19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Na hladovku má právo každý

Přímé úplatky voličům třeba skrze sociální dávky jsou totiž jedna možná strategie, koupení si sponzorských darů od průmyslníků je strategie druhá a celkově výnosnější.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Wágner 29.7.2021 20:13

Pokud existuje hotovost, nic na světě vám nezabrání vaše peníze vybrat.

A o to právě jde - když budou mít lidé podezření, že by mohli o své úspory uložené v bance přijít, nesmí je vybírat;-)

Š. Hašek 29.7.2021 21:49

1. Šíbři nechtějí, abyste měl něco v truhle a "najednou" to přinesl k obchodníkovi.

2.Šíbři nebudou záhy chtít, abyste měl zlato a donesl to někam. A provedl obchod, klasický, bez šíbrů z nějaké brusele digibanky.

Šíbři Vám peníze v mobilu prostě vypnou!!!! A budou tomu říkat "aktualizaceVašeho konta"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jen blbec tomu nerozumí a chce tančit!!!!!!!!!! Znám takové, žijí v kancelářích a už se domnívají, že bez brusele ani Slunce nevyjde.

T. Navrátil 29.7.2021 12:25

Všichni předkomentátoři mají pravdu, i paní Šichtařová. Takže kam s prachama, když je náhodou máte?? Do slamníku né. Do záložny né. Do aut? Nésmysl. Do nemovitostí? Zdaní vám to a budete jejich otrokem. Do zlata, obrazů, ukradnou vám je. Jedině snad do dětí, když máte štěstí a dobře si je vychováte. A do sebe, do zážitků a vzpomínek. Čili smysluplně je utratit.

J. Moravec 29.7.2021 13:50

Mobilis in mobili pane Navrátile. Nebo také dobrá rada nad zlato. Tu Vám ale nedá nikdo. Zatímco zasvěceně pohovořit o problému umí kde kdo i paní Šichtářová. Tím nechci říci, že s ní v mnoha věcech nesouhlasím. I s Vaší poslední větou docela souhlasím.

R. Polášek 29.7.2021 17:39

Zážitky a vzpomínky vám na nic moc nejsou a ty peníze se nevrátí. Pokud to není jen nějaké malé množství, jsou to právě prošustrované peníze .

Když už nelze investovat materiálně, tak asi nejsmysluplnější je za prvé investovat do těch dětí a když to už nejde, tak do zdraví. Ale ne potrhle trendově, ale se selským rozumem . Například asi nejrozumnější je nedbat všelijakých dnešních blábolů o "zdravé výživě a emisích CO2" a futrovat klasické jídlo, které naše společnost futrovala tady ve střední Evropě staletí a je na ně nejlépe navyklá .Maso, třeba vepřové, i tučné, hovězí, sádlo, mléko, máslo, chleba pečivo., jablka, hrušky, švestky, zelí kapustu, fazole hrách......

J. Hajský 29.7.2021 11:49

Pani Šichtářová říká: Pokud existuje hotovost, nic na světě vám v takové situaci nezabrání vaše peníze vybrat a nechat si je v podobě štosů bankovek. Stát vám je pak ukrást záporným úročením nemůže.

Není to tak docela pravda, nemůže je sice ukrást záporným úročením, ale ukrást je může. Paní Šichtářová je mladá dáma, nepamatuje to co já, měnovou reformu v roce 1953, i když se o ní jistě také učila. Lidem nebyly nic platné ani peníze na vkladních knížkách, ani štosy bankovek ve slamnících. Pokud se pamatuji tak výměna byla 1:5 do 300 Kčs, 1:50 nad 300 Kčs (nevím už do jaké výše) a pak 1:500. A bylo vymalováno.

J. Hajský 29.7.2021 11:55

A ještě něco: Dnem měnové reformy byly také bez náhrady zabaveny tak zvané "vázané vklady". To byly peníze na vkladních knížkách, akcie, penzijní a jiné fondy z doby předválečné a válečné, které stát ihned po válce "dočasně" deponoval do doby než se válkou poničené národní hospodářství zotaví.

R. Polášek 29.7.2021 17:49

Nojo, lidem se zvětšovaly mzdy, spousta lidí tehdy ještě dokázala tvrdě šetřit, dřít bez ohledu na hodiny a soudruzi o to víc je museli platit, ale ekonomika komunisty řízená dokázala pro lidi vyprodukovat jen zlomek zboží odpovídající těm penězům. Taky proto, že většina práce šla do těžkého průmyslu a na vojenskou výrobu, neprodukovala zboží pro lidi.

Komunisté nemohli v plánovaném hospodářství ani snížit mzdy ani zvýšit ceny, protože by to shodilo jejich tehdejší budovatelskou propagandu.

Museli tedy nějak odsát ty nadbytečné peníze z oběhu, aby množství zboží v nabídce pro lidi odpovídalo penězům v oběhu. A udělali to tou měnovou reformou a její nutnost svedli na spekulanty.

J. Jurax 29.7.2021 15:47

Inu, stát opravdu může téměř všechno. Stačí si zvolit do čela ty správné a oni už to zařídí. Ve jménu obecného blaha samozřejmě. A především blaha svého; odséřou to ti voliči.

Ano, stát může téměř všechno. Dokud se lidi nenaserou a nezvolí v dějinách již osvědčené řešení - defenestrace zhůvěřilých zvolenců. Nejlíp na sudlice třímané hroty vzhůru lidmi dole. Akorát že mezi lidma je málo sudlic.

V. Kain 29.7.2021 17:47

Defenestrace? Nepadá v úvahu.Ani byste se nepřiblížil.Dobře placené ozbrojené složky by je ochránili.

J. Jurax 29.7.2021 18:25

I ty složky se můžou nastat ... :-)

J. Anděl 29.7.2021 11:32

Ano.

Souhlas s většinou, obzvlášť s kritikou státní dotace olympijských sportovců, šikany motoristů či úvah a plánu na zrušení hotovosti.

J. Anděl 29.7.2021 11:34

Jo, a to ustupování hladovce taky...

L. Harvánek 29.7.2021 9:57

Jsem všemi deseti pro, aby dodržování protikovidových opatření bylo dobrovolné. To je ale jen jedna strana proklamované svobody. Jenže ona má, jako každá, i ta nejobyčejnější mince, ještě i druhou stranu: odpovědnost. Takže neočkovaní, netestovaní či jen tibez respirátorů by se neměli tlačit tam, kde by mohli nakazit druhé. No a jelikož tohle omezení nebudou dodržovat dobrovolně, musí se vynucovat zákazy. A soudci nezávislých soudů by to také měli brát v potaz. To oni neradi, protože omezení by se týkalo i jich samotných. Takže dá se mluvit o nezávislosti některých soudců? A ještě něco: ti, kterým jsou protikovidová opatření protivná tak, že je nubudou za žádnou cenu respektovat, měla by být naúčtována náhrada nákladů za léčení, kdyby kovidem onemocněli.

R. Langer 29.7.2021 10:23

Jasně, jste pro dobrovolné dodržování (zcela nesmyslných) protikovidových opatření, ale neočkovaným byste všechno zakázal. Co na tom, že jsou zdraví, a nic jim není. ;-D

Vy jste typická ukázka totalitního bolševického hovada, soudruhu, na vás mohu jedině plivnout! Fuj! ;-€

A hned bych vám také naúčtoval náhradu nákladů za zdravotní následky po očkování, hovado. Na ty se totiž teprve můžete těšit, soudruhu, a protože jste se jim vystavil zcela dobrovolně, na rozdíl od normálně nemocného člověka, měl byste si je také zaplatit. :-P

V. Petr 29.7.2021 13:50

Zapomínáte na jedcnu ZÁSADNÍ VĚC, neočkovaný je INKUBÁTOREM VIRŮ a šíří je kolem sebe. Ať je nešíří, a bude mít plnou svobodu.

Prostě nechcete chápat smysl karantény!

J. Jurax 29.7.2021 15:51

Neočkovaný NENÍ a priori inkubátorem virů. Pouze jím MŮŽE být s větší pravděpodobností než očkovaný.

R. Langer 29.7.2021 16:24

Nemelte nesmysly, očkovaný je úplně stejným inkubátorem, pokud se nakazí, protože aby se nakazil, virus v něm MUSÍ zmutovat. ;-D

Prostě nechápete smysl chřipky. Takže pro blbé znovu:

PROTI CHŘIPCE SE OČKOVAT NEDÁ! :-P

R. Polášek 29.7.2021 17:17

Jen blábol covid individua se značným deficitem uvažování. (nerad bych dostal ban)

L. Harvánek 29.7.2021 19:25

Vážený pane. Děkuji Vám za milé oslovení a jen tak mimochodem bych rád něco v něm opravil. Možná jsem hovado, což za mého mládí nebývala nadávka, ale spíš pojmenování tažného zvířete. A to tažné zvíře ušetřilo mnoha lidem těžkou a namáhavou práci. Jenže to Vy asi nevíte, co to obnáší, jste zvyklý na jiný životní standard. Což Vám vůbec nevyčítám a ani nezávidím. Pokud jde o ty bolševiky , nemám k nim vůbec vřelý vztah. Jednak proto, že moje rodiče připravili o hospodářství (abych vysvětlil pojem slova hovado) a mně samotného už v roce 1969 připravili o možnost působit v oboru, který jsem vystudoval. Jinak bych rád podotkl, že ti, co nemají zájem dodržovat protikovidová opatření, by měli mít alespoň tolik slušnosti, aby neohrožovali druhé. Protože se sice ještě nemusíte cítit nemocen, ale již kovid můžete po světě šířit. V partě sobě rovných a se stejnými názory si dělejte co uznáte za vhodné, ve styku s ostatními byste měl mít alespoň minimální ohleduplnost. Já dělám totéž, protože si nemohu být jist, zda jsem se někde nenakazil a nerad bych infekci dále šířil. A mohu Vás ujistit, že po očkování a ani v odstupu mnoha měsíců, jsem nepocítil žádné potíže. Ono dělat ze sebe mistra světa není žádné umění, hůř bude, až dojde na lámání chleba.

J. David 29.7.2021 8:46

Hladovka. Nechceš žrát engeméte, tak nežer, je to tvé rozhodnutí. Zdechneš? Zdechneš, igelitové pytle jsou. Co se ti humanisté jim pletou do jejich svobodnému rozhodnutí hladovět a exnout, není to nucená kuratela? Budu asi plísněn, ale odchytit sebevraha na Nuselském mostě a šoupnout ho do cvokhausu, také řešení, aby nerozflákal bobrovky na barácích v Nuselském údolí. Nešťastník ve cvokhausu si pak hodí mašli na lajntuchu.

Š. Hašek 29.7.2021 10:38

R^

M. Hoblík 29.7.2021 7:57

Měli bychom se jednoznačně postavit na stranu USA a pustit si jejich plyn! Zemřeme za vznešené americké zájmy...

P. Milan 29.7.2021 9:24

Vy zde pravidelně umíráte za ruské zájmy a furt ne a ne to dotáhnout do konce.

Š. Hašek 29.7.2021 10:41

Vy už jste asi umřelej z elektřiny od Brežněva (Temelín). Skoro celý náš parlament a senát je umřelej/přivotrávenej plynem od Putina.

K. Křivan 29.7.2021 11:28

Hoblíku, tak neopruzuj a už si konečně hoď mašli ! Opravdu nikomu nebudeš chybět !

K. Nový 29.7.2021 7:51

Tak, a teď porovnějte přístup Německa k Rusku v oblasti energie z plynu a přístup Česka k Rusku v oblasti energie z jádra.

R. Polášek 29.7.2021 7:59

R^

R. Langer 29.7.2021 9:07

Já bych věděl... ;-€

Š. Hašek 29.7.2021 10:41

R^R^R^