9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Názory Hans-Georg Maaßena

Nemáme žádnou mimořádnou situaci a je protiústavní, protože vede k narušení nebo zničení státních financí, říká Hans-Georg Maaßen.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Křivan 16.2.2024 21:33

Izraelské ministerstvo obrany zveřejnilo totožnosti dvanácti zaměstnanců Úřadu OSN pro palestinské uprchlíky na Blízkém východě (UNRWA), kteří se podle něj podíleli na teroristických útocích Hamásu z loňského 7. října. Jde o muže, kteří pro UNRWA pracovali například jako učitelé či sociální pracovníci. U všech izraelské ministerstvo uvedlo, že byli členy palestinského hnutí Hamás.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/unrwa-izrael-valka-palestina-hamas-utok.A240216_185023_zahranicni_dyn#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=zahranicni&utm_content=main

K. Křivan 16.2.2024 21:34

Tak na ně nasadit komando a zabít.

P. Rada 16.2.2024 23:52

Od věků platí, že Násilí plodí Násilí .... Zlo plodí Zlo ... a aby se na takové atavismy ani v přelidnělém rádoby kulturním světě dneška nezapomělo, dohlíží na její tradování v hromadném zabíjení si zřejmě doposud libující lidé - že pane Křivane?

V. Roubal 17.2.2024 11:42

A od pradávna též funguje proces popsaný lidovým úslovím "na hrubý pytel hrubá záplata". Bez něj by se totiž lidstvo navzájem umlátilo.

P. Rada 17.2.2024 14:35

Předně by pane Roubale mělo být popsáno, co je pro koho oním "hrubým pytlem". Vždyt "záplatovat" alespon absenci jména překladatele se žel doposud redakčně nepodařilo - o obecném nedodržování diskusních pravidel nemluvě.

Hájím tím spíše náhled, že je to naopak než píšete. To prostě proto, že adekvátnost hrubosti záplaty posuzuje každý jinak. Rostoucí hustota kontaktů vede nutně k častějším extrémnostem v posuzování, které navíc spíš postihují více subjektů ve stejně velkém okolí.... - a pak hrozí ono "vzájemné umlácení".

Od pradávna (o které se opíráte) spíše platilo, že lidé mohli důsledek vnitrodruhové agresivity či soupeření o zdroje... řešit nikoli osobním konfliktem ale osidlováním větších území. To po generace pozitivně adaptivně vedlo k omezení druhotných dopadů přírodních katastrof - avšak mal-adaptivě k udržování agresivních vloh. Narostli jsme četností - ale zůstali jsme takto jaksi zaminovaní.

V civilizacích pak teprve v poslední, už demokratičtější době, pro omezení libovolnosti posuzování adekvátnosti "záplat" - resp. pro omezení výbušnosti, se často dodržovala společenská pravidla. Důsledkem toho je sice častější pocit stísněnosti ale dodržovaná pravidla naopak umožnují růst měrné četnosti na území. Až jejich porušování by vedlo k vzájemnému umlácení.

Takže to Vám jde?