10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Česko ohrožuje německý útěk od uhlí

Již Henry Louis Mencken řekl, že každý problém má své řešení, které je prosté, jasné a mylné. Což je řešení, které si v přístupu k oxidu uhličitému vybrala Evropská Unie. „Složité problémy nemívají jednoduchá řešení,“ varuje Vladimír Dlouhý.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Schwarz 31.10.2019 7:44

Klimatické šílenství sice považuji za úlet a pakárnu nejvyššího levelu, nicméně pokud Evropa produkuje 10% emisí a tvoří jednu patnáctinu světové populace, jsou její "emise na hlavu" nadprůměrné. Ale emise není to, čím by"západ" ohrožoval stabilitu Planety. Hlavní hrozbou byl "humanismus", rozvojová a potravinová pomoc a všemožné "dobráctví", diky kterým se podařilo za jedno staletí světovou populaci zečtyřnásobit. Tady je jádro pudla.

R. Vacek 31.10.2019 7:33

Další jaderné bloky se měly už dávno stavět. A OZE nechat nadšencům, protože vede jenom ke zdražování elektřiny ostatním.

J. Vintr 31.10.2019 7:10

Uhlíkové šílenství je především velká pitomost, kterou kdosi lidem vsugeroval a teď to většina bere jako samozřejmost. Lidé produkují spoustu věcí, které škodí životnímu prostředí, ale sodovkový plyn to zcela zaručeně není.

V. Kolman 31.10.2019 6:38

Souhlasím s autorem. K tomu bych ještě dodal:

Lidí je jak fekálií (bych to napsal slušně) a co je nejhorší, stále jich "raketovým tempem" neustále přibývá. Bohužel - nikoliv v Evropě. Co je platné "uhlíkové šílenství" Evropanů, když "sodovkový plyn" produkovaný zbytkem lidstva zdaleka předstihne evropské "úspory"?

Ano, šetřeme! Šetřeme energií, potravinami, vodou i vším ostatním. Šetřeme ale rozumně! Nešetřeme až do sebezničení a "za každou cenu", když ostatní zbytek světa nám do naší evropské snahy "hází vidle"!

J. Novak 31.10.2019 1:52

Jako karbonizace dekarbonizace , čert to vem. Že potřebujeme jádro ví každý kdo má alespoň průměrnou inteligenci. Ale proč a za jakým účelem existuje organizace zvaná " hospodářská komora" .. to mi někdo vysvětlete. Navíc .. vedená lidmi s kterými by slušný člověk na pivo rozhodně nešel.