8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLEMIKA: Tři informace

V úterý 18.1.2012 jsem se v Karlových Varech setkal s podnikatelem, který má nezaplacené pohledávky za provedené stavební práce přesahující 10 mil. Kč. Jejich zaplacení zažaloval u soudů, některé před třemi lety. Soudy, jak je to v České zemi pravidlem, nekonají.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 21.1.2012 23:49

Aha, tak Dotace...uff... a to si říkáte, autore, ekonom?

Ekonomický cyklus nepředstavuje žádné ZÁHADNÉ SELHÁNÍ tržní ekonomiky, ale je reakcí na SYSTEMATICKÉ vládní INTERVENCE do tržního procesu. Přerozdělování, dotace, stimulace, kvóty, ztěžování podnikání.... blahovůle papalášů..pseudoekonomů..

Nemůžu si pomoct, ale řadím vás k těm ekonomům, jichž je třeba se střežit, mezi Keynese, Krugmana, Stieglitze, Švejnara, Sedláčka, Mertlíka, Mládka, J. Havla a pod.

P. Rada 22.1.2012 1:15

Re: Aha, tak Dotace...uff... a to si říkáte, autore, ekonom?

Jen k tomu "střežení ekonomů". Něco na tom bude. Celá ekonomika dneška je totiž založena jen na empirii posledního století a postrádá tak oproti klasickým vědám objektivně odůvodnitelný základ. Takže i na té "záhadnosti jejího selhání" něco příznačného bude. Konkrétně ten Švejnar je potřeba hlídat - to máte pravdu - např. velice pochybyl když dopostil udělit profesůru jistého V.K.

J. Mrázek 22.1.2012 13:43

Pane Rado, voni sou hlava ...

Kdykoli se probudíte, bafnete kudličku a začnete bodat do plakátu s presidentem Klausem, že ? No, asi těžko z toho vyrostete, když postrádáte objektivitu...

P. Rada 22.1.2012 14:22

Re: Pane Rado, voni sou hlava ...

Když jsme u té objektivity - jednak jsem ke článku předcházející tomuto - na nějž je dokaz v textu - sdělil dost faktických informací k omylům V.K. a jednak se ten pán, kterého kdosi drží uměle na hradě už druhé volební období - zavázal ke všemu lidu - tedy i ke mě přísahou při ústavním slibu, kterou svévolně porušuje kam se jen hne. Dělá to přitom provokativně s cílem získání pozornosti ke své osobě a pak není divu, že navíc ti, kteří si z něj udělali modlu či pláštík se stávají terčem připomínek.

Navíc si V.K. si dovolil ve středověkém stylu exkomunikovat nejen jedince ale dokonce celé vědní obory jež přitom stojí na principech jednoznačných (enviromentalistika, klimatologie..biologieú fyzika... ) a přitom se tváří jako vědec ekonom ač právě ta dnešní ekonomika patří svou podstatou mezi "vědy" společenské - tedy stojí jen na empirii omezeného období pozorování bez ověřitelného a nadčasově pevného základu.

Nedivte se tedy, že už s podstaty věci je toho dost, co vysvětlovat, nad čím polemizovat... tedy pro každého kdo ultraliberálně nezodpovědně celoživotně nesní a prostě se jen po sérii políčků.... "probudil" či začíná probouzet - jak správně píšete - ač asi nechápete o čem. Budeteli ale reagovat věcněji - třeba i proto ještě vyrostu.

R. Kříž 22.1.2012 18:08

Re: Aha, tak Dotace...uff... a to si říkáte, autore, ekonom?

bezvyhradne podepisuji