26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLEMIKA: Ekonomie a „výměna kuchyňské linky“

Část veřejnosti zlobí internetoví giganti, protože „cenzurují příspěvky“. Politicky nekorektní, ideově nepohodlné, protivládní nebo nesouladné s hlavním mediálním proudem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Strakoš 4.12.2020 6:01

Co tím chtěl autor říct?

Asi myslím příliš exaktně, možná je to jeden ze série článků, takže "modří již vědí", ale přiznávám, že jsem nepochopil, jak to vše souvisí s chováním internetového giganta a požadovanou regulací.

R. Gramblička 4.12.2020 8:37

no nejspíš to, že panem Kechlibarem uvedené argumenty jsou spíš nikoliv nepřekonatelné výmluvy

Z. Lapil 4.12.2020 10:33

Nikoliv nepřekonatelná výmluva je dobře gumový pojem. Určitě existuje reálný způsob, jak zařídit, abych uběhl maraton, a nemusí to být ani extra složité, VŮBEC nejsem sportovec, ale ujít ho na turistický způsob si seriózně troufám okamžitě. Zatím to ale vypadá, že náklady - nejen ty finanční, ale v tom si nejspíš rozumíme - jsou vysoko nad očekávaným užitkem.

J. Krásenský 4.12.2020 5:00

Kam se v této ekonomické teorii řadí nový jev a tím je povinnost spotřebitele zakoupit si službu? Povinné prohlídky (zdraví, STK, revize plynu, elektřiny, komínu), povinný výkup "zelené". "obnovitelné" energie, povinné očkování, tedy služby, u kterých si spotřebitel ani vybrat dodavatele i z důvodů takto vzniklých monopolů?

R. Gramblička 4.12.2020 8:36

mezi byrokratické direktivy (státní zásahy)?