4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Lobbisté v Bruselu a všude jinde

Lobbismus asi prapůvodně skutečně vznikal někde tam dole v hotelových halách, kde lobbisté čekali na vlivné politiky, až vstanou od snídaně nebo od něčeho jiného - anebo až zkrátka vstanou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 10.11.2015 23:25

Hm

"Oslovený politik jim ovšem začal věnovat pozornost až poté, co mu lobbisté dokázali vysvětlit, že jeho zájem a zájmy jejich lobby jsou totožné."

Tak bych řekl, že pomocí peněz se totožnosti zájmů lobbisty a politika dosáhne bez závažných problémů - záleží jen na velkosti částky.

Š. Hašek 10.11.2015 13:49

Ale, ale.

Problémem jsou hlasující/rozhodující poslanci (někteří/některých stran). Zjednodušeno.

Mě to začíná připadat, že blbeček není ten, kdo (po zvážení či nezvážení situace) na radu lobisty zapaloval v obýváku benzín. On nic, on muzikant. Největší gauner je nějaký našeptávač (zapal si benzín, já ho potřebuji prodat, bude ti teploučko) - nikoliv svéprávný poslanec zvolený (po zvážení) občany.

Buď jsem nic nepochopil, nebo stále budeme pátrat po lobistech, po někom, kdo telefonuje politikům - a poslanci nám potom nakukají: to my nic, to nějakej Franta lobista - na šibenici s ním. A lidové vyšlou Ištvana. No bezva!

K. Janyška 10.11.2015 9:35

Ano, lobbisté jsou součástí a produktem euzločinu, pokud.

nejsou jeho samotnými autory. Jsem přesvědčen o tom, že Babišové jsou právě oněmi nadnárodními zločinci, kteří právě ze zločinu EU žijí a tyjí. Jejich "přátelé ze Švýcarska", jak sám Babiš přiznává, za tím budou. Řepka je řepka... Dzp.

P. Lenc 10.11.2015 8:37

Re: Socialisticka drzost nevjvyssiho kalibru. Levicovym ...

Ano!

I. Schlägel 10.11.2015 8:08

Velmi dobře.

Možná by stačilo opsat zákon od USA. Ale to by mohl být časem příliš účinný, tak že radši ne. Vymyslíme naší, specifickou verzi.

T. Pansky 10.11.2015 2:12

Socialisticka drzost nevjvyssiho kalibru. Levicovym ...

... volicum to nevadi, ti vzdy budou volit levici, nebot jsou zavisli na statnich direktivach.  V Cesku to maji lobbiste velmi zjednodusene.  Pri svem obihani parlamentu mohou vynechat Senat.  Obcany primo voleni senatori jsou kdykoliv prehlasovani Poslaneckou snemovnou a tak staci lobbovat v PS u stranickych vladcu a jejich poskoku.  A proto nam z PS vychazeji zakony takove hovadiny, pro obcany casto velmi drahe (jako napr. o obnovitelnych zdrojich, tam se to lobbovani setsakra vyplatilo).