30.5.2024 | Svátek má Ferdinand


Diskuse k článku

POTRAVINÁŘSTVÍ: Dobře utajené české podnikání

Podnikavost z Česka nevymizela, chybí jen vůle a vize. A trochu více optimismu a hrdosti by rovněž vůbec neškodilo. Vždyť našinci nezřídka dosahují úspěchů, které jim může závidět i okolní svět.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Svoboda 26.7.2013 14:34

Kdey se podnikání začne vyplácet ?

Stále okolo sebe slyším ( v televizi, novinách i zde ), že to či ono podnikání se nevyplácí. Jednou je to textilní výroba, jindy produkce vepřového masa nebo výroba papíru. Podnikání se proto bude vyplácet zřejmě tehdy, až padneme na dno - ústy. Vysvětlete mně někdo prosím, proč se podnikání vyplácí v Polsku. Odtud se dnes dováží textil ( halenky, bundy, plavky atd., nábytek, hračky, toaletní papír, cukrovinky ( čokoláda, perníčky, pišingry atd. ), potraviny ( mléčné výrobky všeho druhu, maso , konservy i pivo ) a zemědělské produkty všeho druhu - rovněž našim ovocnářům se prý nevyplácí pěstovat jablka, ale i tyto se stále ve větší míře z Polska dovážejí. Většinou jsou tyto výrobky  sice přiměřeně kvalitní , ale srovnatelné české výrobky jsou či byly kvalitnější.

L. Novák 26.7.2013 17:05

Re: Kdey se podnikání začne vyplácet ?

Podnikání v Česku se začne vyplácet tehdy, až budou administrativní rizika klacků házených státem skrze EU pod nohy zanebatelná v porovnání s riziky čistě podnikatelskými.

Tady chcípnul pes!

J. Vyhnalík 26.7.2013 17:49

Re: Kdey se podnikání začne vyplácet ?

Naopak, asi jste neměl na mysli státem skrze EU, ale EU skrze stát ;-)

O. Malstoka 26.7.2013 8:30

Díky za připomínku

Přesně jste popsal situaci. Nejsem zastáncem ani konzumentem laciných ani dovozových "specialit". Jsem starší (78) pán a na stará kolena si peču svůj chléb, který mi připomíná mé mládí,a chléb který pekla má babička (mouku kupuji v malém mlýně, hlavně žitnou na chléb). Začal jsem si pěstovat svou zeleninu, našel jsem si svého řezníka, který mě umele třeba sekanou z masa, které si já vyberu. Chodím na farmářské trhy a mám tam již farmáře, které jsem si otestoval, a beru od nich vejce, sýry, med, uzeniny, maso ap. Ano jsou dražší, ale raději si dopřeji a vychutnám menší množství, ale kvalitní. Bohužel o těchto lidech se nepíše, protože někoho pochválit není pro "novináře a ostatní média) zajímavé, proto je pořád dokola přetřásána "zajímavá" Bartošová.

M. Krátký 26.7.2013 10:06

Re: Díky za připomínku

Novinářská žumpa nic nového nevymyslí a tak furt mele o Bartošové a zatýkání na vládě a další kraviny

V. Vovák 26.7.2013 17:20

Re: Díky za připomínku

Bartošová je v Bohnicích, takže novináři mají čas na rozhlédnutí se, co se děje kolem. Odhaduji to asi tak na týden, než Iveta najde díru v plotě a Nešporovi zdrhne...