím o to, aby nebyli jmenováni do ČNB reformátoři typu "Singer a jeho parta". Dodnes není jasné - aspoň mně - jak svým oslabením koruny pomohli národnímu hospodářství. Ale je jasné, že nejen z kapes spořivých lidí, ale i z kapes těch lidí, kteří své peníze vydělali teprve v budoucnu, vybral 8-10% peněz, které ČNB nikdy nikomu nevrátila. Ba ani stát si o ně nepolepšil.

D. Bystriansky 7.5.2020 5:31

Tak "hodná" macecha, ale nejlepší jsou ty unijní hodnoty.

To je jak Marxova nadhodnota. Jde jenom o to kdo bude přerozdělovat/přesměrovávat/krást a kdo produkovat.

J. Sinnreich 7.5.2020 5:30

Nemecky Ustavni soud v techto dnech rozhodl, ze akce ECB (kvantitativni uvolnovani a nakup t.zv. Evropskych bondu), jsou v rozporu s Nemeckou ustavou. Zustava otazkou jak toto rozhodnuti ovlivni postoj nemecke Bundesbanky k problemu zachranovani zbankrotovanych zemi EU.

https://www.msn.com/en-us/news/world/german-court-puts-squeeze-on-ecb-over-bond-buying-spree/ar-BB13B2bD

L. Novák 7.5.2020 1:51

"...nenechají se vláčet svévolí zdivočelé tchyně z Bruselu."

:-D

J. Jurax 7.5.2020 0:47

Zdivočelá tchýně z brusele ... to je trefné přirovnání! A je to pěkná megera ...