19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Časté změny daní jsou projevem zoufalství

Co je důležité pro zdravý vývoj společnosti? Stabilní podnikatelské prostředí. Jedině takové prostředí umožní zaměstnávat lidi, odvádět daně a rozvíjet lidskou dovednost. Co je k tomu zapotřebí?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Luboš 26.10.2012 19:51

Autor má skvělý smysl pro humor...

...prý „podnikatelé a živnostníci ...i ti, kteří žijí z jejich daní.“

A tak se ptám: kolik lidí může asi tak žít z daní podnikatele nebo živnostníka, který je po celé roky ve ztrátě, neodvádí DPH a prakticky neplatí sociální a zdravotní pojištění.

J. Jurax 26.10.2012 22:19

Re: Autor má skvělý smysl pro humor...

No, pokud má ten podnikatel nebo živnostník dobře placené zaměstnance, dost lidí žije z daní těch zaměstnanců ... ono OSVČ na rozdíl od zaměstnanců těch daní moc nepoplatí ani když ve ztráte nejsou ...

M. Kosejk 26.10.2012 19:14

modelový příklad:

Potřebujete nechat vytisknout katalogy na nový rok, ale nemůžete, protože s oceněním zboží a služeb čekáte na to, jak to bude s DPH. Ano, dokážu si představit lidi, co řeknou, že o nic nejde. DPH přece můžte přenést na zákazníky. Ale tak to nechodí, zákazník jde po ceně. Což znamená, že nakoupí u těch, co si zvýšení DPH částečně zakalkulovali na svůj vrub. Říkáte si, 1%, o co vůbec jde?! Ale ono fakt záleží, z jakých částek to počítáte, třeba 1% z 1 milionu už je celých 10.000,- Kč.

V. Mlich 26.10.2012 16:58

O daních tuhle pěkně promluvil Sulík

O daních tuhle pěkně promluvil <a href="http://www.youtube.com/watch?v=i1UYSMGPzGo"> Sulík </a>. Stoji za to vyslechnout si celych 33 minut, jak brilantne dospel k zaverecnemu doporuceni pro Fica, za pomuze jedine mene krast.

M. Rejman 26.10.2012 13:58

"Pravicová" koalice škodí pravicové politice

Pan Nacher má naprostou pravdu. Je smutné se dnes dívat, jak koalice 118ti poškodila pravici, posílila komunisty a levici vůbec...

TOP 09 ústy pana Gazdíka říká, že TOPka bude jednat s kýmkoliv z ODS, tedy již odepisuje Nečase. Ne že by si pan premiér nepřivodil řadu problémů sám, zejména malou razancí, se kterou čelil kmotrům a jiným zkorumpovancům ve vlastní straně a hlavně panu Kalouskovi...

Nu, a pan Kalousek a jeho TOP strana bude nejen jednat s kýmkoliv v ODS, on bude zřejmě jednat i s kýmkoliv z ČSSD...

J. Mrázek 26.10.2012 10:03

Malý tvrdý citát :

Aleš Michl, analytik

Reiffeisen Bank: „Nechápu to. Česká vláda má k dispozici ve státním rozpočtu

podle Mezinárodního měnového fondu příjmy ve výši 41,3 % HDP. A nevyjde s tím.

Příjmy to jsou přitom nadprůměrné.

J. Mrázek 26.10.2012 10:03

Re: Malý tvrdý citát :2

Vyspělé ekonomiky mají k dispozici v průměru

příjmy ve výši 36,3 % HDP. Rozvíjející se ekonomiky si musí vystačit se

státními příjmy o velikosti 26,3 % HDP. Tato čísla jsou důkazem, že v Česku

nepotřebujeme zvyšovat daně. Stačí udělat pořádek ve výdajích.“

K. Drobková 28.10.2012 9:02

Re: Malý tvrdý citát :2

http://www.fi.muni.cz/~x379801/petelik/

J. Vintr 26.10.2012 6:51

Je naivní očekávat

od kreatur, které se cpou do politiky, že by jim mohl ležet na srdci veřejný zájem a blaho občanů. Do politiky se leze z důvodů snadného živobytí a možnosti zbohatnout. Když se tohle zkombinuje s obvykle nepříliš oslnivou inteligencí zmiňovaných, můžeme být rádi, že se tady dá ještě jakž takž slušně žít (prozatím).

J. Kanioková 26.10.2012 4:17

Naprosto souhlasím,

díky bruselským i naším byrokratům je tu podnikatelské prostředí značně nevlídné a nevím, jak se špatnými časy protáhneme, obávám se, že špatně... o tom je nejen tento článek, ale i Michlův - prorokuje nám, Evropě, japonskou stagnaci a má velkou pravdu..  http://jdem.cz/wqf37

I toto - Generace Erasmus: Vy jste nadějí Evropy - http://jdem.cz/wp4u8

Ceny energií jsou vražedným nožem vetknutým do průmyslu - http://jdem.cz/wqck2

Jak je "skvělé" mít v zemi cizí investory  - http://jdem.cz/wqfj4 .....  Dlh Slovenska už prekročil 50 percent - (zaplatili do eurovalu) - http://jdem.cz/wpyz5

Zadlužení - http://jdem.cz/wpa73  ...... http://jdem.cz/wpbz7 

J. Kanioková 26.10.2012 4:26

Ještě vynikající stránky -

Economy Rankings  -  snadnost podnikání - http://jdem.cz/wpbz7

A. Hrbek 26.10.2012 10:40

Re: Naprosto souhlasím,

Vážená paní Kanioková, o blbosti současné vládní garnitury by bylo možno psát romány. Ti, kteří nikdy nepodnikali, nikdy nenesli finanční osobní zodpovědnost za svá rozhodnutí neustále předepisují, jak se má podnikat a své předpisy neustále mění (i několikráte za rok.

Změny podnikatelského prostředí samozřejmě skutečné podnikání ničí. Málokdo se zabývá přímými finančními aspekty nových předpisů, natož vedlejšími finančními aspekty, které vyvolávají značné dodatečné náklady.

O vytváření chaosu, neboť jednotlivé předpisy jsou často mezi sebou v rozporu a o tom, že často každý vykládá stejný předpis naprosto jinak, nemluvě.