26.5.2024 | Svátek má Filip


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Balcar 14.4.2010 14:36

V případě prunéřovské elektrárny

ČEZ kouzlí s čísly. Ještě před pár měsíci uváděli pro modernizaci Prunéřova účinnost 38% pro navrženou technologii a nyní beze změny v projektu je to hodnota 40,5% ?! Stejně tak argument, že technologie s účinností 42%, kterou ČEZ realizuje v jiné své elektrárně, by byla příliš drahá je zarážející, když nezpracovali ani variantní ekonomickou studii a náhodně do médií vypouští čísla jako 5-10miliard. Přitom znovu připomínám tuto "nákladnou" technologii realizují v elektrárně v Ledvicích. Jednou nákladná není a podruhé je? No ale hlavně, že už uzavírají smlouvy na dodávky se strojaři.

P. Balcar 14.4.2010 14:53

Re: V případě prunéřovské elektrárny

tady zase čtu  40,19 % 

http://www.cez.cz/cs/vyroba-elektriny/obnova-elektrarny-prunerov/myty-a-fakta.html

Vám nevadí, když z vás někdo dělá v.ola?

Jestli je to z technologických důvodů s výrobou tepla opravdu tak jednoznačné jak tvrdí ČEZ, pak není přece nic jednoduššího než to zdokumentovat a vyargumentovat. Místo toho si ČEZ hraje na schovávanou, neposkytování informací je ochoten opět hájit soudní cestou (ikdyž v minulosti musel požadované informace po soudním rozsudku podstoupit), tlačí naplánovanou variantu silovým způsobem, ...

P. Kolář 14.4.2010 13:37

Vše, co se ekoteroristům nehodí do krámu,

je podjaté, neodborné, uplacené, proti přírodě atd. Zato jejich pochybné teorie (a že jich není málo) jsou přímo křišťálově čisté, jak by řekl koloťuk Gross.

A. Hrbek 14.4.2010 13:28

Pokud si pamatuji

tak byl v ODS vynikající odborník na životní prostředí, pan Moldán. Z té Vaši konmise raději utekl.

Jak mohla Vaše komise souhlasit s tím, že byl pozastaven rozvoj jaderných elektráren, které pro životní prostředí představují skutečný přínos?

O. Vašek 14.4.2010 8:58

Kvalifikované - nekvalifikované

Přísně vzato, je příspěvek mimo téma. Zelení přece nechtějí kvalifikované rozhodnutí, ale takové, které zabrání rekonstrukci (v jejich nářečí nezávislé). O odbornosti nebo vlastním rozumu tady není řeč.To snad dokonale předvedli odchodem z vlády.

F. Eliáš 14.4.2010 5:56

Odbornice neodbornice

Ministerstvo životního prostředí je to nejméně potřebné ministerstvo pro naši společnost. Budu volit pouze stranu, která bude mít v programu jeho zrušení. Je škoda, že nemůžeme rozhodovat o tom, kam nesmí jít naše daně.

J. Potměšil 14.4.2010 9:08

Re: Odbornice neodbornice

Naštěstí je dost rozumných lidí, kteří je nezruší. Nejde totiž ani tak o ministerstvou (ouřad), ale o agendu, a té se nevyhneme. V Rakousku je zemědělství a životní prostředí pod jednou střechou, jinde jsou samostatná ministerstva. Zrušit ministerstvo (ne-li samu agendu) jen proto, že nemám rád zelené nebo že je mi jedno, zda se v rámci jedné generace vše zničí a spotřebuje (protože mě nějaké kytičky, vzduch co dýchají sousedi nebo čistá voda nezajímají) je krátkozraké, ne-li blbé. Mně zas nic neříká obchod (a budu-li ultraliberál, vše přece vyřeší jen trh), tak proč nezrušit i MPO, že. To by ale byly hospodské rozumy, takže podobné blbosti nenavrhuji.

Jinak místo u ČEZu dobře nevypadá, vyčkal bych ale na praktické kroky ministryně. Ohledně Prunéřova je myslím lepší nějaká rekonstrukce než žádná, což si zelení - hrající vabank - jaksi neuvědomují.

F. Pavlis 14.4.2010 9:46

Re: Odbornice neodbornice

Také se domnívám, že potíž není v onom ministerstvu, ale v ideologiích, kterými jsou daná ministerstva ovládána. Ministerium je z povahy slova službou. Nemohu se však zbavit nejen pocitu, ale hlubokého přesvědčení, že službou politickým stranám především a to z pouhopouhého a jediného důvodu - protékají tudy veliké peníze. O službu věcem společným se věnují až kdesi v pozadí pomyslného pořadí priorit. A nejsou to jen zelení, kteří takto pracují se svěřenými úřady. Není bez zajímavosti připomenutí Jiřího Paroubka, že ministerstvo zemědělství bude řídit právník Hašek.  Ony dotační miliardy jsou tak strašným pokušením, že je třeba právně zabalit politickou neposkvrněnost. Ani bankrot nás nezachrání před politickými šibaly, kteří jsou produktem šibalské společnosti. Jak známo, ani sedm statečných nemusí přežít.....

P. Balcar 14.4.2010 15:03

Re: lepší nějaká rekonstrukce

ale to víte že si to uvědomují. Akorát bych řekl , že je už na MŽP nebavilo jak je ČEZ ignoruje, dělá si z nich dobrý den s tím že nakonec bude stejně po jejich. 

Epizoda s paramilitantními oddíly alias pracovíky netechnických ztrát je ilustrativní pro to jak vidí ČEZ svoje postavení v rámci České republiky.