30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Moravanka 29.1.2007 10:42

Vyhodna investice podle ING

Tuhle zkusenost jsem udelala pred lety s ruznymi fondy v Kanade.

Dosla jsem k nazoru, ze nez zivit tlupu nejakych makleru s pochybnymi teoriemi, radsi investuji do sveho bydleni, pripadne koupim nemovitost jako investici navrch. Musim rict, ze vynosnost teto investice byla vyssi nez jakykoli fond na trhu. Navic, ja byla v pozici kontrolovat vysledek.

Jenom na okraj, desi mne jestlize na vynosech z investici do techto fondu budou v budoucnosti v CR zaviset statisice duchodcu na svych prijmech ve stari. Prozatimni zkusenost s temito penzijnimi fondy z Madarska a Polska je takova, ze jejich vynosnost je negativni.

RomanL 29.1.2007 10:25

Za tu dobu

co vydělávám, jsem zjistil, že nejlépe se svými penězi umím zacházet sám. Kromě stavebního spoření nemá cenu s částkami kolem desetitisíců plánovat nějaké "zhodnocování". V lepším případě dopadnete jako autor článku, v horším své peníze neuvidíte vůbec. Jsou to jenom lži pro naivní drobné střadatele.

Pečlivě si všimněte, že banka neprodělá nikdy - poplatky za vedení účtu si strhne z vámi vložených peněz vždycky.

Ale jak vidím, najdou se tady názory, že chybu udělal pouze autor článku, že 10000 vydělal na daních, že se spoří nejméně na 10 let, aby to fungovalo... :-D:-D:-D - zajímavé úvahy. No tak si spořte ještě dalších 5 let, když to půjde stejně dobře, bude tam po 10 letech méně jenom o těch cca 5000,-. ;-D

macecha zlá 29.1.2007 13:24

Re: Za tu dobu

Nojo, když vy aspoň na rozdíl od autora třeba chápete rozdíl mezi spořenim a pojištěnim ..

Mirek od lesa 29.1.2007 15:42

Re: Za tu dobu

Stavební spoření je dobrý obchod, ale pouze pro stavební pojišťovnu. Pokuste se, zjistit čtením těch nejdrobněji psaných částí jejich podmínek, neboť tam se ukrývají ty největší podrazy, kolik bude stát vedení účtu, kolik Vám srazí při výplatě a jaké háčky to všechno má, zejména tam nebude nic o DPH nebo jiných daních. Proto musíte sehrát detektiva, to, co vám řeknou, je jenom ta hezčí část. I když vám pak jednou ty peníze dají na stavební účet, nemůžete s nimi volně disponovat a každý stavebník ví, že pokud může platit hotově, ušetří hodně peněz a bude přednostně obsloužen.

Samozřejmě je vše negativní zabaleno do balíčků, takže do toho není tak vidět, banka si stejně vezme, co uzná za vhodné.

Luboš 29.1.2007 8:30

NO, jenže

Za prvé - jakékoliv ivestiční pojištění je doporučováno v dynamické strategii na minimálně 10 let - tip top. V kratší době jste měl zvolit kobnzervativní uložení peněz. Neuvádíte kolik procent položky jste vkládal do obligací a kolik procent do fondu akciového. Chyba byla v poradci, nebo ve špatném zadání a komunikaci s ním. Proč jste vkládal peníze někam, kde jste nevěděl a neznal - to byla myslím klíčová otázka a je škoda, že jste se do toho nechal natlačit. Co se týče peněz, věřte nejdříve sobě a vše si třikrát ověřte!!! JInak bycj Investora až tak nehaněl, ale NENÍ to spoření - je to pojistka, není to kapitálové ale investiční.

PS - Nepracuji v ING :-)

Sch.glosátor 29.1.2007 10:54

Proč jste vkládal peníze někam, kde jste nevěděl a neznal..

To je klíčové. Autor zaplatil daň za lenost.

šaškujete, oba 29.1.2007 11:32

Re: NO, jenže

pan Brezina k věci přišel jako konzument - ING mu slíbilo čistý výnos maximálně 12 %  a o ztrátě taktně pomlčelo, kdyby šel do Baraka Alona, tak neřeknu, ale právě proto že řešil situaci ve stavu mám pár korun přebytek, tak ať se mi neodpařují - obrátím se na RENOMOVANÝ ústav, tak předpokládal, že nemusí ověřovat, dělat finanční plány apod. Kdyby to chtěl udělat a měl čas tak investuje přímo...

t

Hnyk 29.1.2007 8:27

Fondy

Inu, jukněte na tuhle grafiku: http://www2.ing.cz/prod/fondy_histceny_graf_cz.asp;-)

Pavel 29.1.2007 8:15

A co státní podpora?

Předkpokládám, žs jste uplatnil snížení základu daně o příspěvky zaslané na životní pojištění. To znamená, že z těch zaplacenýcnh 30 000 se vám asi 10 000 vrátilo jako úleva na dani (předpokládám, že když máte tolik peněz nazbyt, že je nestíháte propít, máte i nejvyšší sazbu daně), skutečně jste tam tedy nasypal jen kolem 20 000. No, a protože jste si asi peníze vybral předčasně, musela ING za vás nějakou tu daň doplatit. Nicméně, i tak jste skončil v plusu. Nebo se mýlím?

JoJo 29.1.2007 10:37

Re: A co státní podpora?

Mýlíte se. Řeč byla a je o 12% p.a. zhodnocení vložených peněz

stois 29.1.2007 16:42

Re: A co státní podpora?

za prvé - pokud se nemýlím možnost odpočtu je omezena, pokud životní pojištění netrvá přes dosažený věk 60 let či nějak tak. 

A za druhé, jední se o snížení základu daně, nikoliv o daň samotnou.

ph 29.1.2007 6:07

kdyby to byla soukromá investice

tak bych řek, drahá zkušenost, prostě jak dluhopisy (obligace) a zvlášt USA akcie šly v těch 5 letech (v globálu ) dolů nebo stagnovaly  a když ještě připočtete stoupající kurz koruny vůči dolaru n;;-(]

Jenže, pan Brezina investoval do životního pojištění. To že ING si z analytického hlediska vybere tu nejhorší variantu investování peněz svých klientů a ještě je tam sveřepě drží, asi vypovídá dost o jejich kvalitě a kvalifikaci. A taky o významu životního pojištění... n;:-/]

Kryštof 29.1.2007 5:50

No, tak to s investováním chodí -

čím rizikovější produkt, tím větší zisk nebo ztráta. Akcie jsou rizikový produkt a z 5-ti letého horizontu také nemůžete dělat nějaké velké závěry. Řada bank dělá svým klientům takový test, co od investice očekávají: maximální zhodnocení za cenu velkého rizika (prodělku), maximální jistotu a minimálním zhodnocením a všechny varianty mezi. A podle toho volí druh investice..... Možná, pane Březino, jste měl takový test udělat a vyšlo by vám, že jste "opatrný investor". V takovém případě by vám banka nabídla např. nějaké peněžní fondy, kde výnos je možná desetinku nad inflací. Srovnávat investování do akcií s termínovaným účtem je blbost. Zrovna tak je blbost očekávat výnos 12% bez rizika. Ale neztrácejte náladu, p. Březino, ta ztráta není tak velká a za poučení to stálo. Šťastnější ruku příště!

Více informací zde http://www.finance.cz/home/kapitalovy_trh/akcie/nevyhody/

Kryštof 29.1.2007 5:51

Promiňte p. Brezino, že jsem vám zprznil jméno.

Ladislav N. :-))) 29.1.2007 3:05

Potíž je v tom, když ty peníze z pod polštáře vytáhnete, abyste si byl jist, že to nebyl úplatek...

...Někteří v tom mají "hokej"... ;-P

cb 29.1.2007 0:11

Kdybyste

pred 5 lety vrazil ty penize do ceskeho akcioveho fondu stejne spolecnosti, vydelal byste nekolikanasobek.

Papouch 29.1.2007 11:21

Re: Kdybyste

na co platit poplatky nejakemu fondu? proste by na RMS nakoupil akcie CEZu, KB a CTc