9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Názory Hans-Georg Maaßena

Nemáme žádnou mimořádnou situaci a je protiústavní, protože vede k narušení nebo zničení státních financí, říká Hans-Georg Maaßen.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 17.2.2024 5:00

Výborný rozhovor, díky!!!R^

P. Rada 17.2.2024 15:49

https://www-tagesschau-de.translate.goog/investigativ/kontraste/maassen-verfassungsschutz-106.html?_x_tr_sl=de&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc

K. Křivan 16.2.2024 21:33

Izraelské ministerstvo obrany zveřejnilo totožnosti dvanácti zaměstnanců Úřadu OSN pro palestinské uprchlíky na Blízkém východě (UNRWA), kteří se podle něj podíleli na teroristických útocích Hamásu z loňského 7. října. Jde o muže, kteří pro UNRWA pracovali například jako učitelé či sociální pracovníci. U všech izraelské ministerstvo uvedlo, že byli členy palestinského hnutí Hamás.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/unrwa-izrael-valka-palestina-hamas-utok.A240216_185023_zahranicni_dyn#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=zahranicni&utm_content=main

K. Křivan 16.2.2024 21:34

Tak na ně nasadit komando a zabít.

P. Rada 16.2.2024 23:52

Od věků platí, že Násilí plodí Násilí .... Zlo plodí Zlo ... a aby se na takové atavismy ani v přelidnělém rádoby kulturním světě dneška nezapomělo, dohlíží na její tradování v hromadném zabíjení si zřejmě doposud libující lidé - že pane Křivane?

V. Roubal 17.2.2024 11:42

A od pradávna též funguje proces popsaný lidovým úslovím "na hrubý pytel hrubá záplata". Bez něj by se totiž lidstvo navzájem umlátilo.

P. Rada 17.2.2024 14:35

Předně by pane Roubale mělo být popsáno, co je pro koho oním "hrubým pytlem". Vždyt "záplatovat" alespon absenci jména překladatele se žel doposud redakčně nepodařilo - o obecném nedodržování diskusních pravidel nemluvě.

Hájím tím spíše náhled, že je to naopak než píšete. To prostě proto, že adekvátnost hrubosti záplaty posuzuje každý jinak. Rostoucí hustota kontaktů vede nutně k častějším extrémnostem v posuzování, které navíc spíš postihují více subjektů ve stejně velkém okolí.... - a pak hrozí ono "vzájemné umlácení".

Od pradávna (o které se opíráte) spíše platilo, že lidé mohli důsledek vnitrodruhové agresivity či soupeření o zdroje... řešit nikoli osobním konfliktem ale osidlováním větších území. To po generace pozitivně adaptivně vedlo k omezení druhotných dopadů přírodních katastrof - avšak mal-adaptivě k udržování agresivních vloh. Narostli jsme četností - ale zůstali jsme takto jaksi zaminovaní.

V civilizacích pak teprve v poslední, už demokratičtější době, pro omezení libovolnosti posuzování adekvátnosti "záplat" - resp. pro omezení výbušnosti, se často dodržovala společenská pravidla. Důsledkem toho je sice častější pocit stísněnosti ale dodržovaná pravidla naopak umožnují růst měrné četnosti na území. Až jejich porušování by vedlo k vzájemnému umlácení.

Takže to Vám jde?

H. Rybnická 16.2.2024 14:59

V létě 2018 zvrdina bývalá členka AfD Franziska Schreiberová v knižní publikaci , že Maaßen dal p5edsedkyni AfD Frauke Petryové na několika setkáních v roce 2015 tipy, jak by se AfD mohla vyhnout pozorování Spolkovým úřadem pro ochranu ústavy.[67] ] Autor tvrzení potvrdil na tiskové konferenci dne 8. srpna 2018 předložením čestného prohlášení.

více o Maasenovi na německé Wikipedii.

H. Rybnická 16.2.2024 14:59

...tvrdila ....

K. Křivan 16.2.2024 20:44

To ho šlechtí ! Toho pana Maaßena.

J. Vorlický 16.2.2024 11:50

dole pan P. Rada 16.2.2024, 8:40 dává odkaz jak kvůli válce na Ukrajině začíná část světa trpět hlady - zase odvádění kauzy na vedlejší kolej. V tom jsou pan Rada a spol. experti.

Teď, co Ukrajinci nemohou krmit zbytek světa, tak Poláci a nejen oni se brání dovozu jejich potravin. Evidentně Poláci hlad nemají a nemáme ho my a nemají ho Němci,Bulhaři, Švédové USA atd. Komu hrozí hlad?

Jinde zas pan Rada a spol. píše o tom, jak my přemírou využívání půdy pro zemědělské účely ji huntujeme, jak to děláme pomocí hnojiv - hlavně pomocí fosfátů a jak nám Čína zatkne tipec, protože Čína se zmocnila skoro všech ložisek fosfátů, prostě hrůza, občane třes se!

Jak by ve světě nebyl hlad a ničení půdního fondu, když my huntováním své půdy krmíme lidi, kteří se sami krmit nedokážou a kterých navíc je pořád více a více?? Oni, nejen že nejsou schopni se krmit sami, oni se už tam, kde jich je více a více, nevejdou. No a my z ,,lásky a dobroty srdce" je krmíme a huntujeme svoji půdu a krmíme a huntujeme.

Co nám pan Rada doporučuje? Přestat huntovat svoji půdu, začít krmit jen sebe a ty, co nemají co jíst nechat ,chcípnout ́?

POZOR! aby nedošlo k nedorozumění: JÁ NEJSEM PROTI POMOCI jiným lidem. Tím však, že je budeme pořád krmit jim nepomůžeme. Tím jejich situaci jen zhoršíme - bude jich více a více a budou mít větší a větší hlad. Držme se pravidla (známého již tisíce let) a jako dle pokynu v letadle: než budete někomu pomáhat nasadit masku, nasaď ji sobě.

Tedy jsou pánové Rada a spol. pro huntování naší půdy a dodávání hladovým potraviny a nebo pro udržitelné (obnovitelné!) hospodaření? Přiznám, v počáteční fázi mé remedy to povede k utrpení hladových lidí. Jinou udržitelnou cestu však nevidím. Ať pan Rada a spol. slezou s plotu a ukáží nám na které straně vlastně stojí a o co jim jde.

P. Diviš 16.2.2024 12:28

Hlad hrozí hlavně tam, kde se populace přemnožila.

Neexistence penzijních systémů v "rozvojových" zemích" + západní medicina je třaskavá směs.

K. Křivan 16.2.2024 20:49

Hlavním znakem této trpicí, přelidněné populace je její mizerná pracovní morálka. Vlastně jde o neexistující pracovní morálku.

P. Rada 17.2.2024 0:10

Těmito slovy ale nejspíše píšete o vlastní pracovní morálce - jen se mi to těžko dokazuje.

O nechuti spolu-"pracovat" však svědčí absence věcností navazujících na diskusní podnět od druhých a zároven fascinace násilnostmi na druzích (stejném druhu).

P. Rada 16.2.2024 15:53

Pane Vorlický pokud Vás opravdu zajímá oč mi jde - pak osobně ve zkratce - dožít svůj život co možná v pravdě. To přes to, že od dětství jsem optimisticky snil o cestách lidstva ke hvězdám.... Dnes to vypadá docela jinak a Fermiho paradox to rámcuje.

Proto zde dává ověřitelné odkazy a zároven se vyhýbám pejorativnostem o "slejzání s plotu"... a pod. aby diskuse mohla být co možná věcná.

Stojím na straně biosférické vitality, která dala dnešním civilizacím život a kde jsme dlouhodobě všichni - chtě nechtě - spíše nadstavbou co se ale momentálně vzdorovitě ohání zatím mocnou a doposavat spíše pozitivní silou fosilů. Zkuste pro porozumění o komplexnosti lidské např. knížku "10% člověka".

Pokud se např. jedná o dostatek fosforečných hnojiv a další civilizační mementa - tak k tomu jsou studie které tu kterou závažnost hodnotí:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Planet%C3%A1rn%C3%AD_meze

J. Vorlický 16.2.2024 17:15

Děkuji za reakci - dožití v pravdě, to je takové hezké, člověku se pohnutím skoro vhrnou slzy do očí, byť máte asi na mysli SVOJI pravdu.

Nejde však jen o Vás, proto píši pan Rada a spol. Nevidím nic věcného ve Vašem oháněním se záchranou světa, a vyhýbáním se přiznání, že ona pro velkou část lidí by znamenala jeho konec.

Možná, že to tak musí být. Nevím ale, co je nevěcného slézt s plotu a přiznat to. Pak ovšem pan Rada a spol. by nemohli vystupovat jako zachránci - koho, čeho vlastně? snad kromě sebe sama, asi. Je možné, že si aspoň část z Vás absurdity popřípadě neupřímnosti svého počínání není vědoma, a žije v jakési bublině dětské nevinnosti.

P. Rada 17.2.2024 8:52

Ano je možné - ba je pravděpodobné - že "část mojí absurdity si počínání není vědoma"...

Jisté však nyní je, že ani míru této části oproti celku ani jednotlivou věcnost nejste zatím schopen věcněji specifikovat - a přitom právě o to by v plodné diskusi mělo jít.

Nejspíš tedy sám žijete oproti okolí v jakési "dětské bublině".

K. Křivan 16.2.2024 20:57

"Přestat huntovat svoji půdu, začít krmit jen sebe a ty, co nemají co jíst nechat ,chcípnout ́?"

Asi nám nic jiného nezbyde. Bližší košile než kabát. Svět je už dvacetkrát přelidněný, takže mu to neuškodí. Jen pomůže.

P. Rada 17.2.2024 0:02

"Světu" měřitelně stokrát více škodí míra osobního konzumu jak lidská četnost.

Typuji, že takovéto zásadní aspekty pomíjíte a naopak přelidněnost vyzdvihujete právě proto, že Vás násilnosti zvláště hodně fascinují. Mýlím se?

K. Křivan 17.2.2024 14:59

Mýlite se .

M. Nápravník 16.2.2024 11:29

Amen.

D. Laurencikova 16.2.2024 11:07

"Co se ale dá říct, je, že se společenské prostředí kolem AfD zradikalizovalo a posunulo doleva."

Tento fakt nedokazuje nic lepe nez to, ze Hans-Georg Maaßen, ktery byl 6 roku sefem Uradu na ochranu ustavy, a ktery byl vyhozen, protoze usvedcil Merkelovou ze lzi, je dnes na pokyn Antifa-ministryne vnitra sam timto uradem sledovan. Nazory, ktere jste si prave precetli, plati totiz v Nemecku na "pravicove extremisticke" a "nebezpecne nasi demokracii".

Hans Georg-Maaßen zaklada zitra v Berline vlastni stranu, Werteunion. Doufam, ze tato strana pusti zilou predevsim rudozelene CDU/CSU a bude mit uspech.

K. Křivan 16.2.2024 20:46

Antifa je vrchol hnusu a měla by vychcípat.

K. Křivan 16.2.2024 20:51

Antifáči to jsou srá.., čert je má už na pekáči.

P. Diviš 16.2.2024 10:33

Dost dobré, i v Německu existují rozumní lidé. Jen nemají vliv na vládní politiku.

L. Šimon 16.2.2024 10:39

👍

D. Laurencikova 16.2.2024 11:19

Hans-Georg Maaßen je prikladne rozumny clovek. Jenom se divim, ze to uznavate prave vy. Hans-Georg Maaßen se stavi na stranu "chcimiru", preje si „Verhandlungsfrieden für die Ukraine“ (vyjednani miru pro Ukrajinu) a stavi se za Donalda Trumpa. Na vladni politiku bude jiste casem vliv opet mit. Verim ze jeho nova strana, Werteunion, ktera chce mimochodem jit i do koalice s AfD, bude mit patricny uspech. ;-)

https://www.fr.de/politik/nicht-deutschlands-krieg-werteunion-papier-ukraine-krieg-hans-georg-maassen-putin-trump-russland-92812357.html

P. Diviš 16.2.2024 11:27

Už zase bojujete se svými představami o mně (mylnými, jako obvykle). Tak přeji mnoho úspěchů v lítém boji.

D. Laurencikova 16.2.2024 11:35

"Lity boj" a proti vam? Nebudte smesny, pane Divis. Ja se jen bavim, jak vy si tady pochvalujete rozumnost "chcimira" Maaßena. Jen vas na tuto jeho vlastnost upozornuji. Protoze do tedka jste mi vy nebyl napadny zrovna jako "chcimir", ktery zada diplomaticka jednani s Ruskem misto zbrani a ktery tvrdi, te valka na Ukrajine "neni nase valka". Kde jsem se zmylila?

H. Lukešová 16.2.2024 11:53

No za ta slova by Vás přece někteří lidé poslali žít do Ruska nebo rovnou narukovat do ruské armády... :-)