Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

REALITA: Hospodářský růst jde do kopru

Odchod velkých firem z české ekonomiky, ale vlastně i z dalších evropských zemí, bude tedy pokračovat. Již to je statisticky měřitelné na poklesu exportu evropských zemích.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FK

No, upřímně, už ty věci začínají jít tak nějak mimo mně. Ne, že by mě to neštvalo, ale nic s tím neudělám. Ta fanatická posedlost podnikat po pádu Husákova tupého režimu se vytratila a lidé (tedy většina) získali přesvědčení, že prosperita přijde automaticky. My, kdo jsme zasvětili život podnikání víme, jak naivní jsou to iluze a kolik námahy a nezdaru stojí za jediným úspěchem. Jak bude Evropa vypadat včetně naší země, mají v rukou generace Evropanů, kteří to mohou nějak ovlivnit. Ale nikoliv žvanením, ale tvrdou práci a posedlostí úspěchem. To je obecný návod, nic jiného nepřichází v úvahu.

0 0
možnosti

P45e10t49r 91Č20e15c14h

5. 3. 2024 8:59

Ono to začalo již v roce 1990. Pojem "podnikatel" dostal od novinářů a politiků prazvláštní význam v ČSFR. Každý člověk, který nebyl v zaměstnaneckém poměru a živil se prací stal se ihned "podnikatelem". Pamatuji se dobře jak média neustále informovala o "podnikateli" na Václavském náměstí, který se živil cíděním bot cizincům. To byl jeden z prvních českých "podnikatelů". A zčásti to platí dodnes. Každý živnostník je pro novináře "podnikatelem". Jakou škodu to natropí v myslích lidí je nabíledni. A zase za to mohou ti novináři.

0 0
možnosti
LP

Ekonomický model Západu se vyvíjel několik století, zničili jsme si ho (nechali jsme aktivisty, tedy levicové revolucionáře ) ho zničit během několika desítel let. Oxid uhličitý se podílí jako hlavní složka na produkci masy potravin. Dnes už nepřímo útočí i na zemědělství. Prodražují hnojiva, omezují chemikálie, které umožňují rekordní výnosy, útočí n a prdící krávy ( to je překvapení!), inu dobrotrusové v plné nahotě! Zemědělci se vzpouzí?! Jsou tak zvyklí. Jenže aktivisté bez odpovědnosti prudí a politici bez vize a odpovědnosti ustupují. Prostě: "Na podzim nezaseju, na jaře prodám kravku?

0 0
možnosti
Foto

P28a97v50e13l 33R60a87d46a

5. 3. 2024 8:54

Ekonomický model sám ničíte tím, že zde plácáte podobně jak aktivista bez odpovědnosti.

Odkdy je pro Vás Oxid uhličitý hlavní složkou potravy? Odkdy a komu vadí prdění krav?

Není to spíše tak, že CO2 je hlavní složkou externalit a že krávy a další přežvýkavci produkuj metan s 95% hubou?

Za předvedeného stavu vědění o světě raději opravdu nesejte a ani nechovejte zvířata.

0 0
možnosti
FN

Na útěk firem z České republiky se vedle zhoršených ekonomických a regulačních podmínek podnikání podílí významně i nestabilita právního prostředí. Celý pomalý, neschopný a chaotický soudní systém je kalnou vodou pro predátory, kteří nepodnikají, nevytvářejí hodnoty, ale likvidují a vydírají vyhlédnuté oběti. Ostatně justiční ryba smrdí od hlavy. Baxova parta, která si říká ústavní soud a přitom nemá se soudem a ústavou nic společného, posvětila okradení důchodců s odůvodněním, že je tak třeba zaplácat díry ve státním rozpočtu vyvrtané neschopnou fialovou vládou.

0 0
možnosti
PD

Na rozdíl od pí Šichtařové matláte věci nesouvisející. Díry do penzijního systému vrtá demografie, ne současná vláda, ta se to jen snaží řešit.

0 0
možnosti

Sláva, zničíme CO2, rostliny přestanou růst a potomci zemřou hlady. Ať žije Net Zero a jiné zelené bláboly. Vždyť zachráníme planetu. Babičky říkaly: Horko tě nezabije, zabije tě zima. Místo abychom řešili jak žít v horku a ušetřit vodu (jak to dělají v Izraeli), tak bojujeme s větrnými mlýny. Zatím žijeme z toho co vyrobili předkové, noví politologové potírají matematiku a fyziku. Budou se celá pokolení živit politickou geografií jako před lety marxismem.

0 0
možnosti
MK

Česko má v celé Evropě nejvyšší spotřebu emergií na osobu a právě tady je jádro problému. A můžou za to především firmy.

Vysoká poptávka zvyšuje cenu. Šéfové firem to nevědí? Ať místo nářků zapracují na úspornějších technologiích a bude po problému.

0 0
možnosti

No však vymístíme průmysl a snížíme spotřebu, až na internet s bitkoiny, který žere víc než výroba. Budeme ležet na louce a papat vzduch, krávy zakážeme, možná se zvedne produkce potemníků.

0 0
možnosti
RT

To se budou dnesni svazaci za 10 let divit. Budou se za praci stehovat do Ciny nebo Pakistanu.

0 0
možnosti
JN

To je na idioty z vlady moc slozite.

0 0
možnosti
Foto

O automobilkávh v Kolíně a Nošovicích se jednalo v době, kdy v čele vlád stáli Klaus a Zeman. Kteří přitom rozhlašovali, jak pilně se starají o rozvoj české ekonomiky. Když připustíme, že i nově vyrobené automobily mají omezenou životnost a musí být časem nahrazeny novými, byl rozsah výroby poněkud nadhodnocený. Přitom se samozřejmě počítalo s exportem a také s tím, že výroba pomůže snížit průměrné stáří aut na našich silnicích. Nestalo se skoro ani jedno a důkazem jsou plné odstavné plochy vyrobených a neprodaných aut. A platy českých zaměstnanců stále nejsou tak vysoké, aby si každých deset let mohli pořídit nové auto a tím zvýšit jejich odbyt. Takže ono by ke snížení výroby stejně došlo i při nižších cenách energií. Přitom mě vůbec nenapadá něco smysluplného, co by mohlo výkon naší ekonomiky zvýšit, aby bylo možné financovat státní výdaje.

0 0
možnosti
FDW

To je volovina! 90% našich aut šlo na export. Teď už nebudeme mít vyvážet co!!! Vše ostatní bylo zničeno už před tím.

0 0
možnosti
VM

No jo no,

aby nešel, když jména - Rašín, Švehla, Baťa/jejich postupy k práci pro stát, politice, se maximálně jenom mluví. Ale následování žádné - také jak, když většina politiků/starosty měst počínaje, přes poslance, senátory, po ministry, nikdy nebyli OSVČ, majitelem firmy.

Aby na vlastní kůži poznali, jako to měli ti jmenovaní, o čem ta ekonomika vlastně je !

0 0
možnosti
Foto

Akorát odchod západních fabriky do Asie začal dávno před Green Dealem a že zcela jiných důvodů, hlavně proto, že čínské obyvatelstvo je levné a nastavuje protože to se za komunistů nesmí.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz