Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
PIVO: Jak se to pivo vlastně dělá?
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J. Holíček 27.12.2018 17:50Gratulace a dík! I za lepšolidi. Báječně napsané. Tedy pro fandy, kterým to stejně nebude nic platné, neboť tajemství sládků je tajemství jejich. Zejména princip rmutování je popsán úžasně, názorně, s dobře pochopitelnými příklady. Jenomže, jak jsem naznačil v prvním odstavci, princip je jasný a pochopitelný, jenže které cukry se nevratně a kdy zamknou a zda jsou u konkrétního piva zamykány odděleně, stejně nevím. A kdybych to věděl, pil bych s větší chutí? Asi ne, ale lepšolidi určitě. :-)) |
Š. Hašek 27.12.2018 14:50Pane Jakle, neseďte jen u piva. Napište zas něco o "té naší politikválce pod Řípem". Snad nejsou die politische Gespräche u piva/na NP streng zakázány?! Myslím to vážně!!! Zkráceno. |
M. Zima 27.12.2018 15:32Opatrně, až Jakl zjistí, že je pivo vynález Egypťanů, mohl by si něco udělat. |
Š. Hašek 27.12.2018 15:40Re: Opatrně, ??? |
V. Pavelka 27.12.2018 22:26Re: Opatrně, Už staří Sumerové vařili, ne. |
Š. Hašek 27.12.2018 14:44Já byl na několika exkursích v pivovarech (a zas budu), vždycky poslouchám, koštuju, přeptávám se, ....... pak to všechno zapomenu. Zapomenu i data, termíny, teploty, časy, pH, ty kohouty tam u těch nerez "soudků", ........ Váš článek ....... Zatím nezapomínám na pivo v lednici a jeho chuť. A když v létě je hic, tak sebelepší minerálka nepomůže. Makat (a sedět) lze jen s pivem. Nemá nikterak vztah k mému postoji k vínu, dalšímu nápoji Bohů. |
V. Pavelka 27.12.2018 22:19Re: Já byl na několika Pivo je segregováno vínem ,povstanme za svobodu piva !! Pulka světa u nás pere špinavé víno ,díky absenci daně ,FUJ,fuj,fuj..a FUJ. |
J. Vintr 27.12.2018 11:04Udivuje mne že tak složitě vyráběná tekutina se často prodává levněji, než nějaká limonáda, kde se jen smíchá voda se sirupem. |
Š. Hašek 27.12.2018 14:58Re: Udivuje mne Možná limonádníci dají kačku na každé jedno naše pivo. Majitel podniku kalkuluje a nese svoji kůži na trh. Kšeft je kšeft. Můj otec se vyučil v obchodě a nějak mi v hlavě uvízlo ........ že účet pro zákazníka nutně nemusí odpovídat ceně všech výrobních substancí. Musí v každém případě odpovídat peněžence a nápadům/chutím zákazníka. Gottwald to viděl jinak ...... Zkráceno. Pamatujete SMC? Státní maloobchodní cenu??? Já jo, byla to prča. Smutná prča. |
P. Štěpánek 27.12.2018 10:17Takže Tak podle logiky pana Jakla bychom museli pivovarům říkat ležárny, přeci poslední krok co je u ležáku. Hotový produkt vznikne až tím ležením, to dá rozum. |
R. Tesařík 27.12.2018 10:22Re: Takže Vždycky mě pobaví nimralové vašeho typu, kteří spatlají páte přes deváté. |
P. Štěpánek 27.12.2018 11:45Re: Takže Děkuji ti náčelníku, že si ses mě zastal. |
V. Houdek 27.12.2018 9:27S názory pana Jakla občas nesouhlasím, ale jeho články o pivu jsou úžasné. |
Š. Hašek 27.12.2018 14:59Re: S názory pana Jakla Nejen o pivu. Dovolil bych si ...... |
R. Lávička 27.12.2018 8:41Konečně Něco rozumného čemu spousta Čechů rozumí. Díky |
V. Pavelka 27.12.2018 22:24Re: Konečně Prosil bych pět minut ticha za diabetiky.. |