15.6.2024 | Svátek má Vít


Diskuse k článku

POČÍTAČE: Vista - potřebujete rychlý upgrade?

Marketingové oddělení Microsoftu nám slibuje mnoho nových převratných funkcí a taktéž i to, že naše práce bude od nynějška jednodušší, efektivnější a lepší než kdy před tím, pokud si zakoupíme a nainstalujeme nový systém. Potřebujete ale nyní opravdu všechny nové funkce?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Přemysl Vavroušek 9.3.2007 17:49

Re: Kecičky kecičky

Tyto nesmyslnosti okolo DRM se koukám šířím všude a rychlostí blesku.

Tak tedy:

Ne, vista vám nesmaže vaše mp3, DivX/XviD filmy a podobně. Rovněž tak vám neustále neskenuje neustále licenci, atd.

V podstatě většina tohoto "démonického" DRM je obsažena už v předchozích produktech MS. To, čeho se týkájí jistá omezení, je pouze obsah na discích HD DVD a Blu-Ray. Tento obsah je bez těchto omezujícíh mechanizmů, běžným způsobem nepřehratelný, proto Vista implementuje tyto mechanizmy, aby učinila légálně získaný obsah přehratelným pro osobní PC. DRM ve Vistě vám samozřejmě nebude jakkoliv bránit v přehrávání, třeba staženého ripu HD filmu ve formátu DivX, nebo něčeho podobného. Rovněž omezení rozlišení snímku bylo odloženo o několik let a současné generace médií a přehrávačů, jej nepoužívají. I kdyby, tak v rozlišení omezený HD obsah, má stále vyšší rozlišení, než je rozlišení bežného DVD.

Osobně nemám DRM příliš v lásce a některé kroky Microsoftu mě také netěší, případně mi připadají hloupé a zbytečné, ale nedelějme z komára velblouda nedémonizujme. Ano DRM má své chyby a kupříkladu OpenSource styl vývoje zase své velké výhody, ale nic zkrátka není jen černobílé...