4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POTRAVINY: O vesmírném rozpouštění strachu

Každou chvíli zveřejňuje Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zprávy o tom, jak někteří naši výrobci potravin provozují velice nekalé výrobní praktiky. Ta poslední zpráva, která byla vydána v pondělí 16. dubna, obsahuje informaci, že SZPI našla závady v sedmi kontrolovaných prodejnách a výrobnách.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 24.4.2012 15:43

Naši výrobci?

Takhle sprosté chování si mohou (téměř bez rizika) dovolit pouze zahraniční t.zv. "nadnárodní", protože jejich agresivní chování (vůči našim výrobcům a spotřebitelům) nebylo zkorumpovanou ČSD ve vstupních smlouvách regulováno a proti vážnému potrestání je chrání EU (která jim dokonce povolila prodávat u nás méně kvalitní výrobky pod stejným názvem jako v plnoprávných členských zemích EU).

O. Mayer 23.4.2012 19:21

tím výrokem s protekající řekou...

... navrhujete znovuzavedení úctyhodného zvyku našich předků, tj. potápění nepoctivého řeznického mistra v košatině do řeky? Přinejmenším zajímavá myšlenka, i když v dnešní pokrokové době už bohužel asi nepoužitelná.     

P. Schuh 23.4.2012 13:59

Hrdinka své doby

U nás prodává maso-uzeniny-lahůdky známá. Divili by jste se, ale nikdy na pohled, naomak, načuch nepoznáte, že před sebou máte svinstvo. To až večer nebo druhý den - až je dokonán trávící proces. Mě naštěstí známá vždy upozorní, co vzít a co ne. Ikdyž tím riskuje vyhazov....

P. Skřivan 23.4.2012 3:39

Dost velká otázka je,

zda je náhrada masa sójou až tak špatná. Z hlediska poctivosti prodeje jistě: je to podvod. Z hlediska zdravotního ale ... ? :-)))