7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Na hladovku má právo každý

Přímé úplatky voličům třeba skrze sociální dávky jsou totiž jedna možná strategie, koupení si sponzorských darů od průmyslníků je strategie druhá a celkově výnosnější.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Petr 29.7.2021 13:51

R^R^R^

J. Lukavsky 29.7.2021 6:09

"vaše peníze vybrat a nechat si je v podobě štosů bankovek" i na tyto prašule ale stát hravě dosáhne, natiskne další a další a další papírky a vaše štosy se budou vážit a nikoli počítat, takovou budou mít hodnotu. A na tom se pracuje, v Africe v některých státech už to vyzkoušeli. J.L. end

R. Polášek 29.7.2021 8:20

To sice ano, ale to je už jenom zprostředkovaně. Je totiž jasné, že dříve nebo později se za možnost platit anonymně taky bude nějak platit neboli anonynmní peněžní styk, pokud nebude rovnou zakázán, bude nějakým způsobem zpoplatněn.

Ovšem benefit anonymity je v tom, že stát už nemůže třeba vědět , jestli jste za ty štosy bankovek nekoupil a do sklepa neuložil třeba lithium, kobalt, stříbro atd. Prostě něco, co naopak se časem bude zhodnocovat i přes tištění peněz EU. Pokud ty nákupy budou pod hranicí maximální možné částky, u nás je to nějak okolo 230 tisíc Kč. ( odhaduji, za 20 let to bude tak jeden průměrný měsíční plat, za 60 let za toto koupíte tak jednu židli).

Možnost platit anonymně penězi nebo jinak znemožňuje taky zavádění všelijakých progresivistických výmyslů. Jako třeba zdanění každé finanční transakce nebo dokonce dynamické zdanění transakcí, kdy je to danění různé pro třeba různé obory nebo dokonce různé pro různé firmy v jednom oboru, když si nějaká forma znepřátelí úředníka nebo i různé zdanění v závislosti na čase, kdy transakce probíhá , v noci, ráno v poledne atd.

K. Křivan 29.7.2021 11:35

Je rozumné uložit peníze v nemovitostech, pozemcích, a hlavně ve zlatě

Š. Hašek 29.7.2021 16:52

Ano. A tohle samozřejmě dnešní bolševickopirátská vrchost dobře ví.

1. Zatím je možné platit z ruky do ruky v případech, kdy to obě smluvní strany uznají za vhodné. Peníze jsou a všude nejsou kamery. Bude to protistátní. Všechno protistátní bylo nastartováno vždy "rájem pro všechny". Smluvní strany přestanou existovat, bude jen vrchní klotový rukáv Jourové!!!

2. Všichni normální státotvorci se shodli (za tisíciletí), že takových několik (až 15 !!!) procent mimo berňák stát nepoloží. Stát totiž položí tuny zákonů, šmírování líných úředníků, pitomá závist posvěcená "zákony", a nutnost "psát každou Kč na blankety o hodnotě 18 Kč".

3. Kdo tomu nerozumí a chce i vajíčko na vsi platit digitálně, je národní škůdce, blb ....... pirát. Najde se jich dost, hodně z nich nemělo v mládí vlastní, "nekontrolované" kapesné. Všechno šlo "přes maminku". I první auto.

4. V mém okolí tohle chtějí pouze ti, kteří nejsou schopni dohlédnout dále než jen na svoji obrazovčičku, přemýšlejí pouze "do pokladny v supermarketu", prostě moderní "kaliči oceli".

J. Kovaříček 29.7.2021 3:50

Paní Markéta je mimořádná žena. Nejen vzdělaná, ale hlavně myslí jí to. Takových lidí není na světě nikdy dsot, ale u nás jsou. Tak nechápu proč nám vládnou moulové a darebové. Že by to mělo nějakou souvislost s voliči?

R. Polášek 29.7.2021 7:56

Jen se nebojte, kdyby se paní Šichtařová rozhodla vstoupit do politiky a dokonce, nedej bože, by její sestava vyhrála volby a ona se ocitla ve vládě, to by se najednou objevilo křiklounů. A všelijakých házečů špíny a všemožného bláta.

J. Kovaříček 29.7.2021 8:06

Toho se nebojím, ti křiklouni a pomlouvači jsou většinou soustředění tady a, jak se to jeví, mají hodně práce.

R. Polášek 29.7.2021 9:36

Já myslím, že jsou okolo téměř každého média.

J. Kovaříček 29.7.2021 9:44

Zajisté, Ale nejen okolo, mnozí jsou i uvnitř. Žijeme ve vskutku zajímavých dobách.

R. Polášek 29.7.2021 17:29

Ano, zajímavých dobách.

Mně to občas připomíná komunity, které třeba žily v období druhé poloviny první světové války v Petrohradě. Všichni věděli, že vládnoucí monarchisté v čele s carem doklepávají, že bude nějaký obrat a všichni chtěli zvrátit budoucí vývoj k sobě. Radikální levičáci, anarchisté, menševici, eseři, komunisté, všelijaká buržoazní uskupení, všelijací novomonarchisté atd atd se stávali čím dál aktivnější, rozjížděli svou propagandu, obsazovali redakce novin atd aby urvali co nejvíc stoupenců...

Já jen doufám, že dnes nepřijíždí nějaký dnešní "Stalin" z dnešního nějakého "Kavkazu" a že v nějakém "Švýcarsku" nějaký dnešní "Lenin" nedoufá o cestě v zaplombovaném vagónu....