19.5.2024 | Svátek má Ivo


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Brecík 8.5.2024 20:54

VTIP TÝDNE. EU povolila + nařídila stavbu JE v ČR. Podmínka = minimálně 1, slovy JEDEN reaktor bude jako záložní pro Občasné Zdroje Energie. Tj. absolutně prodělečný. Potvrzení faktu, že jsme jen podřadná kolonie EU / Německa.

J. Jurax 7.5.2024 21:02

A nevolit Spolu!!!

J. Jurax 7.5.2024 21:00

No, období 1948 až 1989 byla bolestná cesta od kapitalismu přes rudý socialismus ke kapitalismu.

Pak bylo chvilku svobodno - ale to byl jen moment - než jsme zblbnouce z té svobody vlezli do EU.

Období 2004 až 2024 je bolestná cesta od kapitalismu k zelenému bruselskému socialismu.

M. Zdráhal 7.5.2024 20:55

Souhlas, je potřeba se ozývat předem, jinak se řekne, že nikdo nebyl proti.

M. Zdráhal 7.5.2024 20:55

Souhlas, je potřeba se ozývat předem, jinak se řekne, že nikdo nebyl proti.

M. Zdráhal 7.5.2024 20:55

Souhlas, je potřeba se ozývat předem, jinak se řekne, že nikdo nebyl proti.

M. Zdráhal 7.5.2024 20:53

I Piráti, největší zastánci Green dealu, dostali před volbami strach a říkají, že je potřeba Green deal trošku upravit, aby je někdo volil. Je to něco jako socialismus, příznivci říkají, že se jen udělala chyba při jeho implementaci, ze je to v podstatě dobrá myšlenka.

Není, bez výrazného zchudnutí nelze Green deal uskutečnit. A pak, bez funkčního průmyslu a chudí, nás dobude i slabá armáda.

Červnové volby do europarlamentu nevyřeší vše, ale aspoň nevolitEU Piráty, STAN, TOP09EU, to jsou největší eurohujeři. Plus částečně ANO. Můj tip jsou Svobodní.

J. Jurax 7.5.2024 20:53

Ano.

A to vše pod praporci EU protože aby planeta byla spasena.

J. Jurax 7.5.2024 20:52

Inu, EU. Jak v Kocourkově u blbejch na dvorečku. Napřed to budem dusit povolenkami a pak ty povolenky budeme kompenzovat dotacemi - ovšem ne z výnosů těch povolenek, ty se vyhazují do hajzlu na podporu občasných zdrojů, které ten srab za pomoci zelených magorů a pod záštitou macechy naší EU škodící kde může způsobily.

A ještě - v článku psáno "A ještě do toho bude mluvit Evropská komise, která nám musí schválit námi schválené paragrafy". Nuže, je snad někdo, kdo si pošetile myslí, že jsme poslední dvacetiletí stále ještě suverénní stát? Nebo jsme už dvacet let jen nesvéprávná podřízená gubernie, která si bez souhlasu brusele nesmí ani uprdnout?

Ano, B je správně.

L. Novák 7.5.2024 16:21

Opravuji: od roku 1948...

L. Novák 7.5.2024 16:19

Neměla by se pro tyto účely vzkřísit a obnovit Vysoká škola politická pro potřeby zeleného náboženství? ;-D

L. Žaloudek 7.5.2024 14:13

Njn, pane L. Nováku: co byste se propána chtěl na ESG učit déle než rok? Možná by stačilo i 8 týdnů!

P. Diviš 7.5.2024 14:11

V energetické burze problém není. Když je energie tu málo, tu zase moc, navíc dotace, povinné výkupy a kompenzace za neodebranou energii, tak v tom bude bordel a drahota i bez burzy, i s ní. A většina elektrické energie je stejně zobchodována napřímo.

L. Žaloudek 7.5.2024 14:10

Ale vždyť je to tak prosté: Když bude hezky, bude elektřiny přebytek a my zaplatíme majitelům OZE za to, že ji nechceme a majitelům fosilních zdrojů za to, že prodělávají.

Když hezky nebude, bude elektřiny nedostatek a proto bude tak drahá, že budeme vypínat i klimatizace. Majitelům OZE zaplatíme za to, že prodělávají a majitelům fosilních zdrojů podle "závětrné" elektrárny.

A do toho všeho budou stát biliony předělávky rozvodných soustav, které zaplatíme bez ohledu na počasí i změny klimatu.

A. Forman 7.5.2024 12:54

Hm, tak státem vybrané uhelné elektrárny - další vytvoření korupčního prostředí.... vy vládní idioti, už běžte do pr.ele !

Buď všechno nebo nic, takový zákon není potřeba. Potřebujeme se zbavit bruselských fachidiotů s jejich normami a agendami, včetně zničujícího grýndýlu. Zrušit energetickou burzu, zrušit obchod s emisními povolenkami.... atd. atd.

P. Brich 7.5.2024 12:27

!!R^

F. De Winter 7.5.2024 12:13

R^ To jsme to dopracovali od roku 1989. ;-(

V. Kučer 7.5.2024 12:03

Stát nařizuje podnikatelům co mají vyrábět, jedná se o korporátní socialismus. Něco podobného zavedl Mussolini v Itálii a nazval to fašismus. Hitler to okopíroval pod názvem nacionální socialismus.

Z. Lapil 7.5.2024 11:57

Problém je mnohem obecnější než jeden zákon, dokonce je obecnější než zákony o energetice.

Problémem je totiž každý zákon, o kterém česká vláda může říct "to my ne, to EU" a zároveň(!) EU může říct To my ne, to jsou vaše zákony. Což je skoro každý zákon.

L. Novák 7.5.2024 11:22

Pojem ESG vznikl v roce 2006 na půdě OSN. Environmentální indikátory hodnotí vliv společnosti na životní prostředí (lidské zdraví, ovzduší, půdu a vodu). Klíčovými kritérii jsou energetická efektivita, uhlíková stopa nebo schopnost zpracovávat odpad. Když se s tím daná firma dobře popasuje, nebude mít další náklady spojené s tvrdými regulacemi, se soudy a celkově se svou reputací. Sociální indikátory hodnotí vliv společnosti na širší veřejnost (také na vlastní zaměstnance, dodavatele, zákazníky). Hlavními kritérii mají být spokojenost zákazníků, angažovanost zaměstnanců nebo charita. Governance indikátory hodnotí standardy při vedení společnosti. Klíčovými kritérii mohou být odměňování vrcholového managementu, peníze použité na lobby, míra korupce nebo transparentnost vůči akcionářům. Firmy s lepším hodnocením mají údajně získat lepší kreditní hodnocení u bank a pojišťoven, které samozřejmě také musí ESG aplikovat. ...

(pokračování v článku)

https://svethospodarstvi.cz/komentare/cesko-opet-zavadi-vysokoskolska-rychlostudia-tentokrat-pro-esg/

8-o

L. Novák 7.5.2024 11:21

Česko zavádí vysokoškolská rychlostudia, tentokrát pro znalce ESG ;-D

Milan Smutný

Vzpomínáte na nechvalně známé aféry s absolventy plzeňských práv či jiných soukromých institucí, nazývaných posměšně Vysoká škola pro modelky? Nebo na více vzdálená 50. léta, kde se z dělnických kádrů v rychlostudiu na středních i vysokých školách stávali politicky kovaní vedoucí pracovníci, takzvané rychlokvašky? Je to takové tristní déjà vu: i dnes můžete mít vystudovanou za rok vysokou školu s titulem magistra. V reakci na poptávku po expertech na zelené normy ESG (environmentálního, sociálního a správního řízení) tento obor studia zavádí až dosud renomovaná Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Jak nedávno napsaly Hospodářské noviny, pouhý rok výuky, pak několikaměsíční praxe a diplomová práce bude nově stačit k získání magisterského titulu. A to na Fakultě podnikohospodářské VŠE. Novinka startující od nového akademického roku se týká oboru Master in Sustainability Management. Škola tím reaguje na vysokou poptávku po absolventech takzvaných ESG oborů, která bude kvůli novým povinnostem firem v udržitelném podnikání ještě stoupat. Tento tematický komplex se skládá ze zásad ochrany životního prostředí, firemní kultury a vedení společnosti. Vše má jediného společného jmenovatele v principu dominantně enviromentální udržitelnosti, zjednodušeně zkoncentrováno na ochranu klimatu a boji proti oxidu uhličitému. Ne tedy úspěch na trhu a hospodářský růst firmy, to je prostě při současném pokusu o masivní opravu svobodné tržní ekonomiky z levicových principů málo, ale tvrdě prosazovaná zelená agenda dovnitř i navenek společnosti.

P. Diviš 7.5.2024 11:14

Problém není v tom zákonu, který se jen velmi nedokonale snaží řešit průser, způsobený Green Dealem a celou tou uhlíkovou hysterií.

Problém je v té snaze dostat OZE tam, kde nejsou výhodné.

P. Diviš 7.5.2024 11:12

Zbytečně ne. Je dost důležité vědět proč a čí vinou jde ekonomika států EU do kopru. Což průkazně jde.

P. Diviš 7.5.2024 11:11

Tu Liberty mimo jiné vytuneloval majitel. Mimochodem majitel, kterému ji prodal předchozí majitel a to na příkaz z Brusele, že prodat musí.

Že na to má vliv i blbnutí se zdražováním energií a odpustků (povolenek), o tom ovšem není pochyb.

J. Nevrkla 7.5.2024 10:24

Ano, lidé a jejich život a životní úroveň elitu nezajímají, resp. zajímají už méně než za socialismu. To musí skončit, musíme se tomu postavit.

Z. Lapil 7.5.2024 10:19

Nehrabe, "jenom" nefunguje zpětná vazba neboli svobodný(!!!) trh. Klasický socialismus do ní házel vidle společenské (soudruhu, ta snad chceš, aby byli pracující bez elktřiny?), EU ekonomické (dotace) a zákonné (zákaz spalovacích aut).

Z. Lapil 7.5.2024 10:11

Ne tak úplně. Až bude zákon schválen, přijde argument "Vždyť nikdo nic nenamítal, teď už se s tím nedá nic dělat".

Předpokládám, že se shodneme na tom, že rušit zákon přijatý "před pár dny", respektive nejdřív ho přijmout a až pak o něm diskutovat, není moudrý postup.

J. Kindl 7.5.2024 9:54

Vy jste ten článek postavil vzhůru nohama. Tam se píše A už byl zveřejněn první návrh: přijmout zákon, který by zakazoval ukončit provoz státem vybraných uhelných elektráren. Zákon, resp. příslušné novelizační paragrafy stávajícího energetického zákona, ještě nejsou formulovány, natož schváleny hlasováním zákonodárných sborů. Takže si tady plácáme játra úplně zbytečně.

R. Axamit 7.5.2024 9:39

Dnes jsem se dočetl, že v Německu přemýšlejí o regulaci cen kebabů. Cestu do ekonomického blázince nám EU osladí spoustou sladkých řečí.

F. Navrátil 7.5.2024 8:51

Po létech se díky bruselskému sojuzu vracíme k plánovanému hospodářství jen proto, abychom se opět ujistili, že nefunguje.